Αθλητισμός: Η ανασκόπηση του 2017 (μέρος 2ο)

Το δεύτερο μέρος της ανασκόπησης της χρονιάς που τελειώνει (από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο) στον χώρο του αθλητισμού στην Καβάλα

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα η αθλητική ανασκόπηση του 2017 με το 2ο μισό του έτους (από Ιούλιο έως Δεκέμβριο) που ήταν εξίσου ενδιαφέρον όπως και το 1ο.

Ιούλιος

Δευτέρα 3/7: Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανακοινώνει την απόκτηση του Δ. Αθανασιάδη. Μια μεταγραφή που αν γινόταν πέρσι στην Α2, οι πιθανότητες υποβιβασμού θα ήταν σίγουρα λιγότερες… Η Κατερίνα Λαφτσή του ΟΚΑΦ κατακτά 2 χάλκινα μετάλλια στους Βαλκανικούς νεανίδων στα 100 και τα 200 μέτρα.

Τρίτη 4/7: Ο ΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση δύο νεαρών παικτών, του Λυμπεράκη από την ΑΕΚ Καβάλας και του Χατζηκυριάκου από τον Ηρακλή Καβάλας.

Τετάρτη 5/7: Με έκπτωση 58.09% κατακυρώνεται σε κατασκευαστική εταιρία από την Αλεξ/πολη το έργο της ανακαίνισης του Βερούλειου Σταδίου. Το έργο θα κοστίσει 692 χιλ. ευρώ, από 1.650.000 που είχε αρχικά προϋπολογιστεί.

Σάββατο 8/7: Γενική Συνέλευση έπος στην ΕΠΣΚ! Ο πρόεδρος Μπ. Ευσταθιάδης μένει στην ιστορία με τις απαντήσεις του προς τα σωματεία μέλη! Ο διοικητικός απολογισμός της χρονιάς ήταν μια φράση: «ήμουν όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι για να εξυπηρετήσω τα σωματεία», ενώ όταν κάποιος παράγοντας παραπονέθηκε γιατί δεν απάντησε σε μια ερώτηση του, ο πρόεδρος ανέφερε το επικό… «γιατί έτσι…»!!!

Παρασκευή 14/7: Γίνεται γνωστό ότι ο Καβαλιώτης πρώην βουλευτής Γ. Καλαντζής θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ.

Κυριακή 16/7: Περισσότερες από 800 συμμετοχές αθλητών και συνολικά πάνω από 3500 κόσμου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων στο «Ανθή Καραγιάννη».

Τετάρτη 19/7: Αυτοψία στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών, όπου βασιλεύουν οι… κατσίκες. Ο χώρος έχει εγκαταλειφτεί από το 2015 και οι 650 χιλ. ευρώ που δαπανήθηκαν για να κατασκευαστεί, αποδείχτηκαν πεταμένα λεφτά…

Κυριακή 23/7: Σπουδαίες επιδόσεις και μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά στίβου «Δαβιτζόγλεια», που συμπεριλαμβάνονται στα γραντ – πρι στίβου του ΣΕΓΑΣ με 300 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Αύγουστος

Τετάρτη 2/8: Πρώτη προπόνηση για τη νεανική ομάδα του ΑΟΚ (μέσος όρος ηλικίας λίγο κάτω από 21 έτη). Στόχος η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας με λίγα χρήματα.

Παρασκευή 11/8: «Πως μπορεί ένας Καβαλιώτης να μην ψηφίσει έναν άλλο Καβαλιώτη για πρόεδρο της ΕΠΟ» αναρωτιέται ο Γ. Καλαντζής στην προσπάθεια του να πιέσει την ΕΠΣ Καβάλας να τον στηρίξει στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας. Αποδείχτηκε όμως ότι μπορεί να… γίνει και έτσι πήρε τελικά 21 ψήφους!

