Αθλητισμός: Η ανασκόπηση του 2017

Τα σπουδαιότερα γεγονότα στον αθλητισμό της Καβάλας μέσα στο 2017 (μέρος πρώτο...)!

Σε λίγες ώρες το 2017 θα περάσει στην ιστορία! Ήταν μια χρονιά με πολλά γεγονότα στον αθλητισμό της Καβάλας. Επιτυχίες, αποτυχίες, αποχωρήσεις και αποχωρισμοί συνέθεσαν το παζλ της χρονιάς που φεύγει και που παρουσιάζεται παρακάτω!

Ιανουάριος

Τρίτη 4/1: Ανακοινώνεται η απόκτηση 6 ποδοσφαιριστών από τον ΑΟΚ στην προσπάθεια που κάνει για την υπέρβαση. Έτσι αποκτούνται ο Κεφαλάς (Δόξα Δράμας), Τέλλος (Ολυμπιακός Β.), Παναγιωτόπουλος (Νέστος) καθώς και οι νεαροί Προύντζος και Τουμαντζίδης (Κ20 Ξάνθης) και Ζαρωτιάδης (Αντιφίλιπποι).

Τετάρτη 5/1: Αποχωρεί ξαφνικά από την Καβάλα BC ο Μανούσος, ισχυριζόμενος ότι έχει οικονομικές απαιτήσεις από την ομάδα, κάτι που καταρρίφθηκε αμέσως. Αποδείχτηκε αργότερα ότι ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανική Χοσπιταλιτατ.

Κυριακή 8/1: Η ομάδα κορασίδων βόλεϊ της Σάρισας Αμυγδαλεώνα κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο του πρωταθλητή στην ΑΜΘ

Τρίτη 10/1: Ο ΑΟΚ αποχαιρετά τον επί πολλά χρόνια φροντιστή της ομάδας Απόστολο Χατζησάββα, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 58 ετών, στα αποδυτήρια στο «Ανθή Καραγιάννη». «Μας λείπει η ανθρωπιά σου» αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση της ομάδας.

Πέμπτη 12/1: Αναβάλλεται για 2η συνεχόμενη εβδομάδα η αγωνιστική δραστηριότητα στην ΕΠΣΚ, λόγω της έντονης χιονόπτωσης

Τρίτη 17/1: Επιστρέφει στην προεδρία του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας ο Βασίλης Θεοδωρίδης. «Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά» λέει σε συνέντευξη του…

Τετάρτη 18/1: Ο ΑΟΚ ανακοινώνει και την απόκτηση των Καλλιβωκά, Τζιτζιφάκου και Κυζιρίδη, ενώ αποχωρούν οι Παππάς, Λαδάκης, Γιαλούσης, Μπρατσιάνι, Μπάτζιος και Κασαπάκης. Πολλές οι βλάβες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γ. Φιλόσογλου.

Φεβρουάριος

Πέμπτη 2/2: Γίνεται γνωστό ότι κάθε μήνα και μια μεγάλη διοργάνωση θα διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας, λόγω του γεγονότος ότι το Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη είναι κλειστό και οι σύλλογοι της συμπρωτεύουσας μεταφέρουν τους διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες που διοργανώνουν κάθε χρόνο στην Καβάλα.

Τρίτη 7/2: Ο προπονητής του ΑΟΚ Άγγελος Διγκόζης σχολιάζει δεικτικά την αποβολή του στον αγώνα με τον Ορφέα στην Ξάνθη, επειδή ζήτησε ένα… κόρνερ, λέγοντας ότι «μάλλον δεν θα πρέπει να ζητάει κάτι τέτοιο απ’ τους διαιτητές»! Δύο ημέρες αργότερα ο ΑΟΚ με ανακοίνωση του εκφράζει την συμπαράσταση του προς τον γειτονικό σύλλογο, μετά την κλοπή και το κάψιμο του λεωφορείο του από άγνωστους.

Σάββατο 9/2: Παρουσιάζεται επίσημα ο συνδυασμός της «αντιπολίτευσης» στην ΕΠΣ Καβάλας. Η «ΑΝΑΣΑ στο Καβαλιώτικο Ποδόσφαιρο» με επικεφαλής τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, ασκεί δριμύτατη κριτική στην διοίκηση, και τον Αύγουστου θα κάνει την έκπληξη και θα κερδίσει τις εκλογές.

Κυριακή 10/2: Ο ΑΟΚ παρά τις μεταγραφές που έκανε δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Υποδέχεται τον Μακεδονικό Φούφα και καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα!

Κυριακή 17/2: Συνάντηση γιγάντων στην Αθήνα. Σε σεμινάριο Kick – Boxing ο Καβαλιώτης Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάρης Βασιλικός συναντιέται μετά από 19 χρόνια με τον μεγάλο του αντίπαλο Hoost από την Ολλανδία.

Σάββατο 25/2: Ούτε η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας πάει καλά στο πρωτάθλημα της Α2. Γνωρίζει οδυνηρή ήττα από το Ψυχικό στην Καλαμίτσα με 73-82 έχοντας 5 στις 16 βολές!

 

Μάρτιος

Τετάρτη 1/3: Η ήττα από το Ψυχικό ήταν και η αφορμή για την λύση της συνεργασίας της Ένωσης με τον προπονητή Ηλία Μωσαίδη. «Η διοίκηση δεν είχε υπομονή και ψυχραιμία» λέει ο πρώην τεχνικός, «έπρεπε κάτι να αλλάξουμε» απαντάει ο αντιπρόεδρος Βαγ. Παππάς.

Κυριακή 5/3: 600 παιδιά από όλη την Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνονται στο κλειστό της Καλαμίτσας για το τουρνουά Kids Ταεκβοντό, που διοργανώνει ο σύλλογος της Καβάλας.

Παρασκευή 10/3: Λάβρος εναντίον ΕΠΣΚ, διαιτητών αλλά και Ορφέα Ελευθερούπολης ο προπονητής των Ελπίδων Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή έναν αγώνα Κ 14 και τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή του που κατέληξε στο Νοσοκομείο.

Τρίτη 14/3: Για 3η φορά, σε 3 συμμετοχές, ο Αντώνης Παυλίδης αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι, στο Πανελλήνιο Ατομικό που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα 20/3: Η Σταυρούλα Τσολακίδου αναδεικνύεται (και) πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι στην κατηγορία των γυναικών στο Πανελλήνιο που έγινε στην Αθήνα.

Τετάρτη 22/3: Ιστορική ημέρα για τον Κεραυνό Πέρνης. Κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το κύπελλο της ΕΠΣΚ! Κερδίζει στον τελικό στο «Ανθή Καραγιάννη» το φαβορί Αετό Ορφανού 5-4 στα πέναλτι  (0-0 καν. αγώνας) με ήρωα τον τερματοφύλακα Γιουργούση.

Δευτέρα 29/3: Γεν. Συνέλευση στον ΑΟΚ, με τους παράγοντες να αναρωτιούνται «που είναι όλοι αυτοί που τόσο καιρό μιλούσαν για κλειστό κλάμπ»; Την ίδια μέρα γίνεται γνωστό ότι ο, γνωστός και μη εξαιρετέος, προπονητής της Καλαμαριάς Καλαϊτζίδης υπέβαλε μήνυση στους παράγοντες του ΑΟΚ Μήτρα, Κελεμένη και Αντωνίου, για την ανακοίνωση που έβγαλε η ομάδα μετά τον αγώνα των δύο ομάδων στον 1ο γύρο στην Θεσσαλονίκη…!!!

Τετάρτη 25/3: Νέα αποχώρηση από την Καβάλα BC. Φεύγει και ο σέντερ φορ Αναστασάκης για να συνεχίσει τις σπουδές του!

Παρασκευή 31/3: Νέος πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΟΚ στη θέση του Ντ. Κανάκη, αναδεικνύεται ο Γιώργος Λουπέλης, με αντιπροέδρους τους Σωτ. Δεληκάρη, Σαβ. Λαζαρίδη και Χαρ. Κουφατζή.

Απρίλιος

Κυριακή 2/4: Ήττα με 2-3 στην Καβάλα για τον ΑΟΚ από την Καλαμαριά με ανατροπή  στο τέλος και με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Φωτιά. «Σήμερα έπρεπε να χάσουμε» δηλώνει με νόημα ο προπονητής Αγ. Διγκόζης. Την ίδια μέρα στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα μαζεύονται 300 παιδιά για τους διεθνείς αγώνες Kyokushin Karate.

Δευτέρα 3/4: Την «τρίχα, τριχιά» κάνουν πολλά ΜΜΕ Αθήνα και Θεσ/νικης, με αφορμή έναν… τσαμπουκά που έγινε έξω απ’ τα αποδυτήρια της Καλαμαριάς στον αγώνα με τον ΑΟΚ. «Απίστευτο ξύλο», «κακός χαμός», «επεισόδια που κράτησαν 15 λεπτά» είναι λίγοι μόνο από τους πολλούς τίτλους που υπήρξαν! Παρουσιάστηκε μάλιστα κι ένα βιντεάκι διάρκειας ενός… λεπτού (!!!), που δείχνει πως ξεκίνησε και πως τελείωσε η ένταση…!!!

Κυριακή 9/4: Ο ΓΣ Ελευθερούπολης αναδεικνύεται κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κερδίζοντας 64-58 τον Λεύκιππο Ξάνθης. Πρωταθλήτριες ΑΜΘ οι νεάνιδες του βόλεϊ του ΑΟΚ.

Δευτέρα 24/4: Πεθαίνει σε ηλικία 67 ετών, ένας από τους αγνούς και φανατικούς οπαδούς του ΑΟΚ, ο Αντώνης Σερδαρίδης, γνωστός σε όλους ως «Γαρίδας»!

Σάββατο 29/2: Πικρή νίκη με 93-90 στην παράταση για την Ένωση επί των Μαχητών Πεύκων. Ήθελε νίκη με 4 πόντους διαφορά και έχασε έτσι το πλεονέκτημα στα πλέι οφ για την παραμονή, κάτι που όπως αποδείχτηκε κόστισε ακριβά…

Μάιος

Σάββατο 6/5: Τυπικά πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας ο Αετός Ορφανού. Συγκεντρώνει 70 βαθμούς, ενώ οι Αντιφίλιπποι που τερματίζουν στην 2η θέση 48! Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΟΚ επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στην Α2, αφού στο μπαράζ ανόδου κερδίζει 3-2 στη Θεσσαλονίκη τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας.

Τετάρτη 10/5: «Σφαγή» στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ για την παραμονή στην έδρα των Μαχητών! Ήττα με 78-76, με τους διαιτητές να μην μετρούν εμπρόθεσμο καλάθι του Ετινόζα στην εκπνοή και να μην αφήνουν στη συνέχεια τους ανθρώπους της Ένωσης να υποβάλλουν ένσταση.

Τετάρτη 17/5: Υποβιβασμός για την Ένωση στην Β’ Εθνική. Το Σάββατο κέρδισε άνετα στην Καλαμίτσα και 4 ημέρες μετά πήγε στα Πεύκα για τον «τελικό»! Είχε μαζί της πολύ κόσμο, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους διαιτητές, που με τεχνικές ποινές και ανύπαρκτα φάουλ, έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους με 67-61. «Πώς να παραμείνουμε, μετά από 2 χειρουργεία» λέει ο Β. Παππάς, με το Ν. Πενταζίδη να τονίζει «κάποιοι αποφάσισαν να μην μείνουμε στην Α2».

Κυριακή 21/5: Λάμψη, συγκίνηση και σάτιρα στο 2ο All Star Game του Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ που έγινε στην Καλαμίτσα, με τα έσοδα απ’ τα εισιτήρια να διατίθενται στους απολυμένους της ΒΦΛ.

Τετάρτη 24/5: Ο επί 29 χρόνια πρόεδρος του Μέγα Αλέξανδρου Αντιφιλίππων Χρυσόστομος Μανωλάρας, ανακοινώνει την αποχώρηση του, ανοίγοντας τον δρόμο για τον γιό του.

Κυριακή 29/5: Ο ΓΣ Ελευθερούπολης κατακτά αήττητος το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και επιστρέφει στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Τρίτη 30/5: Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Καβάλας Βελισσάρης Τελίδης.

Ιούνιος

Τετάρτη 7/6: Δεν συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της Καβάλα BC ο Νίκος Πενταζίδης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αποχωρεί από το Νέστο ο Δημ. Μαγκαφίνης (που συνεχίζει στην Παλαιοχώρα Χανίων), μαζί με τους Γ. Μαστυγόπουλο και Στ. Καραλίδη.

Πέμπτη 8/6: Η διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΑΟΚ έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα και έτσι ο ερασιτέχνης αναλαμβάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Παρασκευή 9/6: Η Καβάλα BC ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Ανδρέα Καραπιπερίδη. «Προτιμήσαμε Καβαλιώτη τεχνικό και όχι τους… μάνατζερ» δηλώνει ο Βαγ. Παππάς.

Δευτέρα 12/6: «Βραδιά Champion League σε περιγραφή Χρ. Σωτηρακόπουλου». Ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει το βιβλίο του στην Δημ. Βιβλιοθήκη.

Τρίτη 13/6: Ο Κώστας Ανυφαντάκης επιστρέφει στον πάγκο του ΑΟΚ. Γενικός Αρχηγός αναλαμβάνει ο Γιάννης Αντωνιάδης. Η ΕΠΣΚ ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα διεξαχθούν στις 12 Αυγούστου.

Κυριακή 18/6: Η Καβάλα Oil διατηρεί το στέμμα της στο Εργασιακό πρωτάθλημα. Κερδίζει στον μεγάλο τελικό της επιτυχημένης διοργάνωσης τους Γυμναστές με 52-51.

Δευτέρα 26/6: «Να ξανακάνουμε το «καραβάκι», τριήρης» είναι το σύνθημα της διοίκησης του ερασιτέχνη ΑΟΚ για την ποδοσφαιρική ομάδα, όπως παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, όπου ανάμεσα στα άλλα ειπώθηκε ότι «για την ομάδα θα διατεθούν 150 χιλ. ευρώ, κι αν χρειαστεί περισσότερα…»!