Καβάλα BC: Η ήττα ήρθε από τα 6.75…

Ήττα στην πρεμιέρα της Β' Εθνικής για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας στα Φάρσαλα με 75-74, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν 13 τρίποντα!

Σ’ ένα αγώνα που εξελίχθηκε σε ρεσιτάλ ευστοχίας από τους γηπεδούχους, η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας έχασε την ευκαιρία να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, χάνοντας στο νήμα στα Φάρσαλα με 75-74! Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, που βρέθηκε στο τέλος του 1ου μέρους πίσω στο σκορ με 10 πόντους διαφορά (48-38), έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια στην επανάληψη για να μπει στο παιχνίδι και τα κατάφερε μιας και ένα λεπτό πριν το τέλος βρέθηκε μπροστά στο σκορ! Απ’ εκεί και πέρα όμως κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στα Φάρσαλα να φύγουν στην αντεπίθεση και με ένα αντιαθλητικό φάουλ που σφυρίχτηκε υπέρ του να βρεθούν και πάλι μπροστά με εύστοχη βολή του (συνήθως άστοχου) Σιόλογκα! Στα 3 δευτερόλεπτα η Καβάλα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να πάρει τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε!

13 Τρίποντα οι γηπεδούχοι!!!

Η ήττα πάντως για την Καβάλα ήρθε από την περιφέρεια και συγκεκριμένα από την γραμμή του τρίποντου, απ’ την οποία τα Φάρσαλα ούτε λίγο ούτε πολύ πήραν 39 πόντους, ευστοχώντας σε 13 προσπάθειες!!! Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο 1ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν 100% ευστοχία από τα 6.75, παίρνοντας έτσι ψυχολογία, έχοντας και την συμπαράσταση του κόσμου τους, στο πρώτο τους παιχνίδι στην Β’ Εθνική στην οποία προβιβάστηκαν ως επιλαχόντες! Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα τα τρίποντα ήρθαν από τα 9.5 μέτρα…

Τα αποτελέσματα

Στα παιχνίδια της πρεμιέρας του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής πρωταγωνιστές ήταν οι γηπεδούχοι, που όλοι κατάφεραν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους. Το πιο «κλειστό» παιχνίδι ήταν αυτό της Καβάλας στα Φάρσαλα που κρίθηκε στον πόντο, καθώς και του Ερμή Λαγκαδά με το Αγρίνιο που κρίθηκε στην παράταση μιας και οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 57-57 στην κανονική διάρκεια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής και η επόμενη που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή έχουν ως εξής:
Χ. Τρικούπης-Πευκοχώρι 64-57
Χαλκηδόνα-Ελίμεια 66-59
Στρατώνι-Τιτάνες Παλαμά 78-63
Φάρσαλα-Καβάλα 75-74
Ίκαροι Σ.-Ασπίς Ξ. 76-59
Ερμής Λαγκαδά-Αγρίνιο 70-64 (57-57 κ.α.)
Μαχητές Δόξα Πεύκων-Ανατόλια 82-79
Ρεπό η  Γέφυρα
Η Επόμενη Αγωνιστική (15/10):
Ελίμεια – Χαρίλαος Τρικούπης
Τιτάνες Παλαμά – Χαλκηδόνα
Καβάλα – Στρατώνι
Ασπίδα Ξάνθης – Φάρσαλα
Αγρίνιο – Ικαροι Σερρών
Ανατόλια – Ερμής Λαγκαδά
Γέφυρα – Μαχητές Δόξας Πεύκων
Ρεπό το Πευκοχώρι

Αγιασμός το Σάββατο

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, παρουσία των τμημάτων υποδομής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας και την ανδρικής ομάδας.