Σάββατο 12/8: Ανάσα στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο! Ο συνδυασμός του Μ. Παπαδόπουλου κερδίζει με διαφορά στήθους στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΣΚ τον Μπ. Ευσταθιάδη με 29-28 ψήφους. Είναι η πρώτη φορά απ’ την αρχή της δεκαετίας του 1990 (όταν έφυγαν τα κόμματα από την Ένωση) που η «αντιπολίτευση» κερδίζει την διοίκηση!

Δευτέρα 14/8: Ο Μπ. Ευσταθιάδης καταθέτει αίτηση ακύρωσης των εκλογών, που απορρίπτεται μετά από λίγες ημέρες, και ασφαλιστικά μέτρα που επίσης απορρίπτονται μετά από λίγες εβδομάδες!

Δευτέρα 21/8: Ο ΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του 34χρονου Μπερτράντ Ρομπέρ, κατά παρέκκλιση της φιλοσοφίας του να μην αποκτηθεί κανένας παίκτης άνω των 26 ετών.

Σεπτέμβριος

Πέμπτη 7/9: Ο Μπ. Ευσταθιάδης χαρακτηρίζει φαιδρή και πλαστή τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ, με αφορμή την υπόθεση της αποπομπής του από τον Βύρωνα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την ίδια την ομάδα ως επιβεβλημένη.

Παρασκευή 8/9: Η διοίκηση της ΕΠΣΚ ζητάει συγνώμη από τις 3 ομάδες (Παληό, Θεολόγος, Ελπίδες) που τιμωρήθηκαν στην Καβάλα αλλά δικαιώθηκαν στην ΕΠΟ.

Τετάρτη 13/9: Η χρονιά αρχίζει για την Ένωση, όπως τελείωσε η προηγούμενη. Παίζει με τα Πεύκα για το κύπελλο Ελλάδος και κερδίζει 63-55.

Παρασκευή 15/9: Γίνεται γνωστό ότι ο Ηρακλής Καβάλας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ.  Η ανδρική ομάδα διαλύθηκε και ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά στην Β’ κατηγορία.

Σάββατο 16/9: Αρχίζει το πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ. Η Ένωση κερδίζει και τον Αρκαδικό (109-56) για το κύπελλο. Ο πρώην πρόεδρο του Θεολόγο Κ. Μαντέχος χαρακτηρίζει τον Μπ. Ευσταθιάδη (που χαρακτήρισε την συγνώμη της ΕΠΣΚ στην ομάδα του ως «τεράστιο ολίσθημα») «δικομανή, αδίστακτο και επικίνδυνο»! Τεράστια επιτυχία σημειώνει το 4ο Kavala Night City Run στο κέντρο της πόλης, στο οποίο συμμετείχαν 1100 αθλητές!

Τετάρτη 21/9: Η Ένωση αποκλείει και ομάδες Α2 από το κύπελλο. Κέρδισε άνετα τον Παπάγου, ενώ το Σάββατο 23 του μηνός κερδίζει στην Καλαμίτσα και την Καστοριά με 81-76.

Τρίτη 26/9: Η ΕΠΣΚ τιμωρεί με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο τον Μπ. Ευσταθιάδη, για τις συνεχόμενες ανακοινώσεις του εις βάρος της.

Τετάρτη 27/9: Παρουσιάζονται οι νέες φανέλες του ΑΟΚ (με τις Καμάρες) που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αποκλεισμός στο κύπελλο για την Ένωση από τον Κολοσσό Ρόδου (Α1) με 43-81.

Οκτώβριος

Κυριακή 1/10: Με το δεξί ξεκινάει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο ΑΟΚ που στην πρεμιέρα κερδίζει τον Άρη Αβάτου με 3-1. Άθλος του Σιδερίδη που κατακτά την 3η θέση στο 35ο Σπάρταθλο με χρόνο 22.58.41. Είναι ο 1ος Έλληνας της βαθμολογίας και ο 2ος καλύτερος στην ιστορία πίσω από τον τεράστιο Κούρο!

