Σύλλογος Προπονητών: «Η ΕΠΣΚ να εφαρμόσει τα αυτονόητα…»

Πλήρη αντίθεση του συνδέσμου προπονητών για την προσωρινή λύση στο θέμα των πτυχιούχων σε Β’ και Γ’ κατηγορία

Την αντίθεση του στην απόφαση της ΕΠΣ Καβάλας να επιδείξει ανοχή για τη φετινή χρονιά και να επιτρέψει, μέχρι την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την απασχόληση μη πτυχιούχων προπονητών σε ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας, εκφράζει με ανακοίνωση του το ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών της Καβάλας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στον εσωτερικό κανονισμό της ΕΠΟ και καλεί την διοίκηση της Ένωσης να εφαρμόσει τα αυτονόητα σε συνδυασμό με τον σύνδεσμο των προπονητών που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει σχεδόν το σύνολο των ομάδων στην Α’ και Β’ κατηγορία να απασχολεί πτυχιούχων προπονητών.

«Κάτι τέτοιο αντιβαίνει

στον κανονισό της ΕΠΟ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών Ν. Καβάλας εκφράζει σύσσωμο την πλήρη αντίθεσή του στην πρόθεση της Διοίκησης της ΕΠΣΚ, να επιτρέψει έστω και προσωρινά την απασχόληση μη πτυχιούχων προπονητών στα σωματεία της Β’ και Γ’ κατηγορίας. Κάτι τέτοιο αντιβαίνει στον εσωτερικό κανονισμό των προπονητών της ΕΠΟ (άρθρο 5, παρ. 1) καθώς και στην προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων περιόδου 2017-18 (Άρθρο 28). Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Καβάλας έδωσε τα τελευταία χρόνια αγώνα υπέρ των πτυχιούχων προπονητών – μελών του και κατάφερε τουλάχιστον το 90% το προπονητών που απασχολούνται στις δύο μεγάλες κατηγορίες να αποτελείται από πτυχιούχους προπονητές, μέλη του Συνδέσμου μας. Καλούμε την ΕΠΣΚ να εφαρμόσει τα αυτονόητα και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο προπονητών να εργαστούμε από κοινού για την αναβάθμιση του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Η Θέση της ΕΠΣΚ

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη θέση της Ένωσης, για το συγκεκριμένο ζήτημα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, εκφράστηκε με την παρακάτω ανακοίνωση. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας, πιστό στις αρχές του περί πιστής εφαρμογής των νόμων και των κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο, κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω:  Τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένα θολό τοπίο στον τομέα της απασχόλησης προπονητών ποδοσφαίρου στα σωματεία. Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να δώσει οριστική λύση στην «ερμαφρόδιτη» αυτή κατάσταση, άλλα να αναφέρει ο κανονισμός προπονητών ποδοσφαίρου, άλλα να αναγράφονται στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων και άλλα να εφαρμόζονται στην πράξη, ζήτησε επίσημα από την ΕΠΟ την τροποποίηση της διάταξης προπονητών, όπως και έγινε. Το μέτρο  αυτό είναι προσωρινό και θα ισχύσει μέχρι το τέλος της περιόδου, προκειμένου να μην εμπλακεί σε τυχόν περιπέτειες κάθε εμπλεκόμενος με το θέμα «ενασχόληση προπονητών» (ΕΠΣΚ – Σωματεία – Προπονητές). Επιπλέον, ενημερώνουμε έγκαιρα όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα εφαρμοσθεί πιστά ο κανονισμός, θα προβλεφθεί στην προκήρυξη η πρόσληψη μόνο πτυχιούχων στην Α’ και Β’ κατηγορία, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο το ίδιο μέτρο να ισχύσει και στην Γ’ κατηγορία. Αυτό θα γίνει επειδή πρόκειται να αποφοιτήσουν και νέοι προπονητές από τη σχολή UEFA C, που θα λειτουργήσει στην πόλη μας τον Δεκέμβριο του 2017, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των πτυχιούχων προπονητών του Συνδέσμου μας. Τέλος, κλείνουμε αυτήν την ενημέρωση με το ρητό «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από τον θεραπεύειν», διότι σκοπός μας είναι να προλάβουμε και όχι να θεραπεύσουμε κάθε μη σύννομη ενέργεια ή πράξη».