Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Περίπατος (109-56) με τα πιτσιρίκια του Αρκαδικού

Σε προπόνηση εξελίχθηκε ο αγώνας του 2ου γύρου του κυπέλλου Ελλάδος για την Καβάλα, μιας και ο Αρκαδικός παρουσιάστηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας με παίκτες από την εφηβική και παιδική του ομάδα!  

Σε μια… χαλαρή προπόνηση εξελίχθηκε ο αγώνας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας με τον Αρκαδικό για τον 2ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος, τον οποίο κέρδισε με 109- 56, στο κλειστό της Καλαμίτσας το απόγευμα του Σαββάτου 16/9. Κι αυτό γιατί το συγκρότημα της Τρίπολης παρουσιάστηκε στον γήπεδο στην κυριολεξία με ότι διέθετε στο έμψυχο υλικό όχι μόνο του εφηβικού τμήματος του αλλά και του… παιδικού!!! Ο μοναδικός παίκτης του ανδρικού τμήματος που συμμετείχε στην αποστολή και αγωνίστηκε ήταν ο Τζουγκαράκης (σημείωσε 22 πόντους) που συμφώνησε με την ομάδα πριν από τρεις ημέρες, ενώ ο προπονητής τους Τζίμης Κουστένης πριν από 4! Ο Αρκαδικός και πέρσι δεν είχε στην ουσία ομάδα τέτοια εποχή (έπαιξε με εφήβους και στο περσινό κύπελλο και αποκλείστηκε) όμως κατάφερε να «χτίσει» σε πολύ σύντομο διάστημα μια αξιόμαχη ομάδα και τελικά παρέμεινε στην Α2 Εθνική, ενώ η Ένωση όχι…
 

Έπαιξαν και σκόραραν όλοι

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική για την ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, που πάντως προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε να παραμείνει σοβαρή ακόμα και αν οι παίκτες της είχαν να αντιμετωπίσουν πιτσιρίκια που με τις προσπάθειες τους κέρδισαν την συμπάθεια και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου στις εξέδρες. Ο Καβαλιώτης τεχνικός είχε την ευκαιρία να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του, εκτός του Χάρη Πλιούκα που είναι τραυματίας, που σκόραραν μάλιστα όλοι. Πλέον η επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση είναι την προσεχή Τετάρτη για τον 3ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος. Τότε θα κάνει το πρώτου μεγάλο εκτός έδρας ταξίδι, προκειμένου να αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Χαρ. Τρικούπης – Παπάγου στο Μεσολόγγι.
  

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 23-14, 53-29, 84-38 και 109-56  
Καβάλα (Α. Καραπιπερίδης): Ερεμπενάζιε 12, Καπινιάρης 7, Μιχάλογλου 19 (5), Παντόπουλος 14 (2), Χονδρόπουλος 5 (1), Αθανασιάδης 12, Κουμλελής 3, Πιεβάλιτσα 6, Καραθανάσης 11 (1), Περτζεμλίδης 3 (1), Παππάς 17 (3).
 
Αρκαδικός (Δ. Κουστένης): Καψιώτης 3 (1), Χωματάς, Μιαούλης, Τσιράκης, Μουρούτσος, Μάρκου 7 (2), Αλεξόπουλος 7 (2), Απέργης 17 (2), Τζουγκαράκης 22 (1).