Κώστας Σουλημενάς: Μας συστήνει το Powerlifting …

Με 3 μετάλλια επέστρεψε από την Αθήνα ο νεαρός αθλητής του Powerlifting η αλλιώς Δυναμικό Τρίαθλο

Το άθλημα του powerlifting ή αλλιώς δυναμικό τρίαθλο είναι άγνωστό σε πάρα πολλούς στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Καβάλα, όμως για τον Κώστα Σουλημενά από τη Ν. Πέραμο αποτελεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο η κύρια ενασχόληση του σε ότι αφορά τον αθλητισμό! Ξεκίνησε από τη Kick Boxing, όπως κάνουν πολλά παιδιά ιδιαίτερα στην περιοχή του, όμως τον κέρδισε αυτό το δυναμικό άθλημα το οποίο γνώρισε μέσω του… youtube και όπως τόνισε μιλώντας στο «KavalaPost» στόχος του είναι να γίνει γνωστό σε όλο και περισσότερο κόσμο!

Τι είναι λοιπόν αυτό το powerlifting; Πρόκειται για ένα άθλημα που θυμίζει κάπως την Άρση Βαρών μιας και υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βάρους και ηλικίας και κάθε αθλούμενος καλείται να εκτελέσει κάποιες ασκήσεις, οι οποίες αν εκτελεστούν σωστά, η άσκηση είναι δεκτή και το σύνολο των κιλών που σηκώθηκαν προστίθεται σε ένα σύνολο και αυτό τότε, θεωρείται το αγωνιστικό σύνολο κάθε αθλούμενου. Οι κινήσεις είναι 3, το κάθισμα, η πίεση πάγκου και οι άρσεις θανάτου.

Ο Κώστας Σουλημενάς συμμετείχε πριν από λίγες ημέρες σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο γυμναστήριο του Ταύρου στην Αθήνα κάτω από την αιγίδα του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου (μέλος της IPL) και κατάφερε να επιστρέψει με 3 χρυσά μετάλλια σε κάθε μια από τις 3 κινήσεις που συμμετείχε στην κατηγορία των teenage (δηλαδή των αθλητών έως 18 ετών) μιας και ο ίδιος είναι 17! Στο άθλημα υπάρχουν 3 ηλικιακές κατηγορίες, η έως 18 ετών (teenage), η έως 22 (junior) και η από 23 ετών και πάνω (master), καθώς και οι γνωστές κατηγορίες στα κιλά με τον Κώστα να συμμετέχει σ’ αυτή των 125! Η κίνηση που δούλευε περισσότερο ήταν αυτή της άρσης θανάτου, ωστόσο στους αγώνες δοκίμασε τις δυνάμεις του και στις άλλες δύο και τα πήγε εξαιρετικά. Συνολικά σήκωσε 530 κιλά, απ’ τα οποία τα 225 ήταν στην άρση θανάτου, τα 185 στο κάθισμα και τα 120 στην πίεση πάγκου! Για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα προπονείται εντατικά στην Καβάλα εδώ και ένα 3μηνο και όπως τονίστηκε παραπάνω ο στόχος του είναι να γίνει γνωστό το άθλημα σε όλο και περισσότερο κόσμο! «Πραγματικά αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μ’ αυτό γιατί σε βοηθάει αποκτήσεις ουσιαστική και μόνιμη δύναμη και όχι προσωρινή»!