Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας: Τήρησε την υπόσχεση της

Σε εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι (27/11) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της δημάρχου Δ. Τσανάκα, επιδόθηκαν οι δωροεπιταγές στους εκπροσώπους των 5 συλλόγων και οργανώσεων που επιλέχθηκαν

Η υπόσχεση που είχε δώσει η Λέσχη Φιλάθλων της Καβάλας για την διανομή των εσόδων που προέκυψαν από την φετινή (άκρως επιτυχημένη) διοργάνωση του Kavala Night City Run σε οργανώσεις και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται για φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς, υλοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας με τον πλέον επίσημο τρόπο! Παρουσία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, επιδόθηκαν δωροεπιταγές σε 5 συλλόγους της περιοχής, προκειμένου να στηριχθεί το έργο τους. Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΛΦΚ Γιάννης Προμούσας τόνισε ότι ο σκοπός του Kavala Night City Run είναι διπλός «απ’ την μια είναι η προβολή της πόλης μας και η ενθάρρυνση του κόσμου να βρεθεί κοντά στον αθλητισμό και από την άλλη ο κοινωνικός σκοπός που υπάρχει για να στηρίξουμε αυτούς που στηρίζουν τον συνάνθρωπο μας» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια είχαμε αρωγό την κ. Δήμαρχο, που πριν καν εκλεγεί στη θέση αυτή μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας βοηθήσει, και το έκανε»!

 

Από τη μεριά της η κ. Τσανάκα επισήμανε με έμφαση ότι «είναι γεγονός ότι όταν μια εκδήλωση ξεκινάει από την βάση και δεν επιβάλλεται από την κορυφή είναι σίγουρο ότι πετυχαίνει». Συνέχισε λέγοντας ότι «στην περίπτωση του συγκεκριμένου αγώνα η επιτυχία είναι μεγαλύτερη, γιατί αυτοί που συμμετέχουν δεν το κάνουν μόνο για την χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής, αλλά και της στήριξης που παρέχεται στον συνάνθρωπο. Η βοήθεια είναι απτή, γι’ αυτό και έχουμε συνεχώς περισσότερο κόσμο και είναι αυτή που αποτελεί το «δόλωμα» και για την επόμενη διοργάνωση». Τις δωροεπιταγές που αγοράστηκαν από επιχειρήσεις της Καβάλας, ύστερα από συνεννόηση της ΛΦΚ με τους εκπροσώπους των συλλόγων σε ότι αφορά τις ανάγκες που υπάρχουν, πήραν 5 σύλλογοι και οργανώσεις. Το συνολικό ποσό που τους μοιράστηκε ήταν της τάξης των 3000 ευρώ, μιας και τα έσοδα της διοργάνωσης ήταν 9.500 ευρώ και τα έξοδα της 6.500, σε ότι είχε να κάνει με την Λέσχη!

«Το χαμόγελο του παιδιού»: Όταν παρέλαβε τον φάκελο η εκπρόσωπος του, η Δήμαρχος είπε αστειευόμενη ότι «αυτό είναι ένα… υγιές φακελάκι» και θυμήθηκε ότι στο πρόσφατο ταξίδι της στη Νυρεμβέργη είχε οργανωθεί μουσική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση του.

«Ερυθρός Σταυρός»: Η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε την οργάνωση για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, με τον εκπρόσωπο του να επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε πάντα κοντά στον συνάνθρωπο μας και όπου μας ζητηθεί το κάνουμε»!

«Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης» Καβάλας (ΚΕΦΙΑΠ): Για το οποίο επισημάνθηκε το σημαντικό και αθόρυβο έργο που προσφέρει στους συνανθρώπους και στην οικογένεια που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

«Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων» Καβάλας (ΚΕΘΕΑ): Το κέντρο έχει να επιδείξει πλούσιο έργο και η εκπρόσωπος της επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε την στήριξη σας για να βοηθήσουμε κι εμείς με την σειρά μας τα εξαρτημένα άτομα που έρχονται σ’ εμάς, από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια».

«Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας»: Εκ μέρους του Γυμνασίου τον φάκελο παρέλαβε ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Βασίλης Εμμανουηλίδης που ευχαρίστησε τον Δήμο και την ΛΦΚ για την πρωτοβουλία τους. Για το ΕΕΓΚ η Δήμαρχος Καβάλας σχολίασε ότι «θαυμάζω τους γονείς αλλά και τους δασκάλους που αγωνίζονται και προσφέρουν τόσα πολλά στα παιδιά»!