ΑΟ Καβάλας: «Λευκή» ισοπαλία στους Αντιφιλίππους

Χωρίς γκολ έληξε ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ κόντρα στην δυνατή ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του ΑΟΚ στους Αντιφιλίππους κόντρα στην τοπική ομάδα του Μέγα Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, και πλέον το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού θα ξεκαθαριστεί στη ρεβάνς που θα γίνει στην Καβάλα, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Ο αγώνας έληξε χωρίς τέρματα (0-0), με τον Κώστα Ανυφαντάκη να δίνει (όπως άλλωστε αναμενόταν) χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που δεν αποτελούν επιλογές του για τη βασική ενδεκάδα. Ο μόνος βασικός που αγωνίστηκε ήταν ο Παπαστεργιανός που ήταν τιμωρημένος την προηγούμενη αγωνιστική με 4 κίτρινες, ενώ φυσικά δεν υπολογίζονται και οι Κειτά, Καπνόπουλος και Τζιτζιφάκος!

Πίεσε στο 2ο ημίχρονο

Το παιχνίδι, που παρακολούθησε αρκετός κόσμος, δεν είχε πολλές φάσεις με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα τους και τους παίκτες της Καβάλας να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους να απειλήσουν την εστία του Κυφωνίδη, ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο ΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και είχε μια καλή διπλή ευκαιρία στο 56’ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Χατζηκυριάκου που αποκρούστηκε εξίσου εντυπωσιακά από τον Προβατίδη στη συνέχεια που σούταρε άουτ, ενώ πίεσε στο τελευταίο 10λεπτο έχοντας 3 καλές στιγμές με τους Μπλιό και Προβατίδη (σε δύο φάσεις). Οι Αντιφίλιπποι από τη μεριά τους πέτυχαν γκολ με τον Μέγα στο 50ο λεπτό που ακυρώθηκε ως οφ – σαιντ.

Οι Συνθέσεις

ΜΑ Αντιφιλίππων: Κυφωνίδης, Τουρασανίδης, Βουζουλίδης, Μπουνταγκίδης, Σολακίδης, Γκούτσε, Τελίδης (60’ Αμιάδης), Μιχαηλίδης, Σαουλίδης (86’ Παλληκαράς), Παπουτσής (85’ Σακκόπουλος), Θεοδοσιάδης (73’ Βακιρτζής).

Καβάλα: Παγκάκης, Ζαρωτιάδης, Τσακιρίδης, Παπαστεριανός, Σέχου, Παυλίδης, Χατζηκυριάκου, Θωμαϊδης (80’ Μπλιός), Αδαμάκης, Ντουρτμές, Προβατίδης.

Νίκη για τον Βύρωνα

Στο άλλο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης που έγινε στο Βερούλειο (πιθανότατα στο τελευταίο επίσημο πριν από την έναρξη των εργασιών για την ανακαίνιση του γηπέδου), ο Βύρωνας κέρδισε με 1-0 τον Βρασίδα Ν. Περάμου με γκολ που σημείωσε στο 42ο λεπτό ο Παντελίδης. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 70’, όμως το πέναλτι του Παντίδη απέκρουσε ο Μπάφας.

4 αγωνιστικές ο Αλιατίδης!

Εν τω μεταξύ, στην 2η αγωνιστική του 2ου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της Καβάλας ο Μανώλης Αλιατίδης, μιας και τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στον αγώνα του ΑΟΚ με το Νέστο, απ’ τον… αξέχαστο διαιτητή Β. Σιμίδη από τον Έβρο. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας μέτρησε την πρώτη αγωνιστική του αποκλεισμού του στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Καρπερή. Απ’ εκεί και πέρα θα είναι εκτός στο παιχνίδι που έρχεται (και είναι το τελευταίο για το 2017) στην Ξάνθη με τον Ορφέα, καθώς και στο τελευταίο του 1ου γύρου με τον Ξηροπόταμο στο «Ανθή Καραγιάννη» (11η αγωνιστική). Την 4η αγωνιστική θα την εκτίσει στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου με το Άβατο στην Ξάνθη και θα επιστρέψει με το ντέρμπι που θα γίνει στην Καβάλα κόντρα στο Παραλίμνιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλιατίδης αποβλήθηκε με 2 κίτρινες, πρώτα γιατί υποτίθεται ότι έκανε «θέατρο» για να εκμαιεύσει φάουλ έξω απ’ την περιοχή (κάτι που καταρρίφθηκε και από το βίντεο) και από τον… χαρακτηρισμό που εκστόμισε εις βάρος του στη συνέχεια, ο οποίος περιγράφηκε στο φύλλο αγώνα!