AO Καβάλας: Παράσταση για ένα ρόλο…

Εύκολη νίκη για το «καραβάκι» με 4-0 επί της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου με δύο γκολ του Βαλαβανόπουλου και από ένα των Κειτά και Παπαδόπουλου

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το παιχνίδι της Καβάλας με τη νεοφώτιστη ομάδα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου Ροδόπης το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη». Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη δεν συνάντηση καμία δυσκολία για να σημειώσει 4 τέρματα και να επιστρέψει στις νίκες, μιας και είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, είχε ευκαιρίες για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το τελικό σκορ, ενώ από την άλλη πλευρά δεν κινδύνεψε καθόλου στην άμυνα του. Ο τερματοφύλακας Δήμιζας ήταν θεατής του αγώνα και περιορίστηκε να δίνει εντολές στους αμυντικούς του όταν είχαν την μπάλα στα πόδια και σε ολόκληρο το 90λεπτο χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές! Μια σε 3 συνεχιζόμενα (καλοχτυπημένα κόρνερ των αντιπάλων) και μια δεύτερη στο 39ο λεπτό σε δυνατό σουτ του Μαυράκη έξω από την περιοχή.

Φάσεις και γκολ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με αμυντικούς προσανατολισμούς και με διπλή ζώνη άμυνας, όμως ο ΑΟΚ με βαθιές μπαλιές και σέντρες κατάφερνε να πλησιάζει στην αντίπαλη εστία. Στο 10ο λεπτό ο Ρομπέρ πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας έδιωξε, όμως στο 15’ μετά από σέντρα του Γάλλου (που έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα και με την εμφάνιση του έδειξε πόσο… έλειψε στα 2 πρώτα παιχνίδια) ο Παπαδόπουλος από κοντά έκανε το 1-0. Απ’ εκεί και πέρα το παιχνίδι άλλαξε, η Καβάλα απέβαλε το άγχος της και στο 28’ μετά από βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου ο Κειτά με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0. Στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα και στο 52’ μετά από κόρνερ του Ρομπέρ ο Βαλαβανόπουλος με κεφαλιά έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα και πάλι από το νεαρό επιθετικό σε κενή εστία μετά από πάσα του Τζιτζιφάκου.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης (46’ Σέχου), Λυμπεράκης, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (72’ Ντουρτμές), Θωμαϊδης (83’ Παυλίδης), Ρομπέρ (60’ Τζιτζιφάκος), Κεϊτά, Βαλαβανόπουλος.

Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου: Πριτσίδης, Αλεξακούδης (35’ Σαμαράς), Τσορτανίδης, Μίλλερ, Αγγέλης, Πλασταράς (72’ Τσαμπάζης) , Κοσιής (62’

Κώστας Ανυφαντάκης:

«Έχουμε νέα ομάδα με βαρύ όνομα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καβάλας. Ο κ. Ανυφαντάκης αφού συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρυθμό και στους αγώνες και στις προπονήσεις μας. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρόκειται για νέα ομάδα με βαρύ όνομα. Η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη. Πλέον το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Σάκης Σκουλής: Από τη μεριά του ο κόουτς των φιλοξενούμενων δήλωσε ότι «αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ήταν καλύτερα από εμάς στο γήπεδο. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας δεν περιμέναμε κάτι απ’ αυτόν και δεν δικαιούμασταν κάτι. Πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε στην άμυνα δεχόμενοι εύκολα γκολ. Μετά το 2-0 προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο»!