AO Kαβάλα: Στην κορυφή της βαθμολογίας!

Με ηγέτη τον Γρηγόρη Παπαδόπουλου κέρδισε 2-1 τη Δόξα Προσκυνητών και ανέβηκε μόνος στην 1η θέση

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Γ’ Εθνικής, και μάλιστα με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο ΑΟΚ! Έστω και δύσκολα κέρδισε την Δόξα Προσκυνητών με 2-1 και εκμεταλλευόμενος την ήττα του Παραλιμνίου στη Χρυσούπολη μπήκε στη θέση του «οδηγού» του 1ου ομίλου, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μια από τις πιο νεανικές ομάδες!

Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη, παρουσιάστηκε με αλλαγές στο βασικό σχήμα μιας και δεν ξεκίνησαν ο τερματοφύλακας Δήμιζας και ο Βαλαβανόπουλος, ενώ ο Κειτά έπαιξε για ένα ημίχρονο και ο Ρομπέρ για μια ώρα! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η ενδεκάδα που τελείωσε τον αγώνα να έχει μέσο όρο ηλικίας κάτω από 20 έτη!!!

Ο Αγώνας

Αυτή την ομάδα την οδήγησε στη νίκη ο αρχηγός της Γρηγόρης Παπαδόπουλος, που ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για να γίνει το 1- 0 στο 1ο ημίχρονο και αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στην επανάληψη, παίζοντας με δύναμη και πάθος σε όλο το 90λεπτο! Ο ΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και αφού είχε ορισμένες καλές στιγμές με Γιαλαμούδη, Κειτά και Παπαστεργιανό, άνοιξε το σκορ στο 24’ όταν μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου ο αφύλακτος Μπλιός έκανε το 1-0 μέσα από την περιοχή, ενώ στο 34’ ο Αδαμάκης πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το 1-1, με το γκολ που ήρθε στην αντεπίθεση από τον Μόσχο! Η Καβάλα μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 48’ σε σουτ του Ντουρτμέ που κόπηκε πάνω στην γραμμή. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 55’ με τον Παπαδόπουλο που έφυγε μόνος του και πλάσαρε εύστοχα.

Στη συνέχεια και όσο πλησίαζε το τέλος οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι αξιοσημείωτο.

Συλλυπητήρια στον Γ. Καλαντζή

Εν τω μεταξύ η διοίκηση του συλλόγου με ανακοίνωση της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Γιώργου Καλαντζή. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Καβάλα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καλαντζή για την απώλεια στενού συγγενικού τους προσώπου κι εύχεται ολόψυχα καλό κουράγιο και δύναμη σε όλους τους συγγενείς και φίλους της αποθανούσας στις δύσκολες ώρες που περνούν».

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Παγκάκης, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Ψάλτης, Γ. Παπαδόπουλος, Μπλιός (Χατζηκυριάκου) , Κεϊτά (46’ Ντουρτμές), Ρομπέρ (65’ Τζιτζιφάκος), Αδαμάκης (79’ Βαλαβανόπουλος).

Δόξα Προσκυνητών: Νικολίτσας, Φαρμάκης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Γιολδάσης, Δελή  Χακάν,  Γαβριήλ (46’ Ζήνωνος), Δραγανίδης, Βάσκος, Σιχλιμοίρης, Ιωαννίδης (77’ Γιαννακίδης).

Κώστας Ανυφαντάκης: «Έπρεπε να ”καθαρίσουμε” πιο νωρίς το παιχνίδι»

«Σήμερα είχαμε άγχος και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το νεανικό μας ρόστερ δεν μας επέτρεψε να «καθαρίσουμε» νωρίς τη νίκη. Είχαμε τις φάσεις να τελειώσουμε πολύ πιο νωρίς το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι αλλαγές που έγιναν τόσο στο βασικό σχήμα όσο και στο ημίχρονο είχαν να κάνουν με τις ανάγκες του αγώνα και τίποτα άλλο». Από τη μεριά του ο τεχνικός διευθυντής της Δόξας Γιάννης Πουρλιάγκας είπε ότι «η Καβάλα μπήκε δυνατά στον αγώνα και εμείς αργήσαμε να μπούμε στο ρυθμό μας. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και στο 2ο μέρος, όταν φαινόταν ότι θα βάζαμε δύσκολα στον ΑΟΚ, ήρθε αυτό το ωραίο γκολ που της έδωσε τη νίκη».