Γιώργος Καλαντζής: «Η υποψηφιότητα μου στην ΕΠΟ ‘’τάραξε τα νερά’’»!

Την πεποίθηση του ότι είναι ο καταλληλότερος για να επαναφέρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στον Ευρωπαϊκό δρόμο εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ Γιώργος Καλαντζής

Για την απόφαση του να καταθέσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΠΟ μίλησε ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος θα διεκδικήσει τις ψήφους των 71 «εκλεκτόρων», δηλαδή των 54 Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας καθώς και των 16 ομάδων της Super League και του εκπροσώπου της Football League. «Η υποψηφιότητα μου έχει κατατεθεί και επίσημα και στηρίζεται από 10 Ενώσεις απ’ όλη την χώρα. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε τις εκλογές θα πρόκειται για μια μεγάλη είδηση σε όλη την Ελλάδα που εκτός των άλλων θα αναδείξει και την Καβάλα» είπε αρχικά.

«Μικρή ”προεκλογική περίοδος”»

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την δυσκολία του εγχειρήματος του, με δεδομένο ότι η αντίπαλη πλευρά, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια την προετοιμασία της γι’ αυτές τις εκλογές τόνισε ότι «σαφώς και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο εγχείρημα μας, όμως όπως γνωρίζεται όταν ψηφίζουν 71 άνθρωποι δεν χρειάζεται και μεγάλη προεκλογική περίοδο, εφ’ όσον ψηφίσουν κατά συνείδηση και εφ’ όσον κρίνουν ότι στην προεδρία της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι ο καταλληλότερος και ο αξιότερος και αυτός που μπορεί να επαναφέρει και να διορθώσει το ποδόσφαιρο μας στους Ευρωπαϊκούς δρόμους».

Επαφές με όλους τους εκλέκτορες

Στην ερώτηση αν έχει μιλήσει μ’ αυτούς που θα ψηφίσουν την μεθεπόμενη Παρασκευή 18 Αυγούστου, απάντησε ότι «έχω έρθει σε επαφή με τους περισσότερους που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και τους έχω αποστείλει και επιστολή, ενώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα μιλήσω με όλους. Ακόμα και μ’ αυτούς που θα είναι υποψήφιοι με το άλλο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Γραμμένου. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με κανέναν. Πάντα έτσι πορευόμουν και πολιτευόμουν! Δεν βλέπω κανέναν ως αντίπαλο. Δεν ήμουν ποτέ αντί… Σέβομαι τους πάντες, εφ’ όσον με σέβονται».

«Οι Ενώσεις γνωρίζουν… »

Ακολούθως μίλησε για το πώς έχει εισπράξει ο ποδοσφαιρικός κόσμος την κίνηση του επισήμανε ότι «η υποψηφιότητα ενός επώνυμου πολιτικού με συγκεκριμένη διαδρομή και αποδεδειγμένα πολλές δυνατότητες προσφοράς, είναι γεγονός ότι ‘’ταρακούνησε τα νερά’’. Αυτές τις δυνατότητες τις ξέρουν οι Ενώσεις της Βορείου Ελλάδος που ως Υπουργός Β. Ελλάδος τις αγκάλιασα και τις βοήθησα. Αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικότερα στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, όπως θα επίσης θα αναφερθούμε και σε κάποιους αγνώμονες…»!

«Αν έχουν αμφιβολίες

ας ψάξουν την πολιτική μου καριέρα…»

Μιλώντας επίσης και για το γεγονός ότι κατηγορείται ότι στηρίζεται από το «σύστημα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου είπε ότι «πάρτε αυτούς που θα είναι υποψήφιοι από την άλλη πλευρά και δείτε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα ο κ. Γραμμένος ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Διονύση Ψωμιάδη. Άρα λοιπόν μ’ αυτή τη λογική ποιος είναι διαπλεκόμενος; Εγώ που η διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο είναι μέσω της αντιπροεδρίας στην ΠΑΕ ΑΟΚ ή στον Ηρακλή Καβάλας; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να ισχυριστεί ότι εγώ θα λειτουργήσω υπέρ κάποιου και να τον ευνοήσω; Αν έχουν αμφιβολίες ας ψάξουν την πολιτική μου διαδρομή για να πάρουν τις απαντήσεις τους»

«Δεν είναι κακό…»

Συνεχίζοντας ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι κακό ότι ο ΠΑΟΚ προτείνει και στηρίζει τον γνωστό «Αρειανό» κ. Γραμμένο. Είναι υπέρβαση! Ούτε θεωρώ ότι είναι κακό ότι ενώ όλοι ξέρουν ποια είναι η ομάδα που υποστηρίζω με προτείνει στην ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός». Τέλος αναφερόμενος στο κέρδος που θα έχει η Καβάλα αν ο ίδιος εκλεγεί στην προεδρία της Ομοσπονδίας επισήμανε με έμφαση ότι «ανατρέξτε στην θητεία μου ως υπουργού και δείτε πόσα οφέλη είχε ο τοπικός αθλητισμός! Δεν ζει ο Μ. Ψωμιάδης, ζει όμως ο Κ. Παπακωνσταντίνου στο μπάσκετ και μπορείτε να τον ρωτήσετε αν στάθηκα δίπλα τους, όπως αν το ίδιο συνέβη και με τους προέδρους των τοπικών σωματείων»!