4ο Kavala Night City Run: Η μεγάλη γιορτή της πόλης!

Στους ρυθμούς του μεγάλου νυχτερινού αγώνα δρόμου, το Σάββατο, κινείται η Καβάλα

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της πόλης της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου! Το 4ο Kavala Night City Run θα ζωντανέψει για ακόμα μια φορά το κέντρο αλλά και πολλές από τις γωνιές της Καβάλας, με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της πόλης όπου σύμφωνα με την εμπειρία που υπάρχει από τις προηγούμενες διοργανώσεις θα μαζευτούν πολλές χιλιάδες κόσμου, τόσο για να ξεκινήσει την προσπάθεια του στις δύο διαδρομές (5 και 10 χιλ.) όσο και να παρακολουθήσει τα πολλά δρώμενα που θα συμβούν λίγο πριν την έναρξη των αγώνων!

Νέο ρεκόρ συμμετοχής

Για το μεγάλο αυτό ραντεβού, που αποτελεί πλέον θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, μίλησε στο «KavalaPost» ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας (που μαζί με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνουν τον αγώνα) Γιάννης Προμούσας ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για το γεγονός ότι και φέτος η διοργάνωση θα σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών! «Όπως δείχνουν τα πράγματα» επισημαίνει «φέτος θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τις 1000 συμμετοχές, με κόσμο όχι μόνο από την Καβάλα και την γύρω περιοχή, αλλά και από πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδος κυριότερα, αλλά και από τις όμορες γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Τουρκία αλλά και η Ρουμανία! Αυτό φαίνεται και από τις ηλεκτρονικές εγγραφές που έχουμε μέχρι την Πέμπτη και οι οποίες πλησίασαν τις 500, ενώ πέρσι τέτοια ημέρα ήταν περίπου 300». Στο σημείο αυτό ο κ. Προμούσα παρακάλεσε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτή τη γιορτή να προβούν στην εγγραφή τους τόσο στα γραφεία της ΛΦΚ (απέναντι από την είσοδο του «Αντ. Βαλάκου»), όσο και από το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία, μιας και είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί συνωστισμός τις τελευταίες ώρες και η γραμματεία θα πρέπει να κλείσει περίπου στις 6.00 το απόγευμα για να είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση στις 8.00 το βράδυ! Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 10 ευρώ, μιας και όπως τονίστηκε ο στόχος είναι η διοργάνωση να μην επιβαρύνει τον Δήμο, να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων της αλλά και να μείνουν χρήματα για να δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο τέλος. Με την εγγραφή του ο δρομέας θα λαμβάνει μια σακούλα με την φανέλα του αγώνα, κάποια αναμνηστικά καθώς και το ηλεκτρονικό τσιπ της χρονομέτρησης!

Τα εύσημα σε τροχαία και εθελοντές

Για τα κέρδη της διοργάνωσης έχουν ειπωθεί πολλά, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν γι’ αυτήν και πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η προσπάθεια και η συμβολή του! «Θα πρέπει να εξάρουμε ιδιαίτερα την προσπάθεια της Τροχαίας Καβάλας που δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι χωρίς την παρουσία της και την καλή της διάθεση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», αναφέρει ο Γιάννης Προμούσας που συνεχίζει λέγοντας ότι «έχουν γίνει πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ του Σαββάτο στο κέντρο της πόλης για να γίνουν όλα όπως πρέπει και να ασφάλεια». Επίσης αναφέρθηκε και στους εθελοντές που δούλεψαν για το Kavala Night City Run «πρόκειται για περίπου 100 παιδιά που επίσης χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τίποτα. Η βοήθεια τους είναι καταλυτική και μάλιστα η μαζικότητα τους έχει προκαλέσει εντύπωση σε πάρα πολλούς επισκέπτες μας» καταλήγει.

Η διαδρομή

Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας – την Πλατεία Ελευθερίας – ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια περνούν μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου, για να κινηθούν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης παράλληλα με την ακτή «Ραψάνη». Εκεί στρίβουν και συνεχίζουν προς το πάρκο Φαλήρου, αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5χλμ. Οι υπόλοιποι αθλητές που θα συμμετέχουν στα 10 χλμ, θα συνεχίσουν επί της οδού Τενέδου και κατά μήκος της ακτής «Καλαμίτσα», όπου θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου και κάτω από το παράλιο τείχος. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας, συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας, πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.