AO Καβάλα: Οριστικά στο Οφρύνιο…

Το πρώτο μεγάλο Καβαλιώτικο ντέρμπι της χρονιάς την Κυριακή (19/11) κόντρα στον Αετό Ορφανού

Στην φυσική έδρα του Αετού Ορφανού στο Οφρύνιο θα πραγματοποιηθεί τελικά ο πρώτο μεγάλο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς της Καβάλας. Μετά την έκδοση της (προσωρινής) άδειας που πήρε το γήπεδο, η ΕΠΟ που είναι και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής όρισε κανονικά την αναμέτρηση στο «σπίτι» του Αετού, που έτσι θα αγωνιστεί εκεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Εθνική κατηγορία! Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το καλοκαίρι μετά και την πιστοποίηση της ανόδου της ομάδας στην Γ’ Εθνική, είχαν ξεκίνησαν οι χρονοβόρες διαδικασίες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών έτσι ώστε το γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία τέτοιου επιπέδου αναμετρήσεων! Με την προσωρινή άδεια, αναγνωρίζεται μεν ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά να γίνουν εκεί για να μπορέσει να αδειοδοτηθεί κανονικά ο χώρος, ωστόσο στην ουσία ανάβει το «πράσινο» φως για να διεξάγονται κανονικά αγώνα, με την εξάμηνη παράταση που δίνεται!

Απ’ την στιγμη που υπάρχουν… υπογραφές

Οι ενστάσεις που έχουν αρκετοί για το αν και κατά πόσο το γήπεδο είναι ασφαλές και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς εκατοντάδες φιλάθλους που θα βρεθούν εκεί από την Καβάλα, είναι δικαιολογημένες, μιας και προφανώς δεν γνωρίζουν τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ωστόσο από την στιγμή που υπάρχουν επίσημες αποφάσεις (και υπογραφές) αλλά και η έγκριση της Ομοσπονδίας που το όρισε κανονικά δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα!

Άβολη κουβέντα…

Απ’ τη μια μεριά όμως είναι αυτό κι απ’ την άλλη, οι ανησυχίες που εκφράζονται από μερίδα οπαδών της Καβάλας, που έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος πιστεύουν υπάρχει κίνδυνος εντάσεων… Τον τελευταίο λόγο σ’ αυτή την υπόθεση τον έχει η ΕΛΑΣ, που είναι σίγουρο ότι θα ήθελε ο αγώνας να γίνει στο γήπεδο της Ελευθερούπολης, όπου μπορεί να ελεγχθεί ο χώρος, όμως και αυτή απ’ την στιγμή που έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα για την Κυριακή στο Οφρύνιο! Όπως και να το κάνουμε πάντως και μόνο ότι η κουβέντα για ένα Καβαλιώτικο ντέρμπι στρέφεται σε τέτοια ζητήματα και όχι σε αγωνιστικά, είναι άβολη…