Ταεκβοντό Καβάλας: Ιωάννου και Κεφαλίδης στο κλιμάκιο της ΕΤΑΒΕ

Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του συλλόγου της Καβάλας στο 3ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής το 3ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος με σκοπό τη συγκρότηση κλιμακίων για το 2018, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές του συλλόγου Ταεκβοντό της Καβάλας αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις και κατακτώντας σημαντικές θέσεις. Στο φετινό Πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 100 σωματεία από τη Βόρεια Ελλάδα με 1.020 αθλητές και αθλήτριες. Ο ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας αγωνίστηκε με 9 αθλητές και οι οποίοι είναι οι εξής: Αντωνιάδης Κίμων, Ιωάννου Πασχάλης, Καρακίτης Θεόδωρος, Καρακίτης Δημήτριος, Καραμάνης Δημήτριος, Πατέρας Μιχάλης. Σαμαράς Γεώργιος. Αγγής Παναγιώτης και  Κεφαλίδης Δημήτριος.

Οι διακρίσεις

Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι οι 5 από τους 9 αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες κατάφεραν να κατακτήσουν θέση στην τριάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Ιωάννου Πασχάλης κατέκτησε την 1η θέση, ο Κεφαλίδης Δημήτριος κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ την 3η θέση κατέκτησαν οι: Αντωνιάδης Κίμων, Πατέρας Μιχάλης, Καραμάνης Δημήτριος.  Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στην ομάδα του Κλιμακίου 2018 εντάσσονται οι αθλητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες μέσα από τους τρεις προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του φετινού έτους. Έτσι οι αθλητές του συλλόγου της Καβάλας, Ιωάννου Πασχάλης και Κεφαλίδης Δημήτριος οι οποίοι κατέκτησαν υψηλές βαθμολογικά θέσεις, θα πλαισιώσουν την ομάδα Κλιμακίου της Ένωσης Βορείου Ελλάδας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με τις δραστηριότητες τους στον ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας, θα προπονούνται και στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης με στόχο τη συμμετοχή τους σε αγώνες του εξωτερικού.

Χ. Παλτόγλου: «Υπερήφανος για τους αθλητές μου»

Από την πλευρά του πάντως ο προπονητής του συλλόγου Καβάλας, και κάτοχος 6 Dan, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις νέες και σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του και χαρακτηριστικά δηλώνει τα εξής: Συγκεκριμένα ο Χάρης Παλτόγλου τονίζει: «θα ήθελα πρώτα από όλα να συγχαρώ όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία καθώς επίσης και όλους τους συλλόγους και τους διοργανωτές που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να έχουμε για μια ακόμη χρονιά, μια άρτια και δομημένη διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και το άθλημα του Ταεκβοντό με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε χρόνο η Ένωση Βορείου Ελλάδας συνθέτει μια δυνατή ομάδα από αθλητές ικανούς, με ταλέντο και πάθος για το άθλημα. Διαπιστώνω για μια ακόμα φορά ότι το αγωνιστικό επίπεδο ολοένα και αυξάνεται και αυτό κάνει την κατάκτηση μιας θέσης στην ομάδα ακόμα πιο σημαντική. Όσον αφορά στο σύλλογο μας θέλω να αναφέρω ότι είμαι πολύ περήφανος και για τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες καθώς επέδειξαν τρομερό ζήλο και αγωνιστική δύναμη. Μάλιστα οι 5 αθλητές του ΑΣ Καβάλας κατάφεραν να κατακτήσουν θέσεις στην 1η τριάδα και οι δύο εξ αυτών κατέλαβαν τη σημαντική και τιμητική θέση στην ομάδα του κλιμακίου γεγονός που θα τους δώσει τη δυνατότητα για ακόμη σημαντικές εμπειρίες στην περαιτέρω αθλητική τους πορεία. Εκείνο το οποίο θεωρώ δεδομένο είναι το ότι κάθε χρόνο ο ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας επιδεικνύει ανοδική πορεία και αυτό φαίνεται έμπρακτα μέσα από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές μας αλλά φυσικά και από τις σημαντικές θέσεις που καταλαμβάνουν οι αθλητές μας σε μεγάλες διοργανώσεις. Τέλος θέλω να ευχηθώ καλή νέα αγωνιστική χρονιά σε όλους τους αθλητές μας και ως σύλλογος επιφυλασσόμαστε για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις και πρωτιές μέσα στην επόμενη αγωνιστική χρονιά. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη η νέα χρονιά για όλους».