Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Αντιδράσαμε σωστά στην πίεση»!

Ο κόουτς της Ένωσης μιλάει για την πρόκριση επί του Παπάγου και την επόμενη πρόκληση με την Καστοριά (Σάββατο 17.00 στο Αλ. Δήμογλου)

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας μετά τη νίκη – πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στον Παπάγου! Η Καβάλα BC, σ’ αυτά τα λίγα παιχνίδια του θεσμού, έδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο με παίκτες που μπορούν να σταθούν άνετα όχι μόνο στην Β’ Εθνική αλλά και στην Α2 και πλέον έτσι αντιμετωπίζεται απ’ όλους, στην αθλητική αλλά και δημοσιογραφική κοινότητα σε όλη την χώρα! Με λίγα λόγια δηλαδή, το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν βρίσκεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έχει δώσει το στίγμα του και τα προμηνύματα για το που μπορεί να φτάσει φέτος!

«Ελέγχαμε τον αγώνα»

Η μεγαλύτερη νίκη (μέχρι τον επόμενη…) ήταν αυτή της Τετάρτης, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο της Α2 Εθνικής γι’ αυτό και ο προπονητής της Ένωσης έκανε λόγο για μια σημαντική επιτυχία μιλώντας στο «KavalaPost»! Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην αναμέτρηση στο κλειστό της Καλαμίτσας, τόνισε ότι «αναμφίβολα ήταν μια σημαντική νίκη που ανεβάζει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών μας. Το γεγονός ότι κερδίσαμε καθαρά μια ομάδα όπως ο Παπάγου που έχει δυνατά και έμπειρα παιδιά, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας μας. Μπορεί οι αντίπαλοι να είχαν μια βασική απουσία, όμως κι εμείς δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε δύο παίκτες (Πλιούκας, Παντόπουλος). Παίξαμε δυνατά, ελέγχαμε το παιχνίδι και είναι επίσης πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να αντιδράσουμε σωστά όταν ο αντίπαλος μας πλησίασε στο σκορ». Συνεχίζοντας ο κόουτς της Ένωσης επισήμανε με έμφαση ότι «βεβαίως αυτό που μετράει είναι η νίκη, η πρόκριση και το αποτέλεσμα, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βασικός μας στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στις 8 Οκτωβρίου στην έναρξη του πρωταθλήματος»!

«Ακόμα πιο δύσκολα με την Καστοριά»

Το παιχνίδι με τον Παπάγου ανήκει στο παρελθόν και τώρα πλέον στο μυαλό όλων είναι η αναμέτρηση με την Καστοριά! Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα, μιας και ο προσεχής αντίπαλος (Σάββατο 5.00 στο κλειστό της Καλαμίτσας) μπορεί να είναι κι αυτός νεοφώτιστος όμως αλλά έχει ενισχυθεί σημαντικά για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα (ανάμεσα σ’ αυτούς που απέκτησε είναι και ο Τάσος Χαρισμίδης) και έχει ως στόχο την είσοδο του στην 5αδα της Α2. «Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πολύ καλά για εμάς, μιας και πρόκειται για δυνατά τεστ που θα είναι πολύ χρήσιμα μιας και γίνονται σε συνθήκες επίσημων αγώνων και οι παίκτες αντιμετωπίζουν ρεαλιστικές καταστάσεις. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα και φυσικά θα διεκδικήσουμε τη νίκη»!

Εισιτήριο 5 ευρώ

Στο αυριανό παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστούν οι δύο απόντες της Τετάρτης! Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Παντόπουλος, αλλά και πάλι στην Ένωση δεν θέλουν να ρισκάρουν πιθανή υποτροπή, ενώ για τον Πλιούκα θα ζητηθεί η επανεκτίμηση του γιατρού της ομάδας κι αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων από την Δευτέρα. Σε ότι αφορά το εισιτήριο του αγώνα, ισχύει αυτό που υπήρχε και στον αγώνα της Τετάρτης! Θα κοστίζει 5 ευρώ και για τα παιδιά κάτω 12 ετών καθώς και τα παιδιά των Ακαδημιών της Ένωσης η είσοδος θα είναι δωρεάν!