Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: 3η θέση στο Πανελλήνιο παίδων – κορασίδων!

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για το σκάκι της Καβάλας, που απέδειξε ότι διαθέτει και παρόν αλλά και μέλλον

Μια ακόμα εμφάνιση και επιτυχία που πιστοποιεί την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις υποδομές πραγματοποίησαν τα δύο σωματεία της Καβάλας που εκπροσώπησαν την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης στο 10ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, που ολοκληρώθηκε χθες στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Φιλίππειον» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Σκακιστικό Όμιλο της Καβάλας και τον Όμιλο Φίλων Σκακιού Καβάλας, που κατέκτησαν την 3η και την 8η θέση στην τελική κατάταξη, ανάμεσα στις 20 καλύτερες ομάδες της χώρας που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης!

Η νέα «φουρνιά» του Σκακιστικού Ομίλου και του ΟΦΣΚ (που αποτελεί την θυγατρική ομάδα του ΣΟΚ) απέδειξε ότι διαθέτει τεράστιες δυνατότητες και ότι η δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια είναι εξαιρετική, αποδίδει καρπούς και αφήνει πολλές υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον! Το σκάκι της Καβάλας όχι μόνο έχει φτάσει στην κορυφή αλλά παραμένει εκεί, ακόμα και αν τα μεγάλα ονόματα του, όπως ο Παυλίδης αλλά και η Τσολακίδου έχουν μεγαλώσει και δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν μέρος σ’ αυτές τις διοργανώσεις.

Ο Σκακιστικός Όμιλος της Καβάλας, αποτελούμενος από τους Ευγένιο Ιωαννίδη, Ιορδάνη Κρίκογλου, Γρηγόρη Καλαμούκο, Γιώργο Χατζηγαβριήλ, Ευγενία Τσιβελεκίδου και Βάλια Αποστολακάκη, κατέλαβε λοιπόν την 3η θέση, έχοντας στους 6 αγώνες που έδωσε 4 νίκες και 2 ήττες (από τις ομάδες που πήραν την 1η και 2η θέση, δηλαδή τον ΣΑ Χανίων και τον ΟΦΗ). Επέστρεψε μάλιστα στο βάθρο ύστερα από 5 χρόνια, όταν τότε είχε κατακτήσει την 1η θέση. Στο διάστημα μέχρι φέτος κινούνταν μεταξύ της 4ης και 5ης θέσης!

Κι αν για τον ΣΟΚ η καλή παρουσία και κατάταξη ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενη, για τον ΟΦΣΚ (που αποτελούνταν από τους Γιάννη Σταμάτη, Τάσο Κυριακίδη, Θόδωρο Κουτράκη, Γιώργο Καραχάλιο, Μάγδα Μιχαηλίδου και Ιόλη Καλαμούκου) η κατάληψη της 8ης θέσης αποτέλεσε έκπληξη, ειδικά από την στιγμή που στην ουσία η ομάδα ισοβάθμησε στην 4η θέση με άλλες 5 ομάδες και έχασε την καλύτερη κατάταξη στα κριτήρια της ισοβαθμίας! Είχε 3 νίκες, μια ισοπαλία και 2 ήττες και βρέθηκε μαζί με τις Νίκαια, Καλαμαριά, Περιστέρι και Πειραϊκό αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία, ενώ ξεπέρασε μόνο την ΕΑ Πατρών. Μάλιστα μέχρι την τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε ακόμα και θέση στην πρώτη 3αδα, αλλά η ήττα με 5-1 από τον ΟΦΗ (που κατέκτησε την 2η θέση), τον… έριξε πολύ κάτω!

Η επόμενη διοργάνωση που θα λάβουν μέρος οι σκακιστές της Καβάλας είναι οι αγώνες του παραδοσιακού «Κυπέλλου Χριστουγέννων» που πραγματοποιούνται φέτος για 34ο χρόνο στην Καβάλα και θα διεξαχθούν από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2017 στο εντευκτήριο του συλλόγου (Ευριπίδου 2 – τηλ. 2510211002 ). Χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη θα είναι 90 λεπτά για 40 κινήσεις, ακόμη 15 λεπτά για όλη την παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκακιστές και οι σκακίστριες κάτοχοι αθλητικού δελτίου της ΕΣΟ, με παράβολο 20 € (νέοι 15 €) και τα  ταμειακά τακτοποιημένα μέλη των Συλλόγων της Καβάλας με παράβολο 15 € (νέοι 10 €). Β’ Όμιλος: με παράβολο 7 € (συμμετέχουν γεννημένοι μετά την 1-1-2001 με διεθνές ΕΛΟ <1100). Γ’ Όμιλος: με παράβολο 5 €  (Συμμετέχουν γεννημένοι μετά την 1-1-2007 χωρίς διεθνές ΕΛΟ).