Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας»

Ο κόουτς της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μιλάει για την πρώτη νίκη της χρονιάς στην Χαλκηδόνα

Ανακουφισμένοι είναι όλοι στην ομάδα μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μετά την κατάκτηση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Αν μη τι άλλο το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς που κατακτήθηκε στην Χαλκηδόνα το απόγευμα της Κυριακής ήρθε… ως βάλσαμο μιας και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα συνέβαινε αν ερχόταν η 3η σερί ήττα. Η Καβάλα BC πήρε μια σπουδαία νίκη με 77-66 στην έδρα της αήττητης μέχρι προχθές Χαλκηδόνας και εκτός από το ότι γλύτωσε δυσάρεστες καταστάσεις, πήρε και μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, κάτι για το οποίο έκανε λόγο και στις δηλώσεις του ο προπονητής της Ανδρέας Καραπιπερίδης.

«Ήμασταν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι»

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως και να το κάνουμε η νίκη αυτή ήταν μια ψυχολογική ανάσα – ένεση για την ομάδα μας. Από την αρχή της αναμέτρησης πήραμε το προβάδισμα στο σκορ και ελέγχαμε το παιχνίδι. Στο 2ο μέρος περιμέναμε ότι οι αντίπαλοι θα αντιδράσουν, όμως κι εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σωστά και στο τέλος πήραμε αυτό που αξίζαμε σύμφωνα με την προσπάθεια και την απόδοση μας». Απαντώντας στην ερώτηση για το ποια ήταν η διαφορά στην εικόνα της ομάδας σε σχέση με το προηγούμενο άτυχο παιχνίδι με το Στρατώνι ο κόουτς της Ένωσης τόνισε ότι «ήμασταν σαφώς πιο ψύχραιμοι στο παιχνίδι μας και πιο συγκεντρωμένοι, ενώ είχαμε και πολύ καλά ποσοστά από τα σουτ της περιφέρειας έχοντας σκοράρει 12 τρίποντα».

«Νοιώθαμε αδικημένοι»

Από την σωστή αντίδραση σε κρίσιμα παιχνίδια του αγώνα, η ομάδα κέρδιζε ψυχολογία και αντίθετα έριχνε τους αντιπάλους σύμφωνα με τον προπονητή που καταλήγοντας στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «πρέπει να πω ότι νοιώθαμε αδικημένοι από τις ήττες που γνωρίσαμε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας ως ομάδα και αυτό πιστεύω ότι μέτρησε αρκετά στο να δείξουμε αυτό το πολύ καλό πρόσωπο στον αγώνα».