Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Με το δεξί (63-55) στα Πεύκα!

Πρόκριση στον 2ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος για την ομάδα της Καβάλας στο γήπεδο που χάθηκε πέρσι η Α2 Εθνική 

Όπως ακριβώς ήθελε ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της στη φετινή χρονιά η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Κέρδισε στο πλαίσιο της 1ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος τους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων (όπως είναι η νέα ονομασία της Δόξας Μαχητών Πεύκων) στην Θεσσαλονίκη με 63-55 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του θεσμού! 

 

Ο Αγώνας

Κόντρα στην ομάδα απ’ την οποία υποβιβάστηκε πέρσι στη Β’ Εθνική,  σ’ εκείνα τα αλησμόνητα παιχνίδια μπαράζ, το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη έδειξε για ακόμα μια φορά ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο! Μπορεί ακόμα να μην είναι απολύτως έτοιμο, ωστόσο ήταν εμφανώς καλύτερο από τους γηπεδούχους που κατάφεραν να το κοντράρουν μόνο στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, εκεί δηλαδή όπου το σκορ ήταν ισόπαλο 14-14. Απ’ εκεί και πέρα όμως η Καβάλα πάτησε «γκάζι» αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά. Στο τέλος του 1ου μέρους είχε διαφορά 6 πόντων και στη συνέχεια έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος. Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης ήταν: 14-14, 26-32, 38-49, 55-63.

 

Και τώρα ο Αρκαδικός

Πλέον η Καβάλα έχει μπροστά της ένα δυνατό παιχνίδι για την 2η φάση του κυπέλλου, κάτι που είναι και το μεγαλύτερο κέρδος γι’ αυτήν στην διοργάνωση μιας και δεν έχει φιλοδοξίες για να προχωρήσει! Θα υποδεχτεί το Σάββατο στο κλειστό της Καλαμίτσας τον Αρκαδικό σ’ έναν αγώνα που θα μετρήσει ακόμα καλύτερα τις δυνάμεις της εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.     

 

Στις «Γοργόνες και Μάγκες»

Εν τω μεταξύ την παραμονή του αγώνα, δηλαδή το βράδυ της Τρίτης (12/9) το κατάστημα «Γοργόνες και Μάγκες» έκανε το τραπέζι στην ομάδα ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με ανακοίνωση της ευχαρίστησε θερμά για την χορηγία του καταστήματος και του ευχήθηκε καλές δουλειές!