ΑΟ Καβάλας: Πήρε το «Χ», μπορούσε το «διπλό»!

Ισοπαλία 1-1 στις Σέρρες στην έδρα της Ελπίδες Σκουτάρεως, με ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη…

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε στο δημοτικό γήπεδο των Σερρών το ντέρμπι της ομάδας της Καβάλας με την Ελπίδα Σκουτάρεως, μιας και οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα. Το τελικό 1-1 κατά πολλούς είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ωστόσο αν οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν πιο ψύχραιμοι αλλά και τυχεροί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη, και να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής!

Δύο δοκάρια το Σκούταρι, ένα ο ΑΟΚ

Ο ΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και απείλησε την εστία των γηπεδούχων με τον Κειτά, που ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι, ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν την άμυνα της Καβάλας. Έφτασαν κοντά στο γκολ στο 33’ με σουτ του Καπετάνου που κατέληξε στο δοκάρι του Δήμιζα, ενώ η αντίδραση ήρθε λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου με την ευκαιρία του Βαλαβανόπουλου στο 42’ μετά από ωραίο συνδυασμό. Οι ισορροπίες άλλαξαν στην αρχή του 2ου μέρους, όταν στο 54’ σε μια φάση που δεν… μύριζε ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Παπαστεργιανός ανέτρεψε τον Δ. Στεφανίδη και το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής μετέτρεψε σε γκολ ο Ν. Στεφανίδης, ο οποίος είχε δοκάρι στο 81ο λεπτό. Η Καβάλα ισοφάρισε στο τελικό 1-1, όταν μετά το σουτ του Μπλιού (που απ’ την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα), ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε ασθενώς και ο Βαλαβανόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την πρώτη εκτός έδρας νίκη, όταν σουτ του σκόρερ της κατέληξε στο δοκάρι με την μπάλα να πέφτει λίγο έξω από την τελική γραμμή. Αξίζει να τονιστεί στο πλευρό της ομάδας βρέθηκαν περίπου 50 Καβαλιώτες φίλαθλοι.

Οι Συνθέσεις

Ελπίδα Σκουτάρεως: Καστανιώτης, Γεωργιάδης, Παπαβασιλείου, Κωφοκώτσιος, Κασμερίδης, Κεχαγιάς, Ζιγκερίδης (68’ Πασχαλούδης), Δαγκούλης (82’ Γεράκης), Στεφανίδης Ν., Καπετάνος, Στεφανίδης Δ.

Καβάλα: Δημιζάς, Γιαλαμούδης (65’ Μπλιός), Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (89’ Τζιτζιφάκης), Θωμαϊδης (73’ Αδαμάκης), Κεϊτά (90’ Ζαρωντιάδης) , Ρομπέρ, Βαλαβανόπουλος.