Γ. Φιλόσογλου: «Μικτή η ευθύνη για τα βουλωμένα λούκια»

Η απάντηση του αντιδήμαρχου Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Καβάλας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο 3ο Λύκειο και για τις ευθύνες που του καταλόγισε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Την απάντηση του στην επίθεση που δέχτηκε από τον συνδυασμό «Ο τόπος της ζωής μας» για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Καβάλας που πλημμύρισε από νερό το Σάββατο, έδωσε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το γεγονός, ο Μάκης Παπαδόπουλος τον κατηγόρησε ευθέως για αδιαφορία που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση μετά τις… πρώτες σταγόνες της βροχής, αναφέροντας μάλιστα ότι ενδιαφέρεται μόνον για την προσωπική του προβολή και τον συμβουλεύει να επισκεφτεί τα πλημμυρισμένα γυμναστήρια για να… φωτογραφηθεί δίπλα στους ανθρώπους που τα καθαρίζουν!

«Επιλειφθήκαμε αμέσως…»

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «καλό είναι κάποιες φορές, ορισμένοι, πριν φτάσουν στο σημείο να κάνουν κριτική και να απονείμουν ευθύνες να έχουν την πρόνοια να κοιτάξουν ποιες ευθύνες αντιστοιχούν σε ποιους και ποιον τομέα ευθύνης έχει ο καθένας που ασκεί διοίκηση. Το λέω αυτό για να ξεκαθαρίσω ότι το αν έχουν προβλήματα και ζητήματα πολεοδομικής φύσεως τα σχολικά κτήρια και γυμναστήρια και γενικότερα όλες οι κτηριακές υποδομές δεν είναι αρμοδιότητα της διεύθυνσης αθλητισμού του Δήμου Καβάλας. Υπεύθυνη είναι η αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντήσω στις «κατηγορίες» που δέχτηκα! Ενημερωθήκαμε σχετικά άμεσα για το πρόβλημα στο 3ο Λύκειο και αμέσως επιλήφθηκε η τεχνική υπηρεσία με τον διευθυντή της και συνεργείο 3 ατόμων. Έγινε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της 2βαθμιας εκπαίδευσης κ. Βαγενά και μέσω αυτού έγινε προσπάθεια να ανεβρεθεί ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δεν βρέθηκε. Παρ’ όλα αυτά το συνεργείο πήγε στο χώρο και αποκαλύφθηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε από τον μη καθαρισμό των υδροροών του γυμναστηρίου. Έγινε η απαραίτητη παρέμβαση, έφυγαν όλα τα νερά και απ’ εκείνη την στιγμή και μετά δεν μπήκε ούτε μια σταγόνα νερό στο γυμναστήριο».

«Με μόλις 4 άτομα προσωπικό τι να πρωτοκάνουν»;

Στην ερώτηση ποιος έχει τελικά την ευθύνη γι’ αυτού του είδους τα ζητήματα απάντησε ότι «αυτή είναι μια μικτή ευθύνη! Από τη μια μεριά είναι αυτοί που διοικούν το σχολείο οφείλουν να ελέγχουν αυτά τα πράγματα και αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τα καθαρίσουν να ενημερώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να επαλειφθούν. Απ’ την άλλη μεριά στη λογική ερώτηση σχετικά με την πρόνοια που θα πρέπει να έχει ο ίδιος ο Δήμος για να καθαρίζει τα λούκια στα γυμναστήρια και όχι μόνο θα απαντήσω ότι είναι αναγκαίο να την έχει! Όμως με μόλις 4 άτομα προσωπικό και με 10αδες κτήρια στην αρμοδιότητα της, τι μπορεί να προλάβει να κάνει; Δεν θέλω να πω ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία, όμως αν υπάρχει τουλάχιστον η ενημέρωση από τους χρήστες των κτηρίων ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά! Εδώ δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο έργο, μια δαπάνη και να μπει στη μέση η γνωστή γραφειοκρατία…»! Καταλήγοντας ο κ. Φιλόσογλου αναφέρθηκε στις τυχόν ζημιές έγιναν στο παρκέ του γυμναστηρίου λέγοντας ότι «η μόνη ζημιά που μπορεί να προκληθεί είναι να χαλάσει το παρκέ σταδιακά, αν δεν διορθωνόταν! Με ότι συνέβη το Σάββατο και την επέμβαση του Δήμου το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως».