Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Τελείωσε το όμορφο ταξίδι…

Βαριά ήττα (43-81) και αποκλεισμός από το κύπελλο Ελλάδος στο κλειστό της Καλαμίτσας από τον Κολοσσό Ρόδου

Το όμορφο ταξίδι της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος τελείωσε το απόγευμα της Τετάρτης (27/9) στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας! Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη γνώρισε βαριά ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου με 43-81, σ’ ένα παιχνίδι που το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης! Οι φιλοξενούμενοι ήταν μεν σαφώς ανώτεροι, είχαν πολλές λύσεις και επιλογές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση τους και πήραν απόλυτα δίκαια την πρόκριση για τον επόμενο γύρο, ωστόσο η διαφορά τους δεν ήταν οι 38 πόντοι!!!

Μόνο στο 1ο δεκάλεπτο

Η Καβάλα μόνο στο 1ο δεκάλεπτο, με το πάθος και τον ενθουσιασμό των παικτών, κατάφερε να είναι κοντά στο σκορ με τον Κολοσσό (20-26), όμως απ’ το 2ο δεκάλεπτο οπότε σημείωσε μόλις 8 πόντους και δέχτηκε 16, η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς. Οι Αμερικάνοι της ομάδας του Ρόδου ήταν αυτοί που αναλάμβαναν τις περισσότερες επιθέσεις, έχοντας την υπεροχή στον… αέρα, ενώ και η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πολύ σκληρή και αποτελεσματική με αποτέλεσμα πολλές λάθος επιλογές.

Ο τραυματισμός του Κουμλέλη και η τεχνική ποινή

Ανεξάρτητα πάντως από την εικόνα του αγώνα και την καταφανέστατη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αυτό που έμεινε από την αναμέτρηση ήταν ότι ο Κολοσσός σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν την εύνοια των διαιτητών για να επικρατήσει! Κι όμως σ’ ένα εύκολο σχετικά παιχνίδι (εξ αιτίας αυτής της διαφοράς δυναμικότητας), οι διαιτητές (Συμεωνίδης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης) κατάφεραν σε ορισμένες περιπτώσεις να εξαγριώσουν τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και τον πάγκο με τις αποφάσεις τους! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε ο τραυματισμός του Κουμλέλη 2 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου κι ενώ το σκορ είχε ήδη… ξεφύγει (23-39)! Τότε λοιπόν ο παίκτης της Καβάλας δέχτηκε ξεκάθαρο φάουλ από τον αντίπαλο του, με αποτέλεσμα μάλιστα να χριστεί στο φρύδι, αλλά οι διαιτητές όχι μόνο δεν έδωσαν τίποτα, αλλά καταλόγισαν και τεχνική ποινή λόγω των δικαιολογημένων διαμαρτυριών του πάγκου και του προπονητή!!!

Επεισόδιο με Λυκογιάννη

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με τη λήξη του αγώνα σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο της ομάδας Βαγγέλη Παππά και τον προπονητή του Κολοσσού Άρη Λυκογιάννη. Ο κόουτς των φιλοξενούμενων είχε μια κόντρα με τον Καπινιάρη στην διάρκεια του αγώνα και θέλησε να την… συνεχίσει στο τέλος (όταν οι παίκτες και οι προπονητές χαιρετίζονται μεταξύ τους), με αποτέλεσμα να ανεβούν κατακόρυφα οι τόνοι.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 20-26, 28-42, 38-64, 43-81

Καβάλα (Α. Καραπιπερίδης): Ερεμπενάζιε 15 (2), Χονδρόπουλος,  Καπινιάρης 6, Καραθανάσης 3 (1), Αθανασιάδης 2, Παντόπουλος , Κουμλελής 4, Πιεβάλιτσα, Μιχάλογλου 10 (2), Παπάς 3 (1), Πρασίνης

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 11, Σχίζας 8, Χάρις 10 (2), Τζόουνς 12, Προστράν 7 (1), Σταμάτης 8 (1), Γεωργαλής 5 (1), Μπρέι 7 (2), Μπιλλής 2, Αγγελάκος, Παπαδάκης 2, Ράιτ 9.

Ανδρέας Καραπιπερίδης:

«Ήταν ένα δυνατό τεστ! Και τώρα το πρωτάθλημα»!

Η πορεία της Καβάλας στο κύπελλο Ελλάδος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο μ’ αυτήν έκανε αισθητή την παρουσία της μιας και για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια ομάδες της Β’ Εθνικής (μαζί και ο Ιωνικός που συνεχίζει μιας και απέκλεισε τον Ηρακλή) προχώρησαν τόσο μακριά στο θεσμό. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες του. «Κατ’ αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους στο γήπεδο και για το γεγονός ότι κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο. Μπήκαν σε μια διαδικασία δύναμης και κόντρα απέναντι σε μια ομάδα που υπερείχε σε δυναμικότητα. Ήταν καλό που φτάσαμε μέχρι εδώ και πήραμε ορισμένα στοιχεία αυτοπεποίθησης. Το παιχνίδι ήταν μια ωραία δοκιμή ένα ωραίο τεστ και ο κόσμος απόλαυσε ένα παιχνίδι με ομάδα! Τώρα πλέον επικεντρωνόμαστε στο βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Έχουμε μπροστά μας 10 ημέρες για να προπονηθούμε και να ετοιμαστούμε για τον αγώνα της πρεμιέρας, μιας και για εμάς πέρα από τις καλές εμφανίσεις στο κύπελλο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα». Σε ότι αφορά την πιθανότητα να γίνει ακόμα μια μεταγραφή στην ομάδα, προφανώς στη θέση «5», ο κόουτς της Καβάλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τονίζοντας ότι μέχρι να λήξει η σχετική προθεσμία (2 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου) η ομάδα θα ψάχνει την καλύτερη δυνατή επιλογή η οποία όμως θα ταιριάζει στην φιλοσοφία της!