Σταυρούλα Τσολακίδου: Παλεύει για την πρωτιά στο Παγκόσμιο 20 ετών

Μετά τους Παγκόσμιους τίτλους στις ηλικίες 14, 16 και 18 ετών, η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια παλεύει με αξιώσεις και για τον Παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία των κοριτσιών 20 ετών στο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Β. Ιταλία

Μπροστά σε μια ακόμα μοναδική επιτυχία βρίσκεται η Σταυρούλα Τσολακίδου, που αν καταφέρει να την κατακτήσει θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ήδη μοναδικό ρεκόρ που διαθέτει, την κατάκτηση δηλαδή του Παγκόσμιου τίτλου σε όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν (14 ετών, 16 ετών και 18 ετών). Αν και δεν πλησιάζει καν τα 20 χρόνια συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι κοριτσιών 20 ετών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Ταρβίσιο της Βόρειας Ιταλίας και μάλιστα δύο γύρους πριν από την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που συμμετέχουν οι καλύτεροι της υφηλίου σ’ αυτή την ηλικία, βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς!

Την Πέμπτη (23/11) υπήρχε ρεπό στο πρόγραμμα και την Παρασκευή (24/11) θα διεξαχθεί ο 9ος και προτελευταίος γύρος ο οποίος έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα θα είναι και ο πιο κρίσιμος για την προσπάθεια της Καβαλιώτισσας Παγκόσμιας πρωταθλήτριας, αφού θα αναμετρηθεί με την σκακίστρια που είναι στην 1η θέση (με 7,5 βαθμούς) και έχει το καλύτερο ΕΛΟ της διοργάνωσης (η Τσολακίδου έχει το 11ο με 2340).

Πρόκειται για την Ζανσάγια Αμπουμαλίκ από το Καζακστάν (2428), που θεωρείται και το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους αγώνες.