3ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ: Κλήρωση 18/10, τζάμπολ στις 4/11

Όλα έτοιμα για την έναρξη του επιτυχημένου θεσμού του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 3ου Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ που και φέτος θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας. Πρόκειται για μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που στις δύο προηγούμενες χρονιές κέρδισε την εμπιστοσύνη των παικτών και του κόσμου, παρά τα όποια προβλήματα και τις… γκρίνιες που παρουσιάστηκαν στην πορεία!

Το Cafe 180 έφυγε, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι ήρθαν…

Το 3ο Εργασιακό πρωτάθλημα του Δήμου Καβάλας προβλέπεται να ξεκινήσει το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 4, 5 και 6 Νοεμβρίου στα κλειστά γυμναστήρια Καλαμίτσας αλλά και του Αμυγδαλεώνα, όπου παραδοσιακά φιλοξενεί αγώνες κάθε Δευτέρα βράδυ. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει την μεθεπόμενη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και σ’ αυτήν θα συμμετέχουν (όπως και πέρσι) 20 ομάδες! Παρά τα όσα είχαν ακουστεί στο τέλος του 2ου πρωταθλήματος περί αποχωρήσεων κάποιων ομάδων και προσχωρήσεων κάποιων άλλων, το μόνο που σημειώθηκε ήταν μια αποχώρηση και μια προσθήκη! Συγκεκριμένα σε σχέση με πέρσι δεν θα συμμετέχει η ομάδα του Café 180 και την θέση του θα πάρει η ομάδα των Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας.

Όπως και πέρσι

Σε ότι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις! Έτσι και φέτος θα υπάρχει η φάση του final 8, στην οποία θα συμμετέχουν οι 4 πρώτοι των δύο ομίλων των10 ομάδων που θα σχηματιστούν από την κλήρωση , ενώ ακολούθως θα υπάρχει το final 4 και φυσικά οι αγώνες κατάταξης για τις ομάδες που δεν θα προκριθούν. Επίσης θα διεξαχθεί και φέτος το All Star Game, με τον τρόπο επιλογής των παικτών να παραμένει ο ίδιος και τα έσοδα από τα εισιτήρια που θα κυκλοφορήσουν να δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι δόθηκαν στις οικογένειες των 180 εργαζομένων – απολυμένων της ΒΦΛ, με την μορφή κουπονιών από γνωστή αλυσίδα super market! Φέτος πάντως το ίδρυμα ή η συλλογικότητα στην οποία θα πάνε τα χρήματα από την διάθεση των εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σχεδόν με την έναρξη του πρωταθλήματος. Αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων, πλέον υπάρχει η εμπειρία των προηγουμένων ετών και οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να μην δημιουργούν εκκρεμότητες στις αγωνιστικές των ομίλων. Γι’ αυτό πλέον αποφασίστηκε κάθε εβδομάδα (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) να διεξάγονται 5 αγώνες του ενός ομίλου και την επόμενη του άλλου.

Λύθηκαν τα προβλήματα με τις προπονήσεις

Οι παίκτες που θα είναι εκτός του «εργασιακού περιβάλλοντος» από κάθε ομάδα, οι λεγόμενοι και ως… «κοινοτικοί», θα είναι το μέγιστο 3, όμως θα μπορούν να αγωνίζονται ταυτόχρονα στην 5αδα μόνο οι 2. Τέλος αναφορικά με τις ώρες προπονήσεων των ομάδων, που ήταν ένα ζήτημα που προκάλεσε πολύ συζήτηση και παράπονα, φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων τους ικανοποιήθηκαν από τον Δήμο.