Εκλογές ΕΠΟ: Οι Ενώσεις που πρότειναν Καλαντζή

«Άνοιξαν» τα χαρτιά σε ότι αφορά τις Ενώσεις που στηρίζουν τις δύο παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΕΠΟ

Δέκα ήταν οι ΕΠΣ που υπέδειξαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καλαντζή για την προεδρία της ΕΠΟ, που κατατέθηκε προχθές στην Ομοσπονδία. Είναι δύο περισσότερες απ’ αυτές που είναι το μίνιμουμ  και προβλέπεται από το καταστατικό και όπως είπε ο ίδιος «είναι από τον Έβρο έως και την Κρήτη». Αυτές είναι οι Ενώσεις είναι οι εξής: Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας και Πειραιά. Σε ότι αφορά τους 11 υποψήφιους για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είναι οι εξής: Μ. Τσιχριντζής (πρόεδρος ΕΠΣ Κορινθίας), Π. Ποζίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Κέρκυρας), Τ. Καρράς (πρόεδρος ΕΠΣ Λακωνίας), Β. Δημητρακοπούλου (προτεινόμενη από την ΕΠΣ Ηλείας), Ι. Παπακωνσταντίνου (πρόεδρος ΕΠΣ Εύβοιας), Μ. Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Δ. Αττικής), Στ. Μπρατσώλης (προτεινόμενος από την ΕΠΣ Πειραιά), Μ. Παλάσκας (πρόεδρος ΕΠΣ Καρδίτσας), Ι. Παππάς (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσπρωτίας),  Χρ. Καραβασίλης (πρόεδρος ΕΠΣ Έβρου) και Κ. Κωνσταντινίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων).

Αντιδράσεις…

Με την ανακοίνωση των παραπάνω ονομάτων πάντως, σημειώθηκαν αρκετές αντιδράσεις από ΜΜΕ που αναφέρουν ότι πολλοί απ’ τους υποψήφιους είναι υπόδικοι, κατηγορούμενοι με περιοριστικούς όρους, αλλά και καιροσκόποι. Όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρόεδρος ΕΠΣ Εύβοιας) που είναι κατηγορούμενος για την «εγκληματική οργάνωση» και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης. Τονίζεται μάλιστα ότι αν εκλεγεί δεν θα μπορεί να συνοδεύσει την Εθνική εκτός Ελλάδας γιατί του έχει επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αυτοί που στηρίζουν τον Βαγγέλη Γραμμένο

Απ’ την άλλη πλευρά η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένου υποδείχθηκε από 34 Ενώσεις σε σύνολο 53 ερασιτεχνικών, στέλνοντας μήνυμα σαφούς προβαδίσματος στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος που θα ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΟ στις 18/8. Οι Ενώσεις που υπέδειξαν την υποψηφιότητα του Γραμμένου, ανάμεσα στις οποίες είναι και αυτή της ΕΠΣ Καβάλας που μάλιστα πήρε την απόφαση ομόφωνα (δηλαδή στηρίζουν Γραμμένο τόσο η διοίκηση όσο και η «αντιπολίτευση») είναι οι εξής: 1) Αθήνας, 2) Ανατολικής Αττικής, 3) Αργολίδας, 4) Αιτωλοακαρνανίας, 5) Βοιωτίας, 6) Ηπείρου, 7) Δράμας, 8) Δωδεκανήσων, 9) Ευρυτανίας, 10) Ζακύνθου, 11) Ημαθίας, 12) Πιερίας, 13) Πρέβεζας, 14) Σερρών, 15) Σάμου 16) Φλώρινας, 17) Φθιώτιδας, 18) Φωκίδας, 19) Χαλκιδικής, 20) Σάλας, 21) Χίου, 22) Γρεβενών, 23) Θεσσαλίας, 24) Θράκης, 25) Καβάλας, 26) Καστοριάς, 27) Κιλκίς, 28) Κοζάνης, 29) Κυκλάδων 30) Λάρισας, 31) Λέσβου 32) Μακεδονίας, 33) Ξάνθης, και 34) Πέλλας. Οι έντεκα υποψήφιοι με την «παράταξη Γραμμένου» για τακτικά μέλη στην Ε.Ε. της ΕΠΟ θα είναι οι εξής: Τ. Παπαχρήστος (πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Λ. Θωμαϊδης (προτεινόμενος από την ΕΠΣ Αθηνών), Π. Διακοφώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Γ. Χατζησαρόγου ( πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας), Κ. Βρακάς (πρόεδρος ΕΠΣ Ηπείρου), Π. Λασκαράκης (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσσαλίας), Στ. Ψαρόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου), Π. Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών), Αστ. Αντωνίου (πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας), Ν. Βακάλης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου) και Δ. Κουπτσίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Γρεβενών).