Εκλογές ΕΠΣΚ: Ερωτηματικά για Κρυονέρι και Γέροντα

Από 61 έως 63 θα είναι οι εκλέκτορες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ΕΠΣΚ, μιας και σε δύο περιπτώσεις υπάρχουν προβλήματα ως προς την συμμετοχή τους στις εκλογές

Συνολικά 63 ήταν τα πληρεξούσια των σωματείων που κατατέθηκαν στην ΕΠΣ Καβάλας για την συμμετοχές τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης που, όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου 12 Αυγούστου! Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σ’ ένα μεγάλο ποσοστό έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το εκλεκτορικό σώμα που αναδείξει την επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας, όπως είναι πλέον και η νέα ονομασία των ΔΣ σε όλες τις ΕΠΣ της χώρας αλλά και στην ΕΠΟ! Όπως δείχνουν τα πράγματα πάντως δεν θα είναι τόσες οι ομάδες που θα πάνε στο… παραβάν για να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλο συνδυασμό, μιας και υπάρχουν κάποιες που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν όπως πχ η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας ’86, και κάποιες άλλες που ενώ θέλουν δεν πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού και μάλλον θα τεθούν εκτός διαδικασίας.

Για… 4 ποδοσφαιριστές

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελπίδας Κρυονερίου, η οποία έχει σταματήσει την αγωνιστική της δραστηριότητα εδώ και δύο περίπου χρόνια, αλλά κατέθεσε το πληρεξούσιο για να συμμετέχει στις εκλογές. Κι αυτό γιατί ο κανονισμός λέει ότι θα να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει δώσει τουλάχιστον 2 αγώνες μέσα στο 2016. Αυτό έχει συμβεί με την Ελπίδα, όμως αυτό που δεν έχει συμβεί και μάλλον θα την θέσει εκτός εκλογών είναι ότι υπάρχει η υποχρέωση να έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σ’ αυτό το χρονικό σημείο τουλάχιστον 18 ποδοσφαιριστές. Το Κρυονέρι όμως χρησιμοποίησε 14, κάτι που διαπιστώθηκε και από τη μια αλλά και από την… άλλη πλευρά των «αντιμαχόμενων» στρατοπέδων στην ΕΠΣΚ, που δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ καλά πληροφορημένα  για την κατάσταση σε όλα τα σωματεία – εκλέκτορες και προσπαθούν να επωφεληθούν ή απ’ την άλλη πλευρά να «απενεργοποιήσουν» κάποιες απ’ τις ψήφους της άλλης πλευράς!

Μια ομάδα, δύο πληρεξούσια…

Εκτός από το Κρυνονέρι, όπου τον τελευταίο λόγο για το αν θα συμμετέχει θα τον έχει η ΓΣ ή εφορευτική επιτροπή, στο «εκλεκτορικό σώμα» και μια άλλη περίπτωση που αποτυπώνει το μέγεθος της κόντρας των δύο πλευρών και το πόσο έχει επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των παραγόντων ακόμα και μέσα στα ίδια τα σωματεία. Από τον Μαίανδρο Γέροντα λοιπόν έχουν κατατεθεί στην ΕΠΣΚ όχι ένα αλλά δύο πληρεξούσια!!! Ένα από τον πρόεδρο του συλλόγου, που πρόσκειται και υποστηρίζει την μια παράταξη, και ένα άλλο από τον Γεν. Γραμματέα που είναι κοντά στην άλλη παράταξη! Σύμφωνα με τον κανονισμό το πληρεξούσιο που έχει ισχύ είναι αυτό που έχει κατατεθεί τελευταία, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα εγκυρότητας, που και αυτά θα λυθούν από την εφορευτική επιτροπή των εκλογών (πρόεδρος της οποίας θα είναι δικηγόρος που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο της Καβάλας), η οποία αν μη τι άλλο θα έχει αρκετή δουλειά το Σάββατο!

Όποιος περάσει τους 30…

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ομάδες που θα έχουν δικαίωμα να μπουν στο παραβάν με τα τρία ψηφοδέλτια (σ. σ. θα υπάρχουν τα δύο παραταξιακά και ένα κοινό, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς μιας και στην ουσία τα σωματεία ψηφίζουν συμβούλους και όχι συνδυασμούς) θα είναι 61 έως 63! Απ’ την άποψη αυτή λοιπόν η παράταξη που θα ξεπεράσει τους 30 «ψηφοφόρους» θα είναι αυτή που θα επικρατήσει! Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές (και όπως έχει ήδη τονιστεί από το χθεσινό φύλλο) σ’ αυτήν την διαδικασία υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που διατείνεται ότι έχει ήδη με το μέρος του περισσότερα από 35 σωματεία! Το γεγονός αυτό το γνωρίζει η αντίπαλη πλευρά (παρά την σιγουριά που εκφράζει σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της, ο οποίος παράλληλα προσπαθεί να απαξιώνει την αντίπαλη πλευρά) και τις τελευταίες ημέρες καταβάλει την ύστατη προσπάθεια να αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα! Οι ισορροπίες μπορούν εύκολα να ανατραπούν, ακόμα κι όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μιας και η αλλαγή ψήφου από ένα σωματείο μετράει διπλά, αφού εκτός του ότι την κερδίζει ο ένας συνδυασμός ταυτόχρονα την χάνει ο αντίπαλος!  Γι’ αυτό και αυτός που είναι πίσω συνεχίζει να ελπίζει και να προσπαθεί, κάνοντας πολλές φορές και ορισμένες… άγαρμπες κινήσεις, που σχολιάζονται ανάλογα στο χώρο!

Και οι δύο στηρίζουν Βαγγέλη Γραμμένο

Μπορεί πάντως οι δύο συνδυασμοί να έχουν αρκετές διαφορές και να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για πολλά πράγματα, μέσα σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, που χαρακτηρίζεται από εντάσεις και υψηλούς τόνους κάτι που είχε πολλά χρόνια να δει το τοπικό ποδόσφαιρο, ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα που ομονοούν και έχουν την ίδια άποψη! Κι αυτή είναι η στήριξη της πλευράς του Βαγγέλη Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν την μεθεπόμενη Παρασκευή 18 Αυγούστου. Η ΕΠΣ Καβάλας είναι ανάμεσα στις 34 Ενώσεις που πρότειναν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας για την συγκεκριμένη θέση (όπως προβλέπεται από το καταστατικό), παρά το γεγονός ότι αντίπαλος του είναι ο Καβαλιώτης Γιώργος Καλαντζής! Η απόφαση αυτή μάλιστα ήταν ομόφωνη στο ΔΣ της Ένωσης της Καβάλας! Η «αντιπολίτευση» (δηλαδή η «ΑΝΑΣΑ στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου) ήταν γνωστό ότι στήριζε τον κ. Γραμμένο από την πρώτη στιγμή της διαφοροποίησης της από την διοίκηση της ΕΠΣ και μάλιστα είχε ζητήσει από την διοίκηση να τον στηρίξει κι αυτή! Τότε όμως, όταν η πλευρά Γκιρτζίκη ήταν ακόμα στην… ζωή, ο Μπάμπης Ευσταθιάδης είχε αρνηθεί μιας και βρισκόταν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του λεγόμενου «συστήματος»! Όταν όμως αυτό διαλύθηκε (έτσι όπως διαλύθηκε) δήλωσε την προτίμηση του προς τον… ΠΑΟΚ!