Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Υποχρεωτική η νίκη στην Χαλκηδόνα

Μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, η Καβάλα BC δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών

Έτσι όπως τα κατάφερε πλέον δεν έχει κανένα άλλο περιθώριο απωλειών στο πρωτάθλημα και είναι υποχρεωμένη να ζητήσει το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα για την φετινή χρονιά, διαφορετικά η συνέχεια θα είναι πολύ… δυσάρεστη! Ο λόγος για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας που μετά τις δύο διαδοχικές ήττες στις ισάριθμες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας με τα Φάρσαλα εκτός και το Στρατώνι εντός έδρας, θέλει απεγνωσμένα να πάρει την πρώτη της νίκη την ερχόμενη Κυριακή. Η αποστολή της πάντως δεν θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη, μιας και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα, που σε αντίθεση μ’ αυτήν ξεκίνησε πολύ καλά την φετινή χρονιά έχοντας 2 νίκες! Η Χαλκηδόνα θεωρούνταν από την αρχή ένας αντίπαλος που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον 2ο όμιλο του Βορρά, έχοντας ένα σύνολο που αποτελείται από ικανούς και έμπειρους αθλητές που έχουν την έδρα της στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης όπως και το Στρατώνι είναι μια ομάδα που έχει διατηρήσει τον βασικό της κορμό και η συνοχή είναι ένα από τα μεγάλα ατού της.

Ανδρέας Καραπιπερίδης:

«Αν θέλουμε να ελπίζουμε…»

Αυτή την ομάδα η Καβάλα πρέπει να την κερδίσει, κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά τόσο ο προπονητής της Ανδρέας Καραπιπερίδης όσο και οι αθλητές του. Η ψυχολογική πίεση αρχίζει πλέον να μεγαλώνει και γι’ αυτό στην προετοιμασία της αναμέτρησης ο κόουτς θέλησε να δουλέψει και σ’ αυτόν τον τομέα. Ακόμα και έτσι όμως η νίκη είναι μονόδρομος κάτι που το επισημαίνει και στις δηλώσεις του λέγοντας ότι «αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό στη φετινή χρονιά, ήμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τη νίκη σ’ αυτόν τον αγώνα. Ξέρουμε ποια είναι η Χαλκηδόνα και τις δυνατότητες της, όπως επίσης και το γεγονός ότι έχει μια πολύ δυνατή έδρα ωστόσο πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να πετύχουμε ότι δεν καταφέραμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Τα άσχημα αποτελέσματα που φέραμε οφείλονται βασικά στο γεγονός ότι δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να αντιδράσουν και να έχουν δεύτερη ευκαιρία. Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε και τώρα»!

«Πρωτάθλμα με πολλές ήττες»

Στην ερώτηση, αν μ’ αυτό το άσχημο ξεκίνημα, η Καβάλα κινδυνεύει να τεθεί εκτός της διεκδίκησης της ανόδου απάντησε ότι «ακόμα είναι νωρίς, αφού υπάρχει πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα». Τόνισε όμως με έμφαση και το πώς κύλησαν τα πράγματα την περσινή χρονιά στην ίδια κατηγορία όπου η Καρδίτσα ξεκίνησε άσχημα και στο τέλος πήρε τον τίτλο. «Απ’ ότι φαίνεται και το φετινό πρωτάθλημα θα παιχτεί σε πολλές ήττες και τα πάντα θα κριθούν στο τέλος. Αυτός που θα έχει διάρκεια στην πορεία του θα έχει το πλεονέκτημα» κατέληξε!

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Χαρίλαος Τρικούπης-Τιτάνες Παλαμά
Χαλκηδόνα-Καβάλα
Στρατώνι-Ασπίδα Ξάνθης
Φάρσαλα-Αγρίνιο
Ίκαροι Σερρών-Ανατόλια
Ερμής Λαγκαδά-Μαχητές Πεύκων
Γέφυρα-Πευκοχώρι
Ρεπό η Ελίμεια

Η Βαθμολογία

  1. Ίκαροι Σερρών 4 (2-0)
  2. Στρατώνι 4 (2-0)
  3. ΓΑΣ Χαλκηδόνα 4 (2-0)
  4. Χαρίλαος Τρικούπης 4 (2-0)
  5. Μαχητές Δόξας Πεύκων 4 (2-0)
  6. ΣΑΑΚ Ανατόλια 3 (1-1)
  7. Ερμής Λαγκαδά 3 (1-1)
  8. Φάρσαλα 3 (1-1)
  9. Ασπίδα Ξάνθης 3 (1-1)
  10. Καβάλα 2 (0-2)
  11. Ελίμεια 2 (0-2)
  12. Αγρίνιο 2 (0-2)
  13. Τιτάνες Παλαμά 2 (0-2)
  14. ΚΣ Γέφυρας 1 (0-1)
  15. Πευκοχώρι 1 (0-1)
In this article