ΑΟ Καβάλας: Με (ακόμα μια) νίκη έκλεισε τα φιλικά

Κέρδισε 2-0 τον Ξηροπόταμο και έδειξε ότι είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα

Όπως ακριβώς συνήθισε τον κόσμο της σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών παιχνιδιών της η ομάδα της Καβάλας! Κέρδισε με τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου με 2-0 στο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής και έδειξε ότι είναι απολύτως έτοιμη για τις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, που όπως είναι γνωστό ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Προφανώς έχοντας στο μυαλό του ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης ότι στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει έναν δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο που θεωρητικά τουλάχιστον (αυτή τη στιγμή) είναι και αντίπαλος για την κορυφή, δεν θέλησε να κάνει στο γήπεδο την «πρόβα τζενεράλε» του βασικού σχήματος που θα χρησιμοποιήσει στο «Ανθή Καραγιάννη» σε λίγες ημέρες! Μπέρδεψε αρκετά την «τράπουλα», παρά το γεγονός ότι στο 1ο ημίχρονο (όπως άλλωστε συνηθίζει) χρησιμοποίησε μια ενδεκάδα και έβαλε σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του στην επανάληψη.

Φάσεις και γκολ

Ο ΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στο 1ο μέρος, όπου είχε τον πλήρη έλεγχο, ο τερματοφύλακας Δήμιζας ήταν θεατής του αγώνα! Σ’ αυτό το πρώτο 45λεπτο κατάφερε να σημειώσει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης. Το 1-0 έγινε στο 15ο λεπτό όταν ο Κομπάζης ανέτρεψε τον Γιαλαμούδη μέσα στην περιοχή και στο πέναλτι που καταλογίστηκε ευστόχησε ο Γρ. Παπαδόπουλος. Το 2-0 έγινε με εντυπωσιακό τρόπο 10 λεπτά αργότερα όταν οι παίκτες της Καβάλας έκρυψαν στην κυριολεξία την μπάλα. Ο Κειτά έβγαλε σέντρα από αριστερά ο Ρομπέρ έστρωσε στον Γιαλαμούδη κι αυτός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή βρήκε στόχο. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’ ο Κειτά είχε δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο 56’ ο Μπλιός επιχείρησε σουτ που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Ο Ξηροπόταμος απείλησε στο 60’ και το 74’ με τον Τσιάρα και τον Καραγκιοζίδη όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Δήμιζας απέκρουσε.

Μπύρος και Διγκόζης για ένα ημίχρονο…

Το παιχνίδι παρακολούθησαν οι πιστοί φίλοι της Καβάλας, που έμειναν ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών και τα χειροκρότησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Εκεί ήταν επίσης και ο χορηγός της Δόξας Δράμας Γιάννης Μπύρος μαζί με τον προπονητή της ομάδας Άγγελο Διγκόζη (παρακολούθησαν ένα ημίχρονο), παρέα με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ και νυν της Δόξας Ρεβυθόπουλο και τον Μαρκόπουλο.

Δοκιμάστηκε και ο Χεσούς από την Βενεζουέλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης χρησιμοποιήθηκε και ένα νέο πρόσωπο που ήρθε τις τελευταίες ώρες για να δοκιμαστεί στον ΑΟΚ. Πρόκειται για τον 21χρονο Δουλάρ Χεσούς από την Βενεζουέλα, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τόσο η δική του η περίπτωση όμως, όσο και αυτή του Σεραντί (που δοκιμάζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Καβάλα) παρουσιάζουν πολλές δυσκολίες για να κλείσουν. Τρόποι για να αποκτηθούν μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να υπάρχουν, ωστόσο ενδέχεται να είναι πολύ ακριβοί, οπότε και αυτό είναι κάτι που βαραίνει στην τελική απόφαση των παραγόντων της ομάδας.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Σέχου, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Θωμαίδης, Αδαμάκης, Ρομπέρ, Κειτά. Επίσης στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Τζιτζιφάκος, Βαλαβανόπουλος, Παγκάκης, Σεραντί, Ζαρωτιάδης, Παυλίδης, Μπλιός και Χεσούς.

Ξηροπόταμος: Μπόσκος, Κεχαγιάς, Κομπάζης, Τσιάρας, Κεσσίδης, Ρούτσινας, Αρσέν, Καραγκιοζίδης, Μπερούκας, Μαυροβασίλης, Κουμπρόγλου. Αγωνίστηκαν επίσης και οι Βραμέντζαλης, Αμαραντίδης, Πάπιτσας, Κιουμουρτζής, Κέντογλου, Κεσσίδης Κ., Σταμπουλής, Τσοχαταρίδης, Παυλίδης, Χριστοφορίδης, Μαργαρίτης.