ΑΟ Καβάλας: Με το δεξί στην πρεμιέρα…

Δυσκολεύτηκε μεν, αλλά κέρδισε δίκαια την πολύ καλή ομάδα του Άρη Αβάτου με 3-1, ξεπερνώντας το άγχος και τα προβλήματα απουσιών! Δύο γκολ ο Βαλαβανόπουλος ύστερα από ασίστ του Γρ. Παπαδόπουλου

Μπορεί το άγχος και η πίεση για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος να ήταν έκδηλα στοιχεία, όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά και τους παράγοντες της ομάδας της Καβάλας, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο ο ΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο «Ανθή Καραγιάννη» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής! Κέρδισε με 3-1 τον Άρη Αβάτου και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους φίλους του που βρέθηκαν στις εξέδρες! Η αποστολή του συγκροτήματος του Κώστα Ανυφαντάκη μόνο εύκολη δεν ήταν, μιας και ο αντίπαλος παρουσίασε ένα πολύ δυνατό και οργανωμένο σύνολο που σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκε στα καρέ του! Χτύπησε το παιχνίδι στα ίσα, γι’ αυτό και το θέαμα ήταν αρκετά καλό με δυνατές μονομαχίες και το παιχνίδι να παίζεται μπροστά και στις δύο εστίες.

Φάσεις και γκολ

Απ’ την μεριά του ο ΑΟΚ εκτός από το άγχος, ξεπέρασε και τα προβλήματα των απουσιών βασικών παικτών όπως οι Ρομπέρ και Παπαστεργιανός (που έπαιξε για 20 λεπτά στο τέλος) που η τεχνική ηγεσία δεν θέλησε να ρισκάρει την συμμετοχή τους για το ενδεχόμενο υποτροπής στους τραυματισμούς τους. Ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις όταν στο 14’ ο Παπαδόπουλος έβγαλε μόνο του τον Βαλαβανόπουλο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι αυτός αφού τον πέρασε έκανε εύκολα το 1-0. Απ’ εκεί και πέρα ο Άρης βγήκε στην επίθεση και απείλησε με σουτ του Σαρηγιαννίδη στο 30’ και 3 λεπτά αργότερα ισοφάρισε όταν σε αντεπίθεση ο Κοτόπουλος πέρασε και τον Δήμιζα και σε κενή εστία από πλάγια έκανε το 1-1. Ο ΑΟΚ όμως πήγε προηγούμενος με 2-1 στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, μιας και στο 42’ ο Σαρηγιαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.  Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 60ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος με σέντρα ακριβείας από τα δεξιά βρήκε τον Βαλαβανόπουλο που με το κεφάλι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.  Το σκορ θα μπορούσε να είχε αλλάξει μιας και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες που προερχόταν από λάθη των αμυνών, όμως οι τερματοφύλακες και ειδικά ο Δήμιζας έδειξαν τις ικανότητες τους…

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Σέχου, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Θωμαϊδης (68’ Παπαστεριανός) , Κεϊτά (82’ Αδαμάκης) , Μπλιός (67’ Χατζηκυριάκου), Βαλαβανόπουλος (85’ Τζιτζιφάκος).

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας (83’ Κουτίνης), Ψεμματάς (46` Καλαϊτζίδης), Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Τουργαϊδης, Μελισσόπουλος (63’ Γκέκας), Ευθυμιάδης, Κοτόπουλος (90’ Κελεσιάδης), Χαριτίδης, Σαρηγιαννίδης.

Κ. Ανυφαντάκης:

«Είχαμε άγχος αλλά τα καταφέραμε…»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής της Καβάλας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «είναι σημαντικό που πήραμε τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν αγχωμένοι και αυτό φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ομάδα που αγωνίστηκε είχε μέσο όρο ηλικίας τα 19 χρόνια και ότι ορισμένα απ’ αυτά τα παιδιά αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σ’ αυτή την κατηγορία. Τα καταφέραμε όμως και θεωρώ ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη. Κάναμε λάθη ειδικά στην άμυνα αλλά δεν τα πληρώσαμε, τα οποία οφείλονται στο κακό διάβασμα του παιχνιδιού από την μεριά μας. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει αλλά και να δείξει υπομονή μ’ αυτά τα παιδιά.

Κυριάκος Κετσεμενίδης: Από τη μεριά του ο κόουτς του Άρη Αβάτου τόνισε ότι «ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα μας που για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική. Στην αρχή του αγώνα δεν μπήκαμε καλά και δεχτήκαμε το γκολ, όμως στην συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας και ισοφαρίσαμε. Δεχτήκαμε όμως και το 2ο γκολ που μας επηρέασε σημαντικά. Πιστεύω ότι είχαμε καλή παρουσία και με τα λάθη που κάναμε αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

Αναβολή στον αγώνα του Νέστου

στο 90′ έχασε το «διπλό» ο Αετός Ορφανού

Με 5 αγώνες ξεκίνησε το πρωτάθλημα στον 1ο  όμιλο της Γ’ Εθνικής, μιας και η αναμέτρηση του Νέστου με το Διδυμότειχο στον Έβρο αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου που ήταν πλημμυρισμένο από την βροχή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια το Παραλίμνιο πέρασε άνετα από την Ροδόπη κερδίζοντας 5-0 το Ν. Σιδηροχώρι, ενώ Ορφέας Ξάνθης και Σκούταρι επικράτησαν με 2-1 και 2-0 της Δόξας Προσκυνητών και Ξηροποτάμου αντίστοιχα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

ΑΕ Διδυμότειχου – Νέστος δ. δ.
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Παραλίμνιο  0-5
Μ. Αλέξανδρος Καρπερής – Αετός Ορφανού  2-2
Καβάλα – Άρης Αβάτου  3-1
Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών  2-1
Ελπίδα Σκουτάρεως – Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου  2-0

Μια ανάσα από το «διπλό» έφτασε ο Αετός Ορφανού, στο ματς της πρεμιέρας με το νεοφώτιστο Μ. Αλέξανδρο Καρπερής στις Σέρρες, μιας και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 90ο λεπτό με 1-2, όμως στο σημείο εκείνο ο έμπειρος Σάκης Γκόγκας πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό 2-2! Ο Αετός προηγήθηκε 0-2 με τα γκολ των Δουμάνη και Κάμπατζη στο 32’ και το 38’, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με το Μπάρδα στο 55’! Η ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκε με τους Τοπαλίδης, Ράνο, Παυλίδης, Κάμπατζη, Μαυρομμάτης, Μπαμπατζάνης (90’ Τζαμπέγια Γ.), Έλεζι, Τζαμπέγια Φ., Αποστολίδη, Δουμάνη, Δούμπλατζη (81’ Κωνσταντινίδη).