4o Kavala Night City Run: Η Καβάλα σε κίνηση!

Πάνω από 1100 οι συμμετοχές στην φετινή (αθλητική) γιορτή της Καβάλας που ζωντάνεψε το κέντρο της πόλης και απέδειξε ότι μια καλή ιδέα από μια ωραία παρέα όπως αυτή της ΛΦΚ, μπορεί να κατεβάσει την Καβάλα στον δρόμο...

Οι προβλέψεις για νέο ρεκόρ συμμετοχών επαληθεύτηκαν, όμως για το 4ο Kavala Night City Run το σπουδαιότερο δεν ήταν αυτό! Το χαμόγελο και η ικανοποίηση των συμμετεχόντων, των διοργανωτών, των εθελοντών αλλά και του πλήθους κόσμου που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία και σε όλη την διαδρομή (για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές), ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Όλα λειτούργησαν άψογα στον αγώνα θεσμό που πλέον έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της Καβάλας! Όλοι χάρηκαν μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου που διαφημίζει την πόλη και εκτός των άλλων αποδεικνύει ότι μια καλή ιδέα και μια παρέα παιδιών, όπως αυτή της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, με όρεξη και διάθεση για προσφορά μπορεί να βάλει την πόλη σε κίνηση..!

Δείτε τους χρόνους όλων των συμμετεχόντων εδώ

Στην εκκίνηση του αγώνα, που ύστερα από υπόδειξη της Αστυνομίας, ήταν ταυτόχρονη για τους δρομείς των 5 και 10 χιλ., δημιουργήθηκε πραγματικά το αδιαχώρητο από τους 1.100 και πλέον ανθρώπους που συμμετείχαν στην γιορτή της πόλης! Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να είναι απολύτως ακριβής, γιατί όπως ήταν αναμενόμενο ο όγκος τους ήταν τόσος μεγάλος που αρκετοί δεν πρόλαβαν να εγγραφούν (μιας και το σύστημα έπρεπε να «κλείσει» λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για να προετοιμαστεί η ηλεκτρονική χρονομέτρηση), ενώ υπήρχαν και αρκετοί που δεν ήθελαν να χρονομετρηθουν!

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ολόκληρες οικογένειες, παρέες νεαρών, ακόμα και ηλικιωμένοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους ακολουθώντας μια από τις δύο διαδρομές, που είχαν πλήρη σήμανση, φωταγώγηση και ασφάλεια από τους 100 και πλέον εθελοντές που ήταν πανταχού παρόντες! Σ’ αυτούς οφείλεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας, σε σημείο που πολλοί επισκέπτες – συμμετέχοντες να δηλώνουν έκπληκτοι για τον αριθμό τους και κυρίως την όρεξη τους για προσφορά!

Η πόλη σαφώς και αναστατώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, άλλαξαν οι ρυθμοί και η καθημερινότητα της! Όλοι όμως το χάρηκαν, ακόμα και αυτοί που «ταλαιπωρήθηκαν» για ένα μικρό χρονικό διάστημα! Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρχαν και κάποιοι που δεν δήλωναν ευχαριστημένοι απ’ αυτό το «ξεβόλεμα». Ήταν όμως λίγοι στον αριθμό και δεν επηρέασαν την γενική εικόνα! Πέρα από τους νικητές που ανέβηκαν στο βάθρο και χειροκροτήθηκαν θερμά στο τέλος, η μεγάλη νικήτρια ήταν η Καβάλα, που απέκτησε και εξέλιξε μια διοργάνωση που μπορεί να της προσφέρει πολλά περισσότερα στο μέλλον! Πριν από 4 χρόνια οι συμμετοχές ήταν 220 και φέτος αυτοί που φόρεσαν την καλαίσθητη φανέλα της διοργάνωσης ήταν ακόμα 1000! Που θα βρισκόμαστε άραγε σε 4 χρόνια από τώρα;     

Το 4ο Kavala Night City Run ανήκει στο παρελθόν και στο μυαλό των παιδιών της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας και του Δήμου Καβάλα βρίσκεται το 5ο. Άλλωστε στο τέλος δόθηκε το επόμενο ραντεβού, εκεί όπου οι προσδοκίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες! Να είμαστε γεροί να το ζήσουμε, αλλά και να συμμετέχουμε, για όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε από πολλούς, η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την αιτία να ξεκινήσουν, το περπάτημα (στην αρχή) και το τρέξιμο (στη συνέχεια)!