Ανδρεας Καραπιπερίδης: «Όλες οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους…»

Ο κόουτς της Ένωσης μιλάει για τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής με τα Φάρσαλα εκτός έδρας

Πανέτοιμη για την «μάχη» της πρεμιέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας είναι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας! Μετά από μια άκρως επιτυχημένη παρουσία στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος (όπου αποκλείστηκε από τον Κολοσσό της Ρόδου), που λειτούργησε ως… φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη ξεκινάει τον «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος ελπίζοντας ότι στο τέλος θα μπορέσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του στόχου της χρονιάς που δεν είναι άλλος από την επάνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία! Αντίπαλος της θα είναι η ομάδα των Φαρσάλων που έχουν ενισχυθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό, ωστόσο αν η Ένωση δείξει το πρόσωπο που είχε με δυνατές ομάδες όπως ο Παπάγου ή η Καστοριά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

«Συγκέντρωση και υπομονή»

Στην ομάδα πάντως αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με σοβαρότητα με τον προπονητή της να τονίζει σε δηλώσεις του στο «KavalaPost» ότι «πρόκειται για ένα παιχνίδι πρεμιέρας και όπως ξέρουμε πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους. Η αντίπαλοι είναι μια δυνατή ομάδα, θα παίξουν στην έδρα τους και φυσικά θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους σ’ ένα μικρό σχετικά γήπεδο. Εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κα να ακολουθήσουμε το πλάνο μας σε όλη την διάρκεια του αγώνα! Πιστεύω ότι η συγκέντρωση και η υπομονή που θα πρέπει να δείξουμε, είναι το μυστικό για να μπορέσουμε να κάνουμε το επιτυχημένο ξεκίνημα της χρονιάς»!

Μέσα ο Πλιούκας, αμφίβολος ο Κουμλέλης

Στον αγώνα που θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο των Φαρσάλων, ο Καβαλιώτης τεχνικός θα έχει στην διάθεση του και τον Πλιούκα, ο οποίος έχασε ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού. Πλέον έχει αποθεραπευτεί και θα προσθέσει κι αυτός σημαντικά στη δύναμη της ομάδας! Αντίθετα πολύ δύσκολο θεωρείται η συμμετοχή του Κουμλέλη, που όπως είναι γνωστό είχε σκιστεί στο πρόσωπο στον αγώνα με τον Κολοσσό και όλο αυτό το διάστημα δεν προπονούνταν! Την Παρασκευή αναμενόταν να δοκιμάσει για πρώτη φορά, όμως έχει μείνει πίσω στις προπονήσεις… Σε ότι αφορά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τον Τάγαρη, με την εμπειρία και την αξία του έχει ανταποκριθεί πολύ καλά στα δεδομένα της νέας του ομάδας και είναι σίγουρο ότι κι αυτός θα βοηθήσει σημαντικά!

«Ποτέ δεν ξέρεις…»

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι στον Βόρειο Όμιλο του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν 15 κι όχι 16 ομάδες, μετά την αδυναμία του Αρχέλαου / Πιερικού, κι αν αυτό θα είναι καλό για την ομάδα του, ο κ. Καραπιπερίδης είπε ότι «ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι θετική ή αρνητική για την ομάδα σου! Απ’ τη μια μπορεί να είναι θετικό, αφού θα ξεκουραστείς, αν και εμείς είχαμε σειρά να παίξουμε με την συγκεκριμένη ομάδα την 5η αγωνιστική, αλλά απ’ την άλλη αν έχεις πάρει ως ομάδα ρυθμό δεν θα θέλεις να τον χάσεις, βγαίνοντας έξω από την σειρά των αγώνων για δύο εβδομάδες. Όπως και να έχει όμως είναι λυπηρό για το ίδιο το μπάσκετ που μια ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και να αποχωρεί οικιοθελώς, όπως επίσης και να μην αντικαθίσταται…»!

Θέλουν και Δέσπο τα Φάρσαλα

Εν τω μεταξύ τα Φάρσαλα μετά τις τελευταίες επιτυχημένες μεταγραφικές κινήσεις (Μακρής από Αίολο, Νικολόπουλο από Ξάνθη και Σιόλογκα από Ηρακλή) βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Δημήτρη Δέσπο. Ο 41χρονος σέντερ προέρχεται από μία αρκετά καλή σεζόν στην Α2 με τον Ηρακλή και πλέον σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής στα πάτρια εδάφη, έχοντας καταγωγή από τα Τρίκαλα.