Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Έλλειψη συγκέντρωσης…»

Η αιτία της οδυνηρής ήττα της Καβάλας, απ’ το Στρατωνι, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ήταν η βασική αιτία του… κακού για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, σύμφωνα με τον προπονητή της Ανδρέα Καραπιπερίδη! Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης γνώρισε οδυνηρή ήττα 77-74 το απόγευμα της Κυριακής στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας από το Στρατώνι και παρέμεινε χωρίς βαθμούς με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας, κάτι που αν μη τι άλλο δεν συνάδει με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ή τουλάχιστον την εξασφάλιση της ανόδου, που έχει δοθεί στο συγκρότημα της Καβάλας πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Δύο φορές ξέφυγε αλλά…

Το πολύ κακό αυτό αποτέλεσμα, που απογοήτευσε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά και τους αρκετούς φίλους του συλλόγου που περίμεναν να έρθει η πρώτη νίκη της χρονιάς, ύστερα από την πολύ καλή παρουσία στο κύπελλο Ελλάδος, σύμφωνα με τον κόουτς της Καβάλας BC ήρθε γιατί δεν υπήρχε συγκέντρωση σε κομβικά σημεία του αγώνα, όπου η ομάδα ήταν μπροστά σε δύο περιπτώσεις με 11 και 7 πόντους αντίστοιχα, αλλά έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μπει και πάλι στο παιχνίδι, ενώ στα τελευταία λεπτά τα άστοχα σουτ και οι δικές τους καλές επιλογές ήταν αυτές που τους έφεραν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά και φυσικά τους έδωσαν τη νίκη.

«Μια φορά πέρασαν μπροστά…»

«Πιστεύω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα σημεία του αγώνα όπου θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει μεγάλη διαφορά και να πάρουμε στην ουσία τον αγώνα και έτσι οι αντίπαλοι πλησίασαν! Δύο φορές ξεφύγαμε στο σκορ αλλά δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε την διαφορά αυτή. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε έχοντας 3-4 καλές επιλογές στο σουτ, που δεν ήταν βιαστικές, ωστόσο δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε! Απ’ την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που όπως είπαμε έχουν έμπειρους παίκτες, κατάφεραν να μειώνουν συνεχώς την διαφορά και στα τελευταία λεπτά πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά και τελικά πήραν τη νίκη». Τέλος ο προπονητής της ομάδας σχολιάζοντας την κακή απόδοση του Ετινόζα, που σημείωσε μόλις έναν πόντο, θέλησε να τον καλύψει στην ουσία λέγοντας ότι «πράγματι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά κι αυτός δικαιούται να μην έχει καλή απόδοση σε κάποιο παιχνίδι…»!

 

Φωτο: Enosi-Stratoni-TimeOut