Κυριακή 8/10: Πρεμιέρα με ήττα στη Β’ Εθνική για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης με 75-74 στα Φάρσαλα, που πέτυχαν 13 τρίποντα.

Τετάρτη 11/10:  Ο Βύρων ιδρύει τμήμα βόλεϊ αγοριών  – κοριτσιών με υπεύθυνη την Χρ. Πεταλά.

Κυριακή 15/10: Δεύτερη ήττα για την Ένωση, αυτή τη φορά εντός έδρας! Έχασε από το Στρατώνι με 77-74 και το κλίμα βαραίνει…

Κυριακή 22/10: Επιτέλους νίκη για την ομάδα μπάσκετ. Κερδίζει 77-66 στη Χαλκηδόνα.

Δευτέρα 23/10: Η ΕΠΣ Καβάλας ανακοινώνει την δημιουργία ομάδας προσφύγων, ύστερα από αίτημα τους. «Βοηθάμε όσους θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Μ. Παπαδόπουλος, με τον προπονητή Λ. Τερμετζή να επισημαίνει ότι «το ποδόσφαιρο δεν είναι προνόμιο…»!

Νοέμβριος

Τετάρτη 1/11: Γενική Συνέλευση και ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. «Για να μην υπάρχει κανένας ψίθυρος» σχολιάζει ο Βαγ. Παππάς που αναλαμβάνει πρόεδρος.

Κυριακή 5/11: Τζάμπολ στο 3ο Εργασιακό πρωτάθλημα του Δήμου Καβάλας, με 20 ομάδες που αγωνίζονται σε 2 ομίλους.

Κυριακή 12/11: Ο ΑΟΚ κερδίζει 2-1 την Δόξα Προσκυνητών και ανεβαίνει στην 1η θέση της βαθμολογίας. Ο ΠΣΑΤ τιμάει την Καβαλιώτισσα αθλητικογράφο Βάσω Μώραλη, ως την πρώτη γυναίκα μέλος του.

Τετάρτη 23/11: Κόντρα ανάμεσα στον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γ. Φιλόσογλου με τον δημ. σύμβουλο Μ. Παπαδόπουλο. Ο δεύτερος τον κατηγορεί ότι για «προσωπική προβολή» και ο πρώτος απαντά ότι «το έργο που κάνουμε τον ενοχλεί»!

Δευτέρα 28/11: «Αν είναι άντρες στην ΕΠΣΚ θα πρέπει να παραιτηθούν» λέει ο Γ. Καλαντζής που τονίζει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις διαμαρτυρίες του για το ότι η Ένωση δεν τον ψήφισε στις εκλογές της ΕΠΟ.

Δεκέμβριος

Κυριακή 3/12: Πικρό «Χ» με το Νέστο για τον ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Σιμίδη, που εξόργισε τους πάντες στο γήπεδο, με τις αποφάσεις και την συμπεριφορά του. Την επόμενη ημέρα ο ΑΟΚ εξέδωσε καυστική ανακοίνωση μιλώντας για αλλοίωση αποτελέσματος εξ αιτίας του, επισημαίνοντας με νόημα ότι «μας είχαν συμβουλέψει να προσέχουμε γιατί κάποιοι θορυβήθηκαν με την πορεία μας».

Δευτέρα 11/12: Τέλος από τον ΑΟΚ ο Κειτά, που σύμφωνα με την ομάδα ήθελε να αποχωρήσει, ενώ ήταν τιμωρημένος για πειθαρχικό παράπτωμα (επιτέθηκε στον Αλιατίδη στην προπόνηση). Ακολούθησαν οι Καπνόπουλος και Τζιτζιφάκος που ήθελαν περισσότερες ευκαιρίες στο βασικό σχήμα και μετά από λίγες ημέρες ο Ζαρωτιάδης για τον ίδιο λόγο.

Τετάρτη 20/12: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η σχολή προπονητών UEFA C που έγινε στην Καβάλα με την