ΕΠΣ Καβάλας: Επαναφέρει το κύπελλο ήθους!

Στην επιβράβευση των ομάδων για το ήθος τους με κύπελλο στο τέλος κάθε χρονιάς θα προχωρήσει η διοίκηση της ΕΠΣΚ, επαναφέροντας το κύπελλο ήθους

Ένας θεσμός που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια και είχε στόχο να επιβραβεύσει τους συλλόγους που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα έχοντας ως βασικό άξονα τους το fair play, και ο οποίος ατόνησε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Καβάλας. Ο λόγος για το κύπελλο ήθους που απονεμόταν στους συλλόγους που είχαν καθαρό «ποινικό μητρώο» στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου και απ’ ότι φαίνεται θα απονεμηθεί και στο τέλος της φετινής που αρχίζει σε λίγες ώρες. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για έναν θεσμό που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και μια 20ετία από την ΓΓΑ και συστήνεται τόσο από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου όσο και από την Ελληνική. Με την ευκαιρία της επαναθεσμοθέτησης του επάθλου η διοίκηση της Ένωσης καλεί τα σωματεία να δώσουν τον δικό τους αγώνα, απ’ όποια κατηγορία και θέση κατέχουν για να το κερδίσουν για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ιστορική απόφαση…

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας στη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2017 πήρε μια ιστορική, για το τοπικό μας ποδόσφαιρο, απόφαση, να επαναφέρει το Κύπελλο Ήθους. Έναν θεσμό που προ είκοσι περίπου ετών ήταν θεσμοθετημένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δινόταν στο σωματείο ή στα σωματεία που καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς δεν τιμωρούνταν. Η FIFA, η UEFA και η ΕΠΟ εδώ και χρόνια συνέστησαν και καθιέρωσαν αγώνες αφιερωμένους στο FAIR PLAY, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί, ή αν θέλετε, να προληφθεί η έξαρση της βίας στα γήπεδα. Σήμερα έρχεται η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας να επαναφέρει τον ιστορικό αυτό θεσμό του Κυπέλλου Ήθους, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα από τα γήπεδα.

Να ενεργοποιηθούμε…

Πρέπει λοιπόν όλοι, μα όλοι, σήμερα, τώρα, όχι αύριο, να ενεργοποιηθούμε, να ανεβάσουμε το επίπεδο των ομάδων με την καλλιέργεια του αθλήματος στη βάση, να αναβαθμίσουμε το ρόλο και το επίπεδο των πειθαρχικών οργάνων, να καταστήσουμε στην πράξη αξιόπιστα τα πρωταθλήματα, μακριά από επιρροές, να βελτιώσουμε το επίπεδο της διαιτησίας και, κυρίως, να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Μόνον με τέτοιες σοβαρές προσπάθειες δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να ξανασχοληθούμε με αυτό το θλιβερό γεγονός της βίας. Από σήμερα λοιπόν, παρακαλούμε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, από οποιοδήποτε πόστο, με οποιαδήποτε ιδιότητα, να δώσουν τον δικό τους αγώνα, τη δική τους μάχη για την κατάκτηση  του τροπαίου αυτού. Στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας θα βραβεύει το σωματείο και τους ποδοσφαιριστές των σωματείων που θα τελειώνουν τη σεζόν με «λευκό ποδοσφαιρικό ποινικό μητρώο».