Βάσω Μώραλη: Τιμήθηκε η πρώτη γυναίκα μέλος του ΠΣΑΤ

Την Δευτέρα στην ετήσια εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Συνδέσμου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η Δευτέρα (13/11) για την Βάσω Μώραλη. Η Καβαλιώτισσα δημοσιογράφος τιμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου του οποίου είναι μέλος!

Η τιμητική αυτή διάκριση έγινε στη διάρκεια των ετήσιων Δημοσιογραφικών Βραβείων του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και πολλών άλλων, παρέλαβε από τα χέρια της πρώην Υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά το βραβείο, για την μεγάλη πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά της στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και για το γεγονός ότι ήταν η πρώτη γυναίκα αθλητική συντάκτης που ενέταξε στις τάξεις της το μακρινό 1987! 

«Εισέπραξα πολύ αγάπη

από τους συναδέλφους μου»

Στην ανάρτηση της στο fb η παλαίμαχη δημοσιογράφος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ καθώς και την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ για την τιμή που της έκαναν τόνισε: «να ξέρουν πως ο Σύνδεσμος και όλα τα μέλη του ανεξαιρέτως, που μάχονται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να κρατούν την αθλητική δημοσιογραφία σε υψηλά επίπεδα (και με τα οποία συμπορεύθηκα για πολλά χρόνια στη δημοσιογραφική μου καριέρα), θα βρίσκονται πάντα κι ανεξίτηλα στην καρδιά μου! Χθες εισέπραξα πολλή αγάπη από δεκάδες παρευρισκόμενους στην εκδήλωση συναδέλφους και τους την ανταποδίδω με όλη μου την ψυχή! Ευχαριστώ και από εδώ μέσα ιδιαίτερα τους μέντορές μου, τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να ξεκινήσω και να πορευθώ στον απαιτητικό (και εντελώς ανδροκρατούμενο τότε, το 1983) δρόμο της αθλητικής δημοσιογραφίας, αρχικά τον (δεύτερο πατέρα μου) Ηρακλή Κοτζιά και αργότερα τον (νυν και αεί αγαπημένο φίλο μου) Χάρη Ξύδη! Και, φυσικά, ευχαριστώ τον άνδρα μου, συνάδελφο στην αθλητική δημοσιογραφία επίσης, Κώστα Γιωτάκη, για την στήριξή του (και την ανεκτικότητά του) επί 26 χρόνια»!