ΑΟ Καβάλας: Πικρό «Χ» με τον Νέστο

Ισόπαλο χωρίς γκολ το ντέρμπι στο «Ανθή Καραγιάννη» με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι και να διαμαρτύρονται για την διαιτησία

Κληθείς να σχολιάσει την διαιτησία του αγώνα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης, κατά πάγια τακτική του, δεν θέλησε να το κάνει επισημαίνοντας απλά ότι «στο ποδόσφαιρο πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές και κανείς άλλος»! Δυστυχώς όμως χθες στο «Ανθή Καραγιάννη» πρωταγωνιστής και μάλιστα… μεγάλος ήταν ο ρέφερι από τον Έβρο Βασίλης Σιμίδης.

Ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν καταλόγισε καταφανέστατο πέναλτι στο 70ο λεπτό, όταν ο Χούσινετς ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Βαλαβανόπουλο μέσα στην περιοχή (ο Κροάτης είχε και μια κίτρινη…), αλλά αρνήθηκε να τιμωρήσει με 2η κίτρινη τον Πολωνό Κρολ στο 34ο λεπτό, ενώ «έκοβε» μαεστρικά και συνεχώς τον ρυθμό των παικτών του ΑΟΚ με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός τόσο εντός όσο και στις εξέδρες να ανεβαίνει συνεχώς!

Επίσης άφησε την Καβάλα με 10 παίκτες από το 84ο λεπτό, σε μια φάση όπου ο Αλιατίδης έκανε επέλαση και μπήκε στην περιοχή. Η περίπτωση αυτή μπορεί να μην ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο του Βαλαβανόπουλου (αν και υπήρχε επαφή με το πόδι), όμως αυτός τιμώρησε τον αμυντικό με κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια με 2η κίτρινη για εξύβριση!

Λίγες ευκαιρίες…

Κι όμως, παρά τον «περίεργο» αυτό τύπο από τον Έβρο, ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος και πίεσε το Νέστο που ήρθε στο γήπεδο για το «Χ» και τα κατάφερε! Είχε διάθεση να εκμεταλλευτεί την έδρα του, όμως οι φορές που απείλησε ήταν λίγες με κορυφαίο ευκαιρία αυτή του 30ου λεπτού, όταν ο Βαλαβανόπουλος πλάσαρε τον Αθανασίου, η μπάλα «στρώθηκε» στο Ρομπέρ που σούταρε αλλά ο Ναουμίδης σε πρώτο χρόνο και ο Αθανασίου σε δεύτερο έδιωξαν!

Πειθαρχικό παράπτωμα ο Κειτά

Η Καβάλα παρατάχθηκε χωρίς τον Κεϊτά στο παιχνίδι, ο οποίος δεν βρισκόταν ούτε καν στον πάγκο, με τον προπονητή να λέει στις δηλώσεις του ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και αποκλείστηκε από την αποστολή! Επισήμανε μάλιστα ότι «είναι στο χέρι του να επιστρέψει στην ομάδα…»!

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός, Αδαμάκης, Ρομπέρ (70’ Χατζηκυριάκου) , Βαλαβανόπουλος.

Νέστος: Αθανασίου, Μπαντάνης,  Φραγκούλης, Χούσινετς, Ναουμίδης, Λαδάκης, Τσανακτσόγλου (67’ Αρετάς), Τσάκωνας, Κρολ (90’ Φαμπιόλ), Παπαδόπουλος (85’ Παυλακάκης) , Κοβάτσης (77’ Μιχαηλίδης).

Κ. Ανυφαντάκης: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε στο γήπεδο»

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, όχι όμως και από το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο προπονητής της Καβάλας μετά το τέλος της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ο Κώστας Ανυφαντάκης δήλωσε ότι «σήμερα δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε στο γήπεδο. Σ’ ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ήμασταν καλύτεροι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αξίζαμε τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους και για το γεγονός ότι κυριάρχησαν στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα με γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχεια του πρωταθλήματος». Από την πλευρά του ο προπονητής του Νέστου Σάββας Καρυπίδης παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Καβάλας λέγοντας ότι «ήταν καλύτερη και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας που κατακτήσαμε. Δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και ειδικά στο 1ο ημίχρονο δεν πιέσαμε τον αντίπαλο στον άξονα με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα»! Αξίζει να τονιστεί ότι και οι δύο προπονητές κλήθηκαν να σχολιάσουν την διαιτησία αλλά αρνήθηκαν!

Γ’ Εθνική: Μεγάλα «διπλά» για Παραλίμνιο και Σιδηροχώρι

Με το «διπλό» που πήρε το Παραλίμνιο στην Ξάνθη από τον τοπικό Ορφέα εδραίωσε την θέση του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στην 2η θέση ανέβηκε η Ελπίδα Σκουτάρεως που κέρδισε στις Σέρρες τον Αετό Ορφανού και επωφελήθηκε από την ισοπαλία στο ντέρμπι της Καβάλας ανάμεσα στον ΑΟΚ και το Νέστο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη του νεοφώτιστου Ν. Σιδηροχωρίου στις Σέρρες επί της Καρπερής με 1-0 με την οποία πλησίασε στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Στην Κομοτηνή η Δόξα Προσκυνητών επικράτησε με 2-1 του Διδυμοτείχου ενώ σημαντική νίκη πέτυχε και ο Ξηροπόταμο κερδίζοντας 1-0 τον Άρη Αβάτου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

Δόξα Προσκυνητών – ΑΕ Διδυμοτείχου 2-1
ΜΑ Ξηροποτάμου – Άρης Αβάτου 1-0
Ελπίδα Σκουτάρεως – Αετός Ορφανού 2-1
Ορφέας Ξάνθης – Απόλλων Παραλιμνίου 0-1
Καβάλα – Νέστος Χρυσούπολης 0-0
ΜΑ Καρπερής – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 0-1

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 17 (15-4)
  2. Ελπίδα Σκουτάρεως 15 (12-8)
  3. Καβάλα 14 (11-6)
  4. Νέστος 14 (10-3)
  5. Άρης Αβάτου 12 (6-6)
  6. ΑΕ Διδυμοτείχου 12 (8-6)
  7. Αετός Ορφανού 9 (6-8)
  8. Ορφέας Ξάνθης 8 (5-8)
  9. ΜΑ Καρπερής 8 (7-9)
  10. ΜΑ Ξηροποτάμου 8 (5-8)
  11. Δόξα Προσκυνητών 8 (8-13)
  12. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 5 (5-15)

Η Επόμενη Αγωνιστική

ΑΕ Διδυμοτείχου  –  Άρης Αβάτου
Αετός Ορφανού  –  Δόξα Προσκυνητών
Απόλλων Παραλιμνίου  –  ΜΑ Ξηροποτάμου
Νέστος –  Ελπίδα Σκουτάρεως
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου  –  Ορφέας Ξάνθης
ΜΑ Καρπερής  –  Καβάλα