ΕΠΣ Καβάλας: Τρεις συγνώμες, ένα δάνειο και οι ορκωτοί λογιστές…

Η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας απολογήθηκε στις 3 ομάδες της Καβάλας που τιμωρήθηκαν σε πρώτο βαθμό στην Ένωση και δικαιώθηκαν στην ΕΠΟ, ενώ έκανε γνωστό ότι κάλεσε ορκωτούς λογιστές για να ελέγξουν τα οικονομικά της και ότι ζητάει πίσω το δάνειο τον 3000 ευρώ που δόθηκε από το 2014 στην Καβάλα 2004

Αρκετές ειδήσεις αναδείχτηκαν από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΠΣ Καβάλας, που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της! Από τη μια η διοίκηση της Ένωσης, μετά και την δικαίωση της Δόξας Θεολόγου από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ζητάει συγνώμη τόσο από την συγκεκριμένη ομάδα όσο και από το Παληό και τις Ελπίδες για τις βαρύτατες ποινές που τους επιβλήθηκαν και τελικά ανατράπηκαν από την Ομοσπονδία, ενώ από την άλλη η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ γνωστοποίησε την κλήση ορκωτών λογιστών από την ΕΠΟ προκειμένου να ελέγξουν το ταμείο της Ένωσης. Τέλος στο καθιερωμένο δελτίο τύπου της εβδομάδας ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης να ζητηθεί το δάνειο ύψους 3000 ευρώ που είχε δοθεί ήδη από το 2014 στην Καβάλα 2004, για το οποίο ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη!

Συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη…

Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ, αποφάσισε να απολογηθεί για την ταλαιπωρία που έβαλε σε 3 σωματεία της, στα οποία επέβαλε εξοντωτικές ποινές, και είχαν ως αποτέλεσμα ένα απ’ αυτά να μην είναι σε θέση να συνεχίσει. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, καθώς και τα μέλη των Επιτροπών αυτής, μετά και τη δικαίωση του σωματείου μας Δόξα Θεολόγου και του προέδρου αυτής, κ. Κώστα Μαντέχου, αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τα σωματεία Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες και την πρόεδρο αυτής κα. Στέλλα Σιβρή, ΑΟ Φίλιπποι Καβάλας και τον πρόεδρο αυτού κ. Κώστα Νέγκογλου, καθώς και τη Δόξα Θεολόγου Ποτού Θάσου και τον πρόεδρο της κ. Κώστα Μαντέχο.

Μία συγνώμη από την προϊσταμένη αρχή του τοπικού μας ποδοσφαίρου για τις άδικες και εξουθενωτικές πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν σε βάρος τους για λόγους…

Ποινές που τόσο πολύ ταλαιπώρησαν τα σωματεία μας, αλλά και τους παράγοντες που τα υπηρετούν, αφού αναγκάστηκαν να φτάσουν μέχρι την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να δικαιωθούν. Ποινές που δυστυχώς οδήγησαν το ένα από τα σωματεία αυτά ακόμη και στη διάλυση, αφού δεν κατάφερε να λάβει μέρος στο φετινό μας πρωτάθλημα. Ζητάμε συγνώμη για τη σωματική, ψυχική, αλλά κυρίως οικονομική ταλαιπωρία που υπέστησαν τα σωματεία μας και υποσχόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκαταστήσουμε την αδικία που έγινε εις βάρος τους. Συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη»!

Έλεγχος από ορκωτούς λογιστές

Όσο για τα οικονομικά, η εμπλοκή των ορκωτών λογιστών της Ομοσπονδίας, που είχαν επισκεφτεί την ΕΠΣΚ πριν από έναν περίπου χρόνο και είχαν φύγει άπραγοι (ελλείψει στοιχείων), η επιστροφή τους στην Καβάλα θεωρούνταν δεδομένη με την εκλογή της νέας διοίκησης, που είχε δεσμευτεί για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια στο ταμείο. Αυτή τη φορά θα έρθουν αλλά πλέον θα έχουν στοιχεία για να ερευνήσουν… «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, πιστό σε ότι υποσχέθηκε και χωρίς να παρεκκλίνει κατά το ελάχιστο από τις προγραμματικές του δηλώσεις, αποφάσισε και ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές της Ομοσπονδίας τον έλεγχο του ταμείου της ΕΠΣ Καβάλας, καθώς και της Επιτροπής Διαιτησίας αυτής. Μετά το πέρας του ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές, η έκθεση αυτών θα είναι στη διάθεση κάθε παράγοντα – μέλους σωματείου μας, προκειμένου να λάβουν γνώση της οικονομικής διαχείρισης».

Ζητάει πίσω το «δάνειο» της Καβάλας 2004

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του δελτίου τύπου της ΕΠΣΚ ήταν η ανακοίνωση της απόφασης να ζητηθεί στην ουσία πίσω το δάνειο των 3000 ευρώ που είχε δοθεί στην Καβάλα 2004 ήδη από το 2014, την ύπαρξη του οποίου ελάχιστοι γνώριζαν! Το θέμα αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά και πολλές πλευρές θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, ειδικά από την στιγμή που η δανειοδότηση σωματείων δεν προβλέπεται από πουθενά… «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας, στη συνεδρίαση του της 05-09-2017, βεβαίωσε στο σωματείο Καβάλα 2004 την οφειλή των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Το ανωτέρω ποσό εισπράχθηκε από το σωματείο Καβάλα 2004 το έτος 2013 (σύμφωνα με το γραμμάτιο είσπραξης), ενώ εκταμιεύθηκε από την Ένωση το έτος 2014 (σύμφωνα με το ένταλμα πληρωμής της ΕΠΣΚ), ως δάνειο που έδωσε η προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης. Το χρέος αυτό έχει αναρτηθεί στον σχετικό πίνακα οφειλών των σωματείων, προκειμένου να βεβαιωθεί, όπως έπρεπε λογιστικά να γίνει, και κοινοποιείται στα σωματεία μας μέσω του Δελτίου Τύπου, που είναι και η επίσημη αλληλογραφία μας».