Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Να απολαύσουμε το παιχνίδι»

Ο κόουτς της Ένωσης μιλάει για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό της Ρόδου που αγωνίζεται δύο κατηγορίες υψηλότερα…

Άρωμα απ’ τις παλιές καλές εποχές της Α1 θα έχει η αναμέτρηση της Τετάρτης στο «Αλ. Δήμογλου» για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, η οποία θα υποδεχτεί για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδος (επίσημα είναι η 2η φάση της 2ης αγωνιστικής του θεσμού) τον Κολοσσό της Ρόδου. Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης έχει αγγίξει το ταβάνι των προσδοκιών του, μιας και απ’ εδώ και πέρα οι αντίπαλοι είναι πολύ ανώτεροι, και συνεπώς αυτό που θα επιδιώξει θα είναι να χαρεί το παιχνίδι και να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες.

«Με τον κόσμο στο πλευρό μας»

Μιλώντας για την αναμέτρηση ο κόουτς της Ένωσης τόνισε ότι «αυτό που θέλουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι να το απολαύσουμε αλλά και να φανούμε ανταγωνιστικό κόντρα σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που βρίσκεται δύο κατηγορίες ψηλότερα απ’ εμάς με πολύ καλούς Έλληνες και Αμερικάνους παίκτες, έχει δημιουργήσει παράδοση στην Α1 και ταυτόχρονα έχει και έναν πολύ καλό προπονητή. Εμείς δεν θέλουμε να παρατήσουμε την προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και θέλουμε να έχουμε στο πλευρό μας και τον κόσμο της Καβάλας».

«Την Τετάρτη έρχεται η Α1»

Παράλληλα με την τεχνική ηγεσία και τους αθλητές, το παιχνίδι προετοιμάζεται και από την διοίκηση που θέλει να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο «Αλ. Δήμογλου» για να στηρίξει την ομάδα στον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει η ίδια όπως και με τα προηγούμενα παιχνίδια του κυπέλλου δηλαδή 5 ευρώ, ενώ δωρεάν θα μπορούν να εισέλθουν όλοι όσοι ανήκουν στα τμήματα υποδομής της Ένωσης, καθώς και όλα τα παιδιά ηλικίας έως δώδεκα ετών. Στην προωθητικά αφίσα που έχει εκδοθεί αποτυπώνεται η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουν τον αγώνα στην ομάδα. «Με πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση το παιχνίδι γίνεται απόλαυση… Και Τετάρτη έρχεται η Α1».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Δεκατέσσερις ομάδες έμειναν όρθιες στο Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο διανύει τη δεύτερη εβδομάδα του και θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη με την διεξαγωγή της 2ης αγωνιστική της 2ης φάσης. Σε αυτή θα πάρουν μέρος τέσσερις ομάδες της Stoiximan.gr Basket League (Προμηθέας, Λαύριο, ΓΣΛ Φάρος, Κολοσσός), δύο της Α2 (Χολαργός, Ηρακλής) και άλλες τόσες της Β’ Εθνικής που έκαναν την έκπληξη και προχώρησαν στο θεσμό, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Καβάλα που απέκλεισε την Καστοριά (η άλλη είναι ο Ιωνικός Νίκαιας). Υπενθυμίζεται ότι ακόμα δεν έχουν μπει στη μάχη οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα του περσινού πρωταθλήματος της Α1, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και το Ρέθυμνο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:
(17.00): Προμηθέας Π.-Λαύριο
(18.00): Χολαργός-ΓΣ Λάρισας Φάρος
(17.00): Ιωνικός Ν.-Ηρακλής
(17.00): Καβάλα-Κολοσσός