Γ. Καλαντζής: «Πώς μπορεί ένας Καβαλιώτης να μην ψηφίσει Καβαλιώτη»;

Το παράπονο του υποψηφίου για την προεδρία της ΕΠΟ για τη μη στήριξη της ΕΠΣ Καβάλας στην υποψηφιότητά του

Την πεποίθηση του ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να εκλεγεί στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέφρασε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ο πρώην βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής! Αν και αναγνωρίζει ότι το προβάδισμα που έχει ο έτερος υποψήφιος Βαγγέλης Γραμμένος είναι υπαρκτό και μεγάλο, ωστόσο πιστεύει ότι οι Ενώσεις και οι ομάδες της Super League που αποτελούν το εκλεκτορικό σώμα στις εκλογές της 18ης Αυγούστου, μπορεί να μεταπεισθούν και να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην ιστορία του στο χώρο του ποδοσφαίρου και την προσφορά του σ’ αυτόν, τόνισε ότι δεν θεωρεί αντίπαλο τον κ. Γραμμένο, κάλεσε τις ΠΑΕ τον στηρίξουν και εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι η ΕΠΣ Καβάλας δεν ήταν μια απ’ αυτές που τον πρότειναν για την προεδρία, παρά το ότι το ζήτησε!

«Μεγάλη μου αγάπη ο ΑΟΚ»

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΠΟ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόσκληση – πρόταση που μου έγινε να διεκδικήσω αυτή τη θέση από 10 Ενώσεις απ’ όλη την Ελλάδα που με στηρίζουν. Το ποδόσφαιρο είναι το κατ’ εξοχήν μαζικό κίνημα σ’ όλο τον κόσμο και γι’ αυτό είναι υποχρέωση μας να το βάλουμε να δουλέψει μέσα σε υγιή πλαίσια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του στο ποδόσφαιρο, με την παρουσία του 4 χρόνια στον Ηρακλή Καβάλα, 4 στην ΠΑΕ ΑΟΚ, ενώ επισήμανε ότι ήταν και ο πρώτος πρόεδρος του ΣΦΑΟΚ, λέγοντας ότι η μεγάλη του αγάπη είναι ο ΑΟΚ. Επίσης επισήμανε ότι υπήρξε γραμματέας αθλητισμούς της ΝΔ! Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως είπε «το όνειρο μου ήταν το Υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά οι πρωθυπουργοί με τίμησαν με άλλες θέσεις», αλλά ακόμα και ως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης βοήθησε πολλές ομάδες!

Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες που κατέβαλε να αποκατασταθεί η αδικία για τον ΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου και να επιστρέψουν στην Β’ Εθνική, εκφράζοντας όμως και το παράπονο ότι αυτό δεν το αναγνώρισαν οι φίλαθλοι της Καβάλας σε αντίθεση μ’ αυτούς του Βόλου όταν τον χειροκροτούσαν στην Μαγνησία…

Η διαφορά μου με τον Γραμμένο

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην διαφορά που έχει με τον κ. Γραμμένο, αφού τόνισε ότι δεν τον βλέπει ως αντίπαλο, τόνισε ότι «έχω την δυνατότητα λόγω του ότι έχω υπηρετήσει σε πολλά πόστα την χώρα, να συνομιλώ άμεσα με Ευρωπαίους συναδέλφους…», ενώ ακολούθως ζήτησε από τις 4 μεγάλες ΠΑΕ του ποδοσφαίρου (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) αλλά και τις υπόλοιπες να τον στηρίξουν. «Αν εκλεγώ θα αποδειχτεί περίτρανα ότι ο Καλαντζής δεν έχει πολιτικούς αντιπάλους», τόνισε με νόημα και επισήμανε ότι «όλοι ξέρουν τι ομάδα είμαι, όμως πιστεύω ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι μόνο Εθνική Ελλάδος»!

«Δεν δικαιολογείται…»

Δεν έκρυψε πάντως την στεναχώρια και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν προτάθηκε για την προεδρία κι απ’ την ΕΠΣ Καβάλας. «Συναντήθηκα με τον Μπάμπη Ευσταθιάδη και με κατάπληξη άκουσα να μου λέει ότι δεν θα με στηρίξει η ΕΠΣΚ επειδή έδωσε το λόγο του να στηρίξει την άλλη πλευρά. Η απάντηση μου είναι ότι τον λόγο αυτό τον έδωσε πριν εμφανιστεί η δική μου η υποψηφιότητα και ότι κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει αν αλλάξει την στάση του»!

Συνεχίζοντας ο κ. Καλαντζής αναρωτήθηκε «πως θα σταθεί στην Καβάλα αυτή η άποψη. Ότι δηλαδή ένας Καβαλιώτης δεν θα στηρίξει έναν Καβαλιώτη στις εκλογές»; Καταλήγοντας τόνισε ότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που στις εκλογές της ΕΠΣΚ επικρατήσει η παράταξη του Μιχάλη Παπαδόπουλου.

«Δεν είναι καταδικασμένοι…»

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες αναφορικά με τις δικαστικές περιπέτειες μελών του ψηφοδελτίου του είπε ότι «κανείς δεν είναι καταδικασμένος για τις κατηγορίες τους προσάπτουν! Οι κατηγορίες αυτές μάλιστα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως κάποιων άλλων που στηρίζουν το άλλο ψηφοδέλτιο και θα ήθελαν να συμμετέχουν σ’ αυτό, αλλά δεν μπορούν…»!

«Με στηρίζουν αλλά δεν με καθοδηγούν Αλαφούζος-Μαρινάκης»

Ο Γιώργος Καλαντζής εκτός από την συνέντευξη τύπου έκανε και δηλώσεις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης όπου κι εκεί αναγνώρισε το προβάδισμα του κ. Γραμμένου, λέγοντας όμως ότι «σε ένα παιχνίδι όμως, όπως και σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει δεύτερο ημίχρονο, παράταση, ίσως και πέναλτι. Θα δούμε στο φινάλε, πόσες από τις Ενώσεις που λένε ότι τον στηρίζουν, θα τον ψηφίσουν κιόλας. Ξέρουν όλοι, πως σε αρκετές εκλογικές διαδικασίες, φαίνεται ότι κερδίζεις, αλλά πας να μετρήσεις τα ψηφοδέλτια και έχεις χάσει. Έτσι δεν έχασε η Νέα Δημοκρατία από τον Σημίτη; Είχε βγει και παραδέχθηκε την ήττα του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και τελικά έχασε η ΝΔ. Τέτοια μπορεί να ξαναγίνουν».

Σε ό,τι αφορά στη στήριξη που απολαμβάνει από τους Μαρινάκη και Αλαφούζο, ο κ. Καλαντζής τόνισε: «Μπορεί να με στηρίζουν ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος, αλλά δεν με καθοδηγούν, αν και η ανακοίνωση στήριξης πρέπει να γίνει και επίσημα για να είναι σίγουρη. Πήγα σε 37 Νομούς και μίλησα σχεδόν με όλους τους προέδρους Ενώσεων, αλλά αυτό που επικρατεί ότι έχασα πριν γίνουν οι εκλογές, δεν το βρήκα μπροστά μου. Μην ξεχνάτε ότι είμαι φαρμακοποιός και τις συνταγές των ασθενών, τις… κρατάω στο συρτάρι».

ΠΑΟ: «Υποψηφιότητα της ΝΔ»

Πάντως με αφορμή τη δήλωση του Γ. Καλαντζή, ότι στηρίζεται από τους Μαρινάκη και Αλαφούζο κύκλοι του Παναθηναϊκού υποστηρίζουν τα εξής: «Η υποψηφιότητα του Γ. Καλαντζή είναι υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην υποψηφιότητα Γραμμένου ο οποίος στηρίζεται από τον Ιβάν Σαββίδη. Αποτελεί την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσα ανάξια σχολιασμού έχει πει ο Σαββίδης εναντίον του. Το ποιος στηρίζει ή δεν στηρίζει τον Καλαντζή είναι δευτερεύουσας σημασίας θέμα».

Βαγγέλης Γραμμένος: «Ο Καλαντζής χάνει 5-0 στο ημίχρονο…»

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και απαντώντας στα όσα δήλωσε ο κ. Καλαντζής, περί επικράτησης Γραμμένου στο… ημίχρονο, αλλά με άγνωστο τέλος αγώνα, ανέφερε: «έχει ωραίες ατάκες ο κ. Καλαντζής, αλλά πώς μπορεί να γυρίσει ένα ματς όταν χάνεις 5-0 στο ημίχρονο; Γυρίζει το ματς ή λες στον διαιτητή σφύρα τη λήξη να φύγουμε; Ας δούμε λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ και μετά μιλάμε. Εμείς καταθέσαμε 34 υποδείξεις-στηρίξεις με ονόματα και υπογραφές, μπορώ να κάνω ασφαλή πρόβλεψη ότι θα επικρατήσουμε στις εκλογές της 18ης Αυγούστου και θα το δείτε, γιατί το κλίμα μεταξύ μας είναι άριστο και έχουμε τους ίδιους στόχους. Ο Καλαντζής μπορεί να ήταν καλός βουλευτής ή υπουργός, αλλά δεν έχει καμία σχέση η πολιτική με το ποδόσφαιρο. Εάν ρωτήσετε τους προέδρους των Ενώσεων, θα καταθέσουν άποψη εάν μπορεί ο Καλαντζής να διοικήσει την ΕΠΟ. Αυτοί ξέρουν, ρωτήστε τους, όχι εμένα. Προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, έχει φίλους και ίσως κάποιοι να τον στηρίζουν, αλλά αυτό θα φανεί στην κάλπη», σχολίασε.