Κ. Ανυφάντακης: «Ανταγωνιστική ομάδα με λίγα χρήματα»

Ο στόχος της ομάδας σύμφωνα με τον προπονητή του ΑΟΚ που μίλησε μετά τον αγιασμό στο «Ανθή Καραγιάννη»

Παρουσία σύσσωμης της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτέχνη ΑΟΚ, του περιφερειακού συμβούλου Σωτήρη Παπαδόπουλου (αντικαθιστώντας τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο) και των λίγων αλλά πιστών φιλάθλων του ο ΑΟΚ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης τον αγιασμό του για τη νέα χρονιά και την επίσημη «πρώτη» του, μιας και ανεπίσημα έχει ξεκινήσει προπονήσεις ήδη από την Δευτέρα, οπότε και είχε οριστεί αρχικά η έναρξη της προετοιμασίας. Ο αγιασμός ξεκίνησε στις 6.30 έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας στο «Ανθή Καραγιάννη» και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν στο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ, για να ξεκινήσουν την απογευματινή τους προπόνηση.

«4-5 ακόμη μεταγραφές»

Πριν την προπόνηση ο προπονητής της ομάδας Κώστας Ανυφαντάκης μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου αναφερόμενος αρχικά στους στόχους της ομάδας. «Σήμερα ήταν η πρώτη επίσημη προπόνηση για εμάς. Έχουμε ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα και είμαστε χαρούμενοι που μπήκαμε στο γήπεδο. Ο στόχος της Καβάλας είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ένα νέο μοντέλο με νέα παιδιά, με πολύ καλή οργάνωση και υποστήριξη σ’ αυτά τα παιδιά, ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική γιατί είναι Καβάλα, αλλά αυτό να γίνει με λίγα χρήματα». Σε ερώτηση σχετικά με τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις απάντησε λέγοντας ότι «σε ότι αφορά τα μεταγραφικά έχουμε ως στόχο να αποκτήσουμε ακόμα 4-5 που θα τα αποκτήσουμε μέσα στο επόμενο 10ημερο τουλάχιστον. Αυτό που αναζητούμε την συγκεκριμένη στιγμή είναι επιθετικοί για να καλύψουμε τα κενά που έχουμε στην γραμμή κρούσης, καθώς επίσης ένα μπακ και ένα στόπερ».

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας και τα φιλικά

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας λέγοντας ότι «το πρόγραμμα της προετοιμασίας θα είναι 3 εβδομάδες στην Καβάλα με την ανάλογη ένταση. Τις δύο πρώτες εβδομάδες δυνατά, την 3η ακόμα πιο δυνατά και την 4η εβδομάδα θα πάμε στον Βώλακα. Θα κάνουμε τα φιλικά μας παιχνίδια και πιστεύω ότι με πολύ υπομονή, πίστη και δουλειά θα καταφέρουμε αυτά τα παιδιά που έχουν ικανότητα να δημιουργήσουν έναν ανταγωνιστικό ΑΟΚ». Για τα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας είπε ότι «αυτά θα ανακοινωθούν και επίσημα από την διοίκηση, όμως πέρα από τον ΠΑΟΚ (στις 13/8), έχουμε φιλικό παιχνίδι με ομάδα της κατηγορίας στις 20 Αυγούστου, στις 27 του μηνός θα παίξουμε ή στον Βώλακα ή στην Καβάλα, στις 3 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούμε εκτός έδρας και την τελική «πρόβα» που θα έχουμε στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου με δύο παιχνίδια πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος».

Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας

Τέλος σχολιάζοντας τον χαμηλό μέσο όρο των παικτών που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας επισήμανε ότι «για το στοιχείο αυτό, αυτό που έχω να πω είναι ότι λόγω αυτού του γεγονότος χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και υπομονή απ’ όλους μας. Απ’ την άλλη όμως υπάρχει και το κίνητρο και η φιλοδοξία αυτών των νεαρών και φιλόδοξων παιδιών να αγωνιστούν και να ξεχωρίσουν. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να «παντρέψουμε» αυτά τα δύο στοιχεία για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ως ομάδα»!