Δήμος Καβάλας: Το «Αθλητικό Διήμερο» στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Καβάλα ένα διήμερο αφιερωμένο στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του δρόμου, της κολύμβησης και της ιστιοπλοίας

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καβάλας θα διοργανώσει το «Αθλητικό διήμερο», στο οποίο η νεολαία της περιοχής αλλά και όχι μόνο (μιας και υπάρχουν συμμετοχές από άλλες πόλεις) θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε δημοφιλή αγωνίσματα όπως είναι οι αγώνες δρόμου, η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. Οι αγώνες, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, προετοιμαζόταν από την δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής αθλητισμού Μαρία Κλωνάρη εδώ και περίπου ένα χρόνο, με στόχο να είναι άρτιοι από διοργανωτικής πλευράς και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα της Καβάλας.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «με μεγάλη υπερηφάνεια διοργανώνουμε, για 3η συνεχόμενη χρονιά, το αθλητικό διήμερο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, το οποίο είναι γεμάτο από εκδηλώσεις σε τέτοιο επίπεδο που προσομοιάζει την περίοδο του Αυγούστου»!!! Επίσης επισήμανε με νόημα ότι «σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρας μας, οι Δήμοι πρέπει να υποκαταστήσουν το κράτος και να στηρίξουν τα αθλητικά σωματεία και γενικότερα τον αθλητισμό διοργανώνοντας, ή συμμετέχοντας σε αθλητικές διοργανώσεις. Ο Δήμος Καβάλας κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, κι αφού μπορεί αυτός μπορούν και οι άλλοι Δήμοι…»!

Από τη μεριά της η «ψυχή» αυτής της προσπάθειας Μαρία Κλωνάρη επανέλαβε για ακόμα μια φορά τον αρχικό στόχο του «Αθλητικού Διημέρου» που είναι να αποτελέσει θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της Καβάλας. Παράλληλα ευχαρίστησε τους αθλητικούς συλλόγους που συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, τους αθλητικούς παράγοντες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αφανείς ήρωες της διοργάνωσης που είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας. Όπως τονίστηκε η συμμετοχή όλων των αθλητών θα είναι δωρεάν.

Στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας…

Ακολούθως το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των σωματείων που εμπλέκονται με την διοργάνωση, όπως ο Κώστας Κεραμυδάς του ΝΟΚ που έκανε γνωστό ότι οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες εντάσσονται στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, ο εκπρόσωπος του ΟΘΑΚ Καριοφύλης Βλάμης, η πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας Κατερίνα Δράκου, ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων κλασικού αθλητισμού Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ, ο εκπρόσωπους του στίβου του ΑΟΚ Δημήτρης Αρβανιτίδης και ο εκπρόσωπος του συλλόγου κριτών Γιάννης Βάμβουρας. Όλοι τους συνεχάρησαν τον Δήμο για την στήριξη της διοργάνωσης και υποσχέθηκαν ότι κι αυτοί με τη σειρά τους θα την βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν!

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 9/11: Ιστιοπλοΐα,  Παραλία Καλαμίτσας, ώρα έναρξης ιστιοδρομιών 12:00 (Οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του  ΝΟΚ περιοχή ξενοδοχείου LUCY).

Σάββατο 9/11: Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας: 1.500μ.,  5.000μ. (εφήβων – ενηλίκων) και 500μ. (10-12 ετών), Παραλία Καλαμίτσας, ώρα έναρξης 15.00. (Οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας των αγώνων).

Κυριακή 10/11: Αγώνες Δρόμου: Αφετηρία & τερματισμός παραλιακή οδός (προτομή Κανάρη). Ώρα έναρξης 09.30 για τα 5 χλμ. και 10 χλμ.. (εφήβων & ενηλίκων) και 11.00 για τα 1.000μ. (για παιδιά έως 12 ετών) (Οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας των αγώνων. Αναμενόμενη ώρα λήξης αγώνων 12.00μ.μ).

Κυριακή 10/11: Ιστιοπλοΐα: Παραλία Καλαμίτσας, ώρα έναρξης ιστιοδρομιών 11:00 (Οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ περιοχή ξενοδοχείου LUCY).