Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: «Για να μην υπάρχει κανένας ψίθυρος…»

Γενική Συνέλευση με αιχμές το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς»

Με την παρουσία της πλειοψηφίας των μελών του ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, όπως είναι επίσημα ο τίτλος της Καβάλας BC, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» την Γενική του Συνέλευση όπου πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καθώς και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης (που αναδείχτηκε δια ανατάσεως των χειρών των μελών) Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την απερχόμενη διοίκηση να μην κάνει ΓΣ μέσα στο καλοκαίρι και παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον αυτών που άσκησαν και εξακολουθούν να ασκούν ανέξοδη, όπως ο ίδιος επισήμανε, κριτική στο ΔΣ της ομάδας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «συγκεντρωθήκαμε εδώ απόψε για να πραγματοποιήσουμε την Γενική Συνέλευση του συλλόγου, όπως προβλέπεται από τον Αθλητικό νόμο, για να μην υπάρχει ο παραμικρός ψίθυρος για την διοίκηση του συλλόγου. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι η Γεν. Συνέλευση δεν έγινε το καλοκαίρι, μιας και θελήσαμε να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια για την συγκρότηση της ομάδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξει να επανέλθει στην Α2».

«Δεν ήταν αδυναμία μας…»

Ακολούθως ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «δεν ήταν αδυναμία μας να μην κάνουμε αυτές τις κινήσεις το καλοκαίρι. Αδυναμία είναι όλων αυτών που τόσο διάστημα ασκούν κριτική χωρίς να έχουν ξοδέψει για την ομάδα ούτε ένα ευρώ! Κάποιοι όπως ο Κώστας Παπακωνσταντίνου έχουν ματώσει όλα αυτά τα χρόνια για την Ένωση, και τελευταία κι εμείς. Η ανέξοδη κριτική που κάνουν ορισμένοι δεν μας αγγίζει. Είναι ορισμένοι που άλλα λένε και κάνουν το πρωί και άλλα το απόγευμα. Για εμάς η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είναι η ηγέτιδα δύναμη του μπάσκετ της περιοχής και δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες»! Ο κ. Παππάς προανήγγειλε στη συνέχεια ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν διαγραφές από το μητρώο μελών του συλλόγου, μιας και όπως είπε δεν είναι δυνατόν, ακόμα και ηθικά, να υπάρχουν μέλη που ανήκουν σε ΔΣ άλλων συλλόγων!

«Κανείς δεν πλήρωσε εγγραφή και συνδρομή»

Ακολούθως έγινε ακόμα πιο σκληρός στην τοποθέτηση του αναρωτώμενος «που είναι αλήθεια όλοι αυτοί που από το facebook έλεγαν ότι θα έρθουν στην ΓΣ για να πάρουν θέση στα πράγματα και να ακουστεί η γνώμη τους; Για να έρθεις όμως στην ΓΣ πρέπει να είσαι μέλος, που σημαίνει θα πρέπει να έχεις πληρώσει τα 5 ευρώ της εγγραφής και τα 55 της ετήσιας συνδρομής. Κανείς τους δεν το έκανε…»!

«Επιστρέψαμε…»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στους στόχους της ομάδας ξεκαθάρισε ότι ο μόνο που σκέφτεται είναι η άνοδος. «Πέσαμε… άσχημα από την Α2 και το βράδυ εκείνο της ήττας στη Θεσσαλονίκη, είπαμε με τον Παπακωνσταντίνου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να επανέλθει άμεσα στην κατηγορία που ανήκει. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών είναι από τα φαβορί για την άνοδο και η οποία στο κύπελλο έδειξε τις δυνατότητες της. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα χάνοντας τα δύο πρώτα παιχνίδια. Ειδικά αυτό με το Στρατώνι το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας, όμως στα επόμενα δύο παιχνίδια ανεβάσαμε την απόδοση μας, κερδίσαμε δύο ομάδες που ήταν αήττητες και δείξαμε ότι επιστρέψαμε…»!

Τα μέλη του νέου

διοικητικού συμβουλίου

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου, συντάχθηκε το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής που αποτελούνταν από τους Μανώλη Κελαϊδάκη, Γκουτζίκα Σπυρίδωνα και Αλμυρό Θεοχάρη, με τα ονόματα που εκλέχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στο ΔΣ και στην ελεγκτική επιτροπή. Το πρακτικό αναφέρει τα εξής: «Κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν την 1/11/2017 και ώρα 18.00 για την εκλογή του ΔΣ και της ελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εκλέχτηκαν για το ΔΣ του συλλόγου 9 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά και για την ελεγκτική επιτροπή 3 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό που έχουν ως εξής:

Τακτικά Μέλη
Παππάς Ευάγγελος
Παπακωνσταντίνου Κων/νος
Σαχαρίδης Φώτης
Μπέλλος Ιωάννης
Βεζερτζής Σωτήριος
Περτσεμλίδης Γεράσιμος
Μαδεμλής Αλέξανδρος
Τότογλου Κοσμάς
Γοργίας Ευάγγελος

Αναπληρωματικά Μέλη

Πολυχρόνης Πασχάλης
Κούτλας Απόστολος
Νικήτογλου Αχιλλέας
Χατζηναούμ Βασίλειος
Σπανίδης Μωυσής

Τακτικά Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής
Μανωλάς Τηλέμαχος
Καλόγριας Δημήτριος
Σαρόγλου Βασίλειος

Αναπληρωματικό Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής
Μπόμπας Κωνσταντίνος».