Σταυρούλα Τσολακίδου: Μια 17χρονη, 4η στο Παγκόσμιο των 20χρονων!

Σπουδαία διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κοριτσιών έως 20 ετών κατέκτησε η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια στο Ταρβίσιο της Ιταλίας

Μπορεί οι ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι κοριτσιών έως 20 ετών να εξανεμίσθηκαν για την Σταυρούλα Τσολακίδου την Παρασκευή, όταν ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ζανσάγια Αμπντουμαλίκ από το Καζακστάν, στον προτελευταίο γύρο της διοργάνωσης, ωστόσο το Σάββατο (25/11) στον τελευταίο γύρο διατηρούσε ελπίδες (εάν κέρδιζε) να ανεβεί στο βάθρο των νικητών στην 3η θέση. Κέρδισε μεν την Ουζμπέκα Γκουλρουκμπεγκίμ Τοκιριόνοβα, έφτασε στις 8 συνολικά νίκες, ωστόσο δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στην τριάδα μιας και υστερούσε στην ισοβαθμία με την Αμερικανίδα Τζένιφερ Γιου και έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση.
 

Ξεκίνησε με το 11ο μεγαλύτερο ΕΛΟ

Ακόμα κι έτσι όμως η επιτυχία της Σταυρούλας είναι τεράστια αν σκεφτεί κανείς ότι η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν μια 17χρονη (γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2000) ανάμεσα στην ελίτ των 20χρονων όλου του κόσμου, κι αν υπολογίσει ότι πριν την έναρξη των αγώνων είχε το 11ο μεγαλύτερο ΕΛΟ! Με τη φανταστική αυτή της εμφάνιση, όπου είχε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, έδειξε για ακόμα φορά ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότατο επίπεδο ακόμα και με μεγαλύτερες σε ηλικία σκακίστριες και ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα προσθέσει στη μοναδική της συλλογή (παγκόσμια πρωταθλήτρια στις 14χρονες, 16χρονες και 18χρονες) και αυτόν τον τίτλο! 

Κατέκτησε τον τίτλο του ΙΜ Ανδρών

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις 34 μονάδες που κέρδισε από την παρουσία της στο Παγκόσμιο του Ταρβίσιο έφτασε το ΕΛΟ της στο 2412 κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του ΙΜ αντρών!