Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Τι συμβαίνει στον «Γίγαντα»;

Πολλά ερωτηματικά από την σκληρή επιστολή της Άννας-Μαρίας Μπότσαρη για τον ΣΟ Καβάλας

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της επιστολής της Καβαλιώτισσας πρωταθλήτρια σκάκι Άννας-Μαρίας Μπότσαρη με τίτλο «Η ελεύθερη πτώση ενός γίγαντα» στην οποία αποκαλύπτεται ότι δεν κυλούν όλα ομαλά στον Σκακιστικό Όμιλο της Καβάλας, που αποτελεί το καμάρι της περιοχής με τις συνεχείς και μεγάλες επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η μεγάλη σκακίστρια με τη μακροσκελή της επιστολή ανακοινώνει την αποχώρησή της από τον Όμιλο μετά από 33 ολόκληρα χρόνια και δεν κρύβει την πίκρα της για πολλά απ’ όσα έχουν συμβεί τελευταία στον ΣΟΚ, τόσο εις βάρος της όπως η ίδια θεωρεί όσο και εις βάρος του αδελφού της Γιάννη Μπότσαρη (προπονητή σκάκι).

«Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη»

Αρχικά αναφέρεται στην πορεία και την προσφορά της στον σύλλογο αλλά και την κοινή πορεία σ’ αυτόν με τον πρόεδρο του Βασίλη Θεοδωρίδη, τονίζοντας ότι όπως του είχε υποσχεθεί θα είναι μαζί του όσο ήταν κι αυτός, παρά το γεγονός ότι είχε συνεχώς δελεαστικές προτάσεις για να μεταγραφεί κάπου αλλού. Σύμφωνα με την ίδια, τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν στον Σ.Ο.Κ. ορισμένοι που ήθελαν να γίνουν «χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη», που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά της στον Όμιλο, που απέστειλαν επιστολές εναντίον του αδελφού της για τα δικά τους συμφέροντα και δεν τους σταμάτησε ο Βασίλης Θεοδωρίδης, τον οποίο αποκαλεί μόνο με το μικρό του όνομα και δεν αναφέρει το επίθετο, ακόμα κι αν τον φωτογραφίζει ξεκάθαρα!

«Ο Σύλλογος σε ανάξια χέρια»

Η σκληρή επιστολή της καταλήγει λέγοντας «Βασίλη πατήθηκε το κουμπί, άρχισε το μέτρημα. Ο γίγαντας παραπατάει. Έπρεπε να κάνεις καλύτερες κινήσεις. Έπρεπε να προστατεύσεις το σπίτι μας. Μπορεί να κουράστηκες. Μπορεί να μην κατάλαβες. Μπορεί και να με πρόδωσες. Η ιστορία γράφει ακόμα και θα δείξει. Εγώ θα φύγω επειδή έχω αξιοπρέπεια. Έχω μεγαλείο. Έχω ομορφιά. Επειδή ντρέπομαι για λογαριασμό εκείνων που είπαν πολλά και μετά λούφαξαν μη κάνοντας τίποτα. Που άφησαν τον σύλλογο σε ανάξια χέρια. Λυπάμαι για μένα και για σένα. Λυπάμαι για το κατάντημα του γίγαντα. Ενός γίγαντα σε ελεύθερη πτώση…»!

Το «γυαλί» ράγισε…

Είναι ξεκάθαρο ότι το γυαλί στη σχέση της Καβαλιώτισσας πρωταθλήτριας με τον σύλλογο έχει ραγίσει και ο δρόμος δεν έχει γυρισμό, ειδικά από την στιγμή που η επιστολή είδε το φως της δημοσιότητας! Τις επόμενες ημέρες είναι σίγουρο ότι θα ειπωθούν και θα ακουστούν πολλά γι’ αυτή τη ρήξη! Θα βγουν στην επιφάνεια πολλές λεπτομέρειες των «επεισοδίων» που οδήγησαν σ’ αυτήν και το κλίμα θα βαρύνει ακόμα περισσότερο!

Και πραγματικά θα είναι κρίμα γι’ αυτό το στολίδι του αθλητισμού της Καβάλας, που αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας σε όλη την Ελλάδα! Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως ο Σκακιστικός Όμιλος της Καβάλας θα πληρώσει (ελπίζουμε όχι ακριβά) το τίμημα της επιτυχίας του. Το τίμημα της ενασχόλησης με το πνευματικό αυτό άθλημα πολλών παιδιών και προπονητών…