Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Προκρίθηκε ο… ανώτερος!

Πειστική εμφάνιση και νίκη επί του Παπάγου με 75-60 για το κύπελλο Ελλάδος

Αν κάποιος δεν γνώριζε σε ποια κατηγορία ανήκουν οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (20/9) στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας, σίγουρα δεν θα πίστευε ότι αυτή που κέρδισε θα παίξει στην Β’ Εθνική και ο ηττημένος στην Α2! Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας ήταν σαφώς ανώτερη σε όλα τα σημεία από τον Παπάγου και πήρε δίκαια τη νίκη με 75-60 και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς ότι το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη ήταν αυτό που είχε τον αέρα της πιο δυνατής ομάδας, έχοντας λύσεις σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε ο μονίμως γκρινιάρης (σε σημείο… κούρασης) κόουτς Σορωτός της Αθηναϊκής ομάδας!

Ο αγώνας

Η Καβάλα είχε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, έχοντας παράλληλα και το προβάδισμα που κυμαινόταν από 4 έως 10 πόντους! Ποτέ δεν έπεφτε παρακάτω, όμως ούτε και ξέφευγε, μιας και οι φιλοξενούμενοι που όπως είναι γνωστό προβιβάστηκαν ως πρώτοι επιλαχόντες στην Α2 (λόγω οικιοθελούς υποβιβασμού του Αετού Αστακού) έβρισκαν τον τρόπο να εκμεταλλεύονται το αδύνατο σημείο των γηπεδούχων! Σ’ αυτό το πρώτο δυνατό τεστ της Ένωσης φάνηκε ότι η ομάδα πρέπει να δυναμώσει κάτω απ’ τα καλάθια! Εκεί στόχευσαν οι φιλοξενούμενοι, έχοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ (πολλές φορές 2-3 μαζεμένα) και έφθειραν τους ψηλούς της Καβάλας! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα στα μέσα του 4ου 10λεπτου, βρήκαν με 5 φάουλ τόσο ο Αντώνης Μιχάλογλου όσο και ο Σταύρος Κουμλέλης! Ακόμα και έτσι όμως η ομάδα έβρισκε σκορ, είτε απ’ την περιφέρεια, ήταν και κάτω απ’ το καλάθι! Η τελική διαφορά των 15 πόντων μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικής εικόνας του αγώνα, αφού διαμορφώθηκε στο τέλος όταν όλα είχαν κριθεί, όμως η νίκη ήταν ξεκάθαρη και αποτελεί ένα πολύ καλό και αξιόπιστο δείγμα για τις δυνατότητες της Καβάλας! Όταν κερδίζεις καθαρά μια ομάδα της Α2, η οποία το Σάββατο είχε κερδίσει μέσα στην έδρα ενός θεωρητικά μεγάλου αντιπάλου σου για την άνοδο (όπως είναι ο «Χαρ. Τρικούπης» απ’ το Μεσολόγγι), αυτό λέει πολλά…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα 10λεπτα του αγώνα ήταν: 25-17, 45-16, 60-49 και 75-60!

Καβάλα (Α. Καραπιπερίδης): Ετινόζα 22, Χονδρόπουλος,  Καπινιάρης 7, Πλιούκας 2, Καραθανάσης 6, Αθανασιάδης 13, Παντόπουλος 2, Κουμλελής 13, Πιεβάλιτσα , Μιχάλογλου 10.

Παπάγου (Κ. Σορώτος): Μελισσαράτος 11, Γκάτζο, Αποστολίδης, Δέδες, Ζώρζος 15, Παπαπέτρου 8, Φιλιππάκος 15, Ψαράς 6, Μουρίκης 5.

Η Καστοριά ο επόμενος αντίπαλος

Επόμενος αντίπαλος της Καβάλας στον 4ο γύρο του θεσμού είναι η ομάδα της Καστοριάς, που κέρδισε το Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με 69-83. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και οργανωμένη ομάδα, που επίσης είναι νεοφώτιστη στην Α2 Εθνική, όμως είναι σαφώς ανώτερη από τον Παπάγου. Άλλωστε με τις μεταγραφές που πραγματοποίησε έδειξε ότι διεκδικεί την είσοδο της στα πλέι – οφς του πρωταθλήματος. Και αυτός ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό της Καλαμίτσας, το απόγευμα του Σαββάτου! Αν η Ένωση καταφέρει να αξιοποιήσει την έδρα της τότε είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου να αγωνιστεί και πάλι εντός έδρας με τον Κολοσσό της Ρόδου που το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Αμύντα εκτός έδρας και είναι το φαβορί για την πρόκριση.