ΑΟ Καβάλας: Θετικό το πρώτο δείγμα…

Παρά την ήττα με 0-1 από την ομάδα Κ 20 του ΠΑΟΚ, το νεανικό συγκρότημα του Κ. Ανυφαντάκη έδειξε στο 1ο του φιλικό παιχνίδι της χρονιάς που δόθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη», καλά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια…

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του νέου ΑΟΚ έτσι όπως παρουσιάστηκε στο φιλικό παιχνίδι της Κυριακής (13/8) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη». Τα νεαρά παιδιά του Κώστα Ανυφαντάκη, που βρίσκονται στην περίοδο των δυνατών προπονήσεων της προετοιμασίας, έδειξαν καλά στοιχεία (τηρουμένων των αναλογιών και της χρονικής περιόδου που διεξήχθη η αναμέτρηση) και άφησαν ελπίδες ότι αν συνεχίσουν μ’ αυτό το ρυθμό θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα δυνατό σύνολο που θα έχει αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής!

Γκολ και φάσεις

Το τελικό αποτέλεσμα 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων πέρασε σε δεύτερη μοίρα, σ’ ένα σχετικά μέτριο παιχνίδι που είχε λίγες καλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Το γκολ που έκρινε το νικητή επιτεύχθηκε στο 25ο λεπτό ο Λύρατζης που πλάσαρε επιτυχημένα τον Δήμιζα μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Χατζηστραβό. Η Καβάλα απείλησε με τους Μπλιό και Παπαστεριανό στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, ενώ ο ΠΑΟΚ προς το τέλος της αναμέτρησης, που παρακολούθησαν περί τους 400 φιλάθλους με τον Γαϊτανίδη.

Η πρώτη «εικόνα» της Καβάλας

Ο Ανυφαντάκης, όπως άλλωστε συνηθίζει, χρησιμοποίησε μια ενδεκάδα στο 1ο μέρος και έκανε κάποιες αλλαγές στην επανάληψη, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του σε ότι αφορά το βασικό σχήμα (με το υπάρχον ρόστερ)! Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Δήμιζας και στα άκρα της άμυνας, από δεξιά ο Γιαλαμούδης και αριστερά ο (ιδιαίτερα κινητικός και δραστήριος επιθετικά) Λυμπεράκης. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Παπαστεριανός που έχει αναλάβει το ρόλο του ηγέτη της ενδεκάδας, με τον Αλιατίδη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο αρχηγός Γρ. Παπαδόπουλος μαζί με τον Ψάλτη και τον Τζιτζιφάκο, ενώ στην επίθεση (όπου είναι φανερό ότι υπάρχουν κενά) ήταν ο Βαλαβανόπουλος στο κέντρο με τους Ντουρτμέ και Μπλιό στα δύο άκρα.

Τιμήθηκαν Ιωσηφίδης και Τσούμιτς

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την αναμέτρηση τιμήθηκε, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, και πρώην προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Ιωσηφίδης, από τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΑΟΚ Γιώργο Λουπέλη, καθώς και ο παλαίμαχος Σέρβος τερματοφύλακας της Καβάλας Γκόραν Τσούμιτς από το μέλος του ΔΣ του ερασιτέχνη Μπάμπη Κουφαντζή.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Αλιατίδης , Παπαστεριανός, Ψάλτης, Μπλιός, Γρ. Παπαδόπουλος, Βαλαβανόπουλος, Τζιτζιφάκος, Ντουρτμές. Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Παγκάκης, Παυλίδης, Αδαμάκης, Προβατίδης, Θωμαϊδης, Σέχου, Τσακιρίδης, Κεσαπίδης, Ντέντε.

ΠΑΟΚ: Μούτσα, Δημητρίου, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Μανιώτης, Διαμαντής, Κότζακ, Χατζηδίμπας, Γκαγκατσίδης, Χατζηστραβός, Τζοβάρας. Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Δούμτσης, Παπαδόπουλος Χ, Μίσκοβιτς, Γαϊτανίδης, Βουτσάς, Παπαθανασίου. Τσιγγαράς, Αηδωνίδης, Βρακάς, Σταθόπουλος, Συλλέκτης.