AO Καβάλα: Κρατάει το «τρίποντο»

Δύσκολη νίκη με 1-0 επί του Διδυμότειχου στο «Ανθή Καραγιάννη» με εύστοχο πέναλτι του Γρηγόρη Παπαδόπουλου

Την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια της πήρε το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» η ομάδα της Καβάλας επικρατώντας με 1-0 της ΑΕ Διδυμοτείχου. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη μπορεί να μην ικανοποίησε με την εμφάνιση του όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο το γεγονός ότι τα νεαρά παιδιά κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να έχουν μέχρι στιγμής το απόλυτο των βαθμών στο γήπεδο τους, μόνο ικανοποίηση μπορεί να προσφέρει! Το Διδυμότειχο αποδείχτηκε πολύ δυνατός αντίπαλος, ειδικά στην άμυνα του όπου ήταν πολύ οργανωμένος. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και στο 1ο ημίχρονο, ο ΑΟΚ είχε μόλις δύο καλές στιγμές στις αρχές και απ’ εκεί και πέρα τίποτα, ενώ αντίθετα προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Η Φάση που έκρινε το νικητή

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τον ΑΟΚ να προσπαθεί περισσότερο με σέντρες και πλαγιοκοπήσεις να ανοίξει την άμυνα του Συριτούδη. Η φάση που έκρινε (όπως αποδείχτηκε) το παιχνίδι ήταν αυτή του 62ου λεπτού όταν Κειτά ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, με υπόδειξη του βοηθού του (που ήταν μπροστά στη φάση και κατευθύνθηκε κατ’ ευθείαν στην τελική γραμμή) υπέδειξε πέναλτι. Ο Παπαδόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια το παιχνίδι άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν και κόσμο στο πλευρό τους, βγήκαν στην επίθεση αλλά δεν δημιούργησαν καμία σημαντική ευκαιρία. Αντίθετα ο ΑΟΚ έχοντας πλέον χώρους να κινηθεί είχε ευκαιρίες για να σιγουρέψει τη νίκη με κυριότερη αυτή του Βαλαβανόπουλου στου 67ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Λυμπεράκη. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι η μοναδική αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας ήταν η χρησιμοποίηση του Μπλιού στο άκρο της άμυνας στη θέση του Γιαλαμούδη (που είχε μυική σύσφιξη και προφυλάχθηκε), ενώ η κατάσταση του Κεϊτά που αντικαταστάθηκε τραυματίας θα εκτιμηθεί την Δευτέρα.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Μπλιός (58’ Αδαμάκης), Σέχου, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Λυμπεράκης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (90’ Παυλίδης) , Κεϊτά (75’ Ζαρωτιάδης), Ρομπέρ, Βαλαβανόπουλος (80’ Ντουρτμές)

Διδυμότειχο: Συριτούδης, Αλεξακίδης (46` Καζάλας), Παντελίδης, Κουρδάκης, Χρίστεφ, Πετρόπουλος, Εμρε (72’ Παπούδης), Αβογιάν, Παταλιάκας (65’ Σουλεϊμάν), Γιαννόπουλος, Ιντζές (78’ Ζαφειρόπουλος).

Κ. Ανυφαντάκης: «Δύσκολη αλλά δίκαιη η νίκη»

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής της Καβάλας στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα αντιμετωπίζαμε μια δυνατή και οργανωμένη ομάδα, η οποία ειδικά στο 1ο μέρος αμύνθηκε πολύ καλά και έτσι προσπαθήσαμε να παίξουμε από τα άκρα. Πετύχαμε μια δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πάλεψαν και πέτυχαν τον στόχο τους. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας στήριξε και τον περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια». Από τη μεριά του ο Βούλγαρος τεχνικός της ΑΕΔ Κρίστο Τελκίνσι είπε «συγχαρητήρια στην Καβάλα για τη νίκη της. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και προσπάθησε με σωστό τρόπο να πάρει σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Από την άποψη αυτή η επικράτηση της είναι δίκαιη. Κι εμείς προσπαθήσαμε για τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Προσπαθούμε να παίζουμε όλους τους αντιπάλους στα ίσα και αυτό κάναμε και σήμερα».

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Καβάλα – ΑΕ Διδυμότειχου 1-0
ΜΑ Καρπερής – Ορφέας Ξάνθης 1-0
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Ελπίς Σκουτάρεως 1-2
Νέστος – ΜΑ Ξηροποτάμου 0-0
Απόλλων Παραλιμνίου-Δόξα Προσκυνητών 4-0
Άρης Αβάτου – Αετός Ορφανού 1-0

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 10 (13-2)
  2. Καβάλα 9 (8-3)
  3. Ελπίδα Σκουτάρεως 8 (7-4)
  4. Νέστος Χρυσούπολης 7 (5-2)
  5. ΑΕ Διδυμοτείχου 7 (4-3)
  6. Άρης Αβάτου 5 (3-4)
  7. ΜΑ Ξηροποτάμου 4 (3-4)
  8. Ορφέας Ξάνθης 4 (4-6)
  9. ΜΑ Καρπερής 4 (4-6)
  10. Δόξα Προσκυνητών 4 (3-7)
  11. Αετός Ορφανού 2 (3-6)
  12. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 1 (2-12)