Λόγω… Αθλητικού Τουρισμού: Έρχεται πολύς κόσμος στην Καβάλα…

Αθλητικές διοργανώσεις που θα φέρουν πολλούς επισκέπτες στην Καβάλα, τονώνοντας την αναιμική τουριστική κίνηση, θα πραγματοποιθούν και τον φετινό χειμώνα στο κλειστό κολυμβητήριο

Για όλα όσα έχουν γίνει και κυρίως αυτά που προγραμματίζεται να γίνουν στον τομέα των αθλητικών υποδομών και των διοργανώσεων που θα γίνουν στην πόλη μίλησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου. Αρχικά αναφέρθηκε στην υπόθεση της κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Καβάλας και αφού ξεκαθάρισε ότι η περίπτωση να μην προχωρήσει και άρα να εγκαταλειφτεί αυτό το σχέδιο δεν είναι στο… τραπέζι τόνισε ότι «ένας Δήμος όπως αυτός της Καβάλας με τον πληθυσμό που έχει καθώς και τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται εδώ να εξακολουθεί να εξυπηρετείται εσαεί στα κλειστά της Καλαμίτσας και των Ποταμουδίων. Η ανάγκη λοιπόν που προκύπτει είναι αδήριτη και η μελέτη για την κατασκευή του έργο είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί».

Η εκτίμηση του είναι ότι μέσα στο 2018 θα έχει γίνει αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα κι απ’ εκεί και πέρα θα ανοίξει το κεφάλαιο της υποστήριξης του από τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, μιας και είναι δεδομένο ότι με τα 1,5 εκατ. της Δημωφέλειας (από την αποζημίωση από το Εσκί Καπού) δεν αρκούν! «Υπάρχει μια μαγιά από τον Δήμο, όμως και η Περιφέρεια έχει και τις υποχρεώσεις της προς την Καβάλα και είμαι αισιόδοξος ότι το ζήτημα αυτό θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς» σημείωσε…

Σε ότι αφορά τις στέγες του κλειστού της Καλαμίτσας και του κολυμβητηρίου, όπου με τις βροχοπτώσεις δημιουργείται πρόβλημα, οι αρμόδιοι του Δήμου έχουν ιδία άποψη και θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις. Για το κολυμβητήριο δε ειδικότερα, υπάρχει αισιοδοξία ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις. «Θα είμαι έτοιμος σε καμιά 10αρια μέρες να πω περισσότερα» σχολίασε με νόημα.

Σε ότι αφορά τις μεγάλες διοργανώσεις που προγραμματίζονται και την φετινή χειμερινή περίοδο στην Καβάλα, οι οποίες δίνουν κύρος στην πόλη αλλά και τονώνουν και την αναιμική τουριστική κίνηση της περιοχής με τον λεγόμενο «αθλητικό τουρισμό» επισήμανε ότι «αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει το κολυμβητικό τουρνουά του ΟΘΑΚ «Φιλίππεια» στο οποίο θα συμμετέχουν 600 παιδιά, κι επειδή πρόκειται για αθλητές μικρής ηλικίας θα έχουν και τους συνοδούς τους με αποτέλεσμα ο αριθμός των επισκεπτών να φτάσει στους 1000, για ένα διήμερο».

Την μεθεπόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Παρασκευή και Σάββατο 10 και 11 Νοεμβρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά διεθνές τουρνουά πόλο (μίνι παίδων, παίδων, εφήβων), στο οποίο θα συμμετέχουν και ομάδες από την Σόφια, την Βάρνα και το Διδυμότειχο, και φυσικά από το ΝΟ Καβάλας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει 100 μαζεμένες κρατήσεις δωματίων για το 2ήμερο ή 3ημερο, μόνο από τη Βουλγαρία χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περιμένουμε περί τους 300 Βούλγαρους συν τα 50-60 άτομα από τον Έβρο που θα μείνουν για μια ημέρα. Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Φιλόσογλου επισήμανε ότι «παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους αγώνες γίνονται Σαββατοκύριακο, μετά από απαίτηση των Βούλγαρων θα διεξαχθούν Παρασκευή – Σάββατο για να μπορέσουν να γνωρίσουν την Καβάλα καλύτερα την Κυριακή»!

Τέλος αναφέρθηκε και στις προετοιμασίες για το διεθνές γκράντ – πρι κολύμβησης “Απ. Παύλος”, που προγραμματίζεται για το τέλος Ιανουαρίου και είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της FINA (Παγκόσμιο Ομοσπονδία) και της ΚΟΕ. Θα πρόκειται για ένα πλήρες 3ημερο αθλητικής δράσης (πρωί – απόγευμα) στο οποίο ο στόχος είναι να συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια εξίσου αναιμική (τουριστικά) περίοδο για την Καβάλα.