ΕΠΣΚ προς Ευσταθιάδης: «Εμείς προστατεύουμε τον Βύρωνα»

Απάντηση με σκληρό ύφος στην ανακοίνωση της παράταξης του πρώην προέδρου της Ένωσης για την υπόθεση της ομάδας της Καβάλας

Την απάντηση της στις κατηγορίες του Μπάμπη Ευσταθιάδη περί εκφοβισμού και ρεβανσισμού στην υπόθεση του Βύρωνα, έδωσε με ανακοίνωση της η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας υπό τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι οι κινήσεις της έγιναν με γνώμονα την προστασία του ιστορικού συλλόγου της Καβάλας, που προβλέπει βαρύτατες κυρώσεις στην περίπτωση που μέλος του (όπως είναι ο κ. Ευσταθιάδης) στραφεί εναντίον της διοίκησης σε πολιτικά δικαστήρια.

«Έχουν γνώση οι φύλακες…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο αναφέρει τα εξής: «Η Διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας έχει υποχρέωση να τηρεί το καταστατικό του σωματείου, καθώς και τους κανονισμούς, τις εγκυκλίους και το καταστατικό της ΕΠΟ. Στα πλαίσια της υποχρέωσης αυτής και για τη διασφάλιση της απαιτούμενης, εκ μέρους της ΕΠΟ, προστασίας του αυτοδιοίκητου των ποδοσφαιρικών σωματείων και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χώρα, προχώρησε στην πρόσκληση τόσο του κ. Ευσταθιάδη, όσο και του ποδοσφαιρικού σωματείου Βύρωνας Καβάλας, στο οποίο ανήκει, προς συμμόρφωση με το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ αλλά και της ΕΠΣ Καβάλας. Ο κ. Ευσταθιάδης μας εγκαλεί για την πρόθεση μας να υπηρετήσουμε το σωματείο της ΕΠΣ Καβάλας σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του και οι κανονισμοί και το καταστατικό της ΕΠΟ, σε αντίθεση με όσα ο ίδιος έπραξε επί της θητείας του, κατά τη διάρκεια της οποίας η αυθαιρεσία, η ανομία και η κακοδιαχείριση βασίλευαν στα γραφεία μας. Ας είναι και «έχουν γνώση οι φύλακες».

«Ανταποδίδουμε τους ανέξοδους χαρακτηρισμούς»

Επισημαίνουμε ότι το σωματείο του Βύρωνα ούτε εκφοβίζεται, ούτε απειλείται με διαγραφή από τη δύναμη της ΕΠΣ Καβάλας, αντίθετα υποστηρίζεται για να απεμπλακεί από την άνευ υπαιτιότητας του ανάμειξη του στην υπόθεση «Ευσταθιάδη». Ανταποδίδουμε τους χαρακτηρισμούς που ανέξοδα διατυπώνει ο κ. Ευσταθιάδης σε βάρος της νέας διοίκησης σε έναν κατήφορο χωρίς προηγούμενο, με ύβρεις, ψευτιές και με λόγο διχαστικό και πρωτίστως αντιαθλητικό, που αρμόζουν όμως στην προσωπικότητα του πρώην προέδρου. Και επιμένουμε, ότι εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε διοίκηση για όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣ Καβάλας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, ανεξάρτητα του ποιός στήριξε ποιόν, με μοναδικό στόχο ενωμένοι και όλοι μαζί να πετύχουμε την πρόοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Καβάλα».