ΕΠΣΚ – Μαντέχος για Ευσταθιάδη: Δικομανής, αδίστακτος και επικίνδυνος…

Ανοιχτή επιστολή με βαριές εκφράσεις και απαντήσεις από τον πρώην πρόεδρο της Δόξας Θεολόγου – Ποτού Κώστα Μαντέχο προς τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Μπάμπη Ευσταθιάδη

H κάθετη αντίρρηση του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας προς την κίνηση της νέας διοίκησης της Ένωσης να ζητήσει συγνώμη από τα σωματεία του Παληού, των Ελπίδων και του Θεολόγου, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω των τιμωριών που τους επέβαλε η πρώην διοίκηση οι οποίες στη συνέχεια ανακλήθηκαν λόγω της δικαίωσης τους στην ΕΠΟ, αποτέλεσε την αιτία της δημοσίευσης μιας ανοιχτής επιστολής του πρώην πρόεδρου της Δόξας Θεολόγου – Ποτού Κώστα Μαντέχου στην οποία καταφέρετε με βαριές εκφράσεις κατά του Μπάμπη Ευσταθιάδη και του δίνει τις δικές του απαντήσεις.

Το μεγαλύτερο θύμα του Ευσταθιάδη

«Πραγματικά αυτό το διάστημα ήμουν προβληματισμένος αν θα έπρεπε να μπω σε διαδικασία δημόσιας συζήτησης με έναν άνθρωπο απίστευτο, δικομανή, αδίστακτο που με άνεση σπιλώνει συνειδήσεις και γενικά επικίνδυνο. Είχα αποφασίσει να μην του κάνω την χάρη να ασχοληθώ, αν και φέρω την ιδιότητα του (μεγαλυτέρου) θύματος Ευσταθιαδη και νομίζω στα χρονικά της ΕΠΣ, προκλήθηκα εκ νέου με δημοσίευμα του ότι έκανα κακό, λέει στο Καβαλιωτικο ποδόσφαιρο και μάλιστα παρατηρεί την νέα διοίκηση που είχε την αρετή και τόλμη να μετριάσει στο μέτρο του δυνατού την πίκρα ορισμένων ανθρώπων που αυτός έδιωξε με μανία γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν αντρίκεια και δεν έγιναν έρμαια στις ορέξεις του. Θέλω να είμαι σαφής, να καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται και δηλώνω ότι δεν θα απασχολήσω ξανά την κοινή γνώμη.

Ιστορικό

Όπως όλοι γνωρίζεται η διοίκηση της Δόξας, και μια μεγάλη μεριδα φίλων της, έκαναν μια τρίχρονη μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού και της εποχής προσπάθεια,  προς όφελος της ομάδας μου αλλά και του καβαλιωτικου ποδόσφαιρου, ματώνοντας σε όλα τα επίπεδα, μια προσπάθεια που τελικά απέτυχε (λόγο εξωγηπεδικων παραγόντων) ως προς τον στόχο αλλά επέτυχε στο να κάνουμε μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών, η οποία έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Πέρυσι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ζήτησα από την ΕΠΣ να αφήσουν την Δόξα να πάρει αυτό που τις αναλογεί μέσα στο γήπεδο. Ποτέ δεν μίλησα για βοήθεια. Δεν είχα άλλωστε κανέναν λόγο να ζητήσω βοήθεια γιατί κατά γενική ομολογία είχαμε την καλύτερη ομάδα και με φυσιολογικές συνθήκες δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην επιτευχτεί ο στόχος.

Ξεκινά το πρωτάθλημα με 2 εκκωφαντικές νίκες και όλα φαινόταν ρόδινα. Την τρίτη αγωνιστική γίνεται το πρώτο χειρουργείο για την Δόξα. Μέσα στην Καρυα στέλνει τον υφιστάμενο του σε διατεταγμένη υπηρεσία Μπουρδουμπά. Υπάλληλος της ΕΠΣ και μας υποχρεώνει σε ισοπαλία. Ανεκδιήγητος, δεν έδωσε 2 πέναλτι, άκρως εχθρική διαιτησία για να πάρουμε ένα φάουλ έπρεπε να κάνουμε λειτανία κ.λπ. Μετά από μερικές αγωνιστικές μέσα στο Χρυσοχωρι είδαμε το ίδιο έργο με τον ίδιο σκηνοθέτη (ΕΠΣ) και τον ίδιο πρωταγωνιστή (Μπουρδουμπάς). Βλέπετε ο υφιστάμενος πάντα  εκφράζει την βούληση του προϊσταμένου του και εκτελεί τις εντολές του. Το τρίτο χειρουργείο έγινε στην Πέρνη με τον ίδιο σκηνοθέτη αλλά με άλλον πρωταγωνιστή, νομίζω κάποιος Τσακίρης. Πιο εχθρική διαιτησία δεν είδα πότε στην ζωή μου. Διακομιστήκαν 2 παίκτες μου το ΚΥ Χρυσούπολης (Μαλακογιάννης – Στέρεφ) και ο άνθρωπος δεν έδειξε μια κίτρινη κάρτα στον αντίπαλο. Εμείς κερδίσαμε σε όλο το παιχνίδι 3 φάουλ. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν τα βίντεο των αγώνων. Και εκεί οριστικά βγήκαμε εκτός στόχων.

Μετά από αυτά βγήκα και είπα τα αυτονόητα:

– Ότι την προηγούμενη χρόνια διατήρησαν την Δόξα στο προσκήνιο για να κάνει την οποία ζημιά στον Αετό υπέρ του Ηρακλή όπως και την έκανε.

– Φέτος που ήταν δυο οι μνηστήρες πήραν από την αρχή απροκάλυπτα ξεκάθαρη θέση εναντίον της Δόξας.

– Και ότι έπαιζαν τα παιχνίδια τους με τα λεφτά μας.

Αυτά και μόνο ακριβώς έγιναν που χαρακτηρίστηκαν «αισχρά», εμείς αμέσως κατεβάσαμε τον πήχη και παρουσιάσαμε στον δεύτερο γύρο μια άλλη ομάδα με στόχο τον τερματισμό στην πρώτη τετράδα πράγμα που επετεύχθη αφού τερματίσαμε τρίτοι.  Από κει και πέρα όρχησε η επίσημη πλέον δίωξη της Δόξας. Τιμωρία για τις παραπάνω δηλώσεις μου αρχικά 2400,00 (3 κατά την γνώμη τους παραβάσεις από 800,00) και στην συνέχεια ελαττώθηκε στα 1000,00 €. 8 μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. 8 μήνες απαγόρευσης ενασχόλησης μου με το ποδόσφαιρο (για να μην μετέχω στις εκλογές). Φυσικά στα χρονικά της ΕΠΣ δεν νομίζω να ξαναεπιβληθηκαν τέτοιες ποινές.

Ερωτήματα προς την «αθώα περιστερά»

Μετά από αυτά θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα προς αυτόν που παριστάνει την «αθώα περιστερά»:

1) Πως μπορεί ένας που θέλει να λέγετε πρόεδρος της ΕΠΣ, να γυρνά στα περίχωρα της Τουζλας και με περηφάνια να λέει ότι διέλυσε την Δόξα γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα πρόστιμα, αρά δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα; Δηλαδή αυτοί είναι οι στόχοι ενός πρόεδρου να διαλύει τα σωμάτια της ΕΠΣ;

2) Πως καταγράφεσαι στις συνειδήσεις των παραγόντων, όταν όσα σωματεία διέφυγαν στην ΕΠΟ δικαιωθήκαν; Αυτά είναι τρία, το ένα δεν μπόρεσε να κατέβει στο πρωτάθλημα με ευθύνη σου.

3) Επειδή μίλησες για το πρώτο θύμα  της νέας διοίκησης (Βύρωνας).  Έχεις εσύ αναλογιστεί πόσο μεγάλη είναι η λίστα των θυμάτων σου; Αν όχι μπορώ να σε πω. Αποδεδειγμένα με βούλα της ΕΠΟ τρία και η υπόλοιπη λίστα συμπληρώνετε με τα άλλα 25 σωματεία που σε μούντζωσαν στις εκλογές.

4) Πως μπορεί να αισθάνεσαι όταν το σωματείο που σε πρότεινε ως πρόεδρο αναγκάζετε να σε διαγράψει για μην κινδυνεύει από σένα; Aυτο νομίζω ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν θα το άντεχε ένας άνθρωπος με ήθος.

5) Άραγε πότε και πως θα πληρώσεις για τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα που διέπραξες επί θητείας σου;

6) Πως γίνετε να κατηγορείς την νέα διοίκηση για αλλοίωση της βούλησης των ψηφοφόρων όταν εσύ ήσουν εν ενεργεία πρόεδρος και είχες όλα τα όπλα; Τι όπλα μπορεί να είχε η τότε αντιπολίτευση;

7) Με τις ενέργειες σου το να απομακρυνθεί από τον χώρο ο κάθε Μαντεχος ποιος νομίζεις ότι κέρδισε; Ξέρεις άλλα δεν θα απαντήσεις. Ευθέως όμως εγώ θα σε πω ποιος έχασε. Το Καβαλιωτικο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς έχεις πολύ δουλεία ακόμη. Θα τελειώσουν με τον ταμειακό έλεγχο και προβλέπω θα έχουμε και άλλα. Όμως τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς. Ευτυχώς σε πήραν χαμπάρι και σε ανέθεσαν αυτή την φορά τον ρόλο που πραγματικά σε αρμόζει. Δηλαδή να «γαυγίζεις» κάθε λίγο στις εφημερίδες και να παραμυθιάζεις τον κόσμο και να φόρεσε ως ο αμόλυντος και άσπιλος πρόεδρος. Ευτυχώς γιατί αν θα ξαναέβγαινες πάλι θα διέλυες καμία δεκαριά σωματεία. Τα πράγματα είναι έτσι και ότι και να πεις δεν αλλάζουν με τίποτα.

Μια συμβουλή…

Να πας σε ένα καθρέφτη να κοιταχτείς και να ζητήσεις συγγνώμη από τον εαυτό σου, για όλα αυτά που έκανες, που πίκρανες τόσους παράγοντες. Εγώ είμαι σίγουρος ότι ούτε και ο εαυτός σου θα σε συγχωρήσει. Τότε να εξαφανιστείς για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα ποδοσφαιρικά πράγματα του νομού για να ξεχάσουν οι παράγοντες τον χειρότερο πρόεδρο τις ΕΠΣ  όλων των εποχών. Αλλά να μην ξεχάσεις να πάρεις και την παρέα σου, θυμάμαι έναν στην επιτροπή διαιτησίας, έναν άλλον στις μεικτές, έναν άλλον στον προγραμματισμό των αγώνων, τελικά εννοώ όλους γιατί είστε όλοι το ίδιο… Σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα»!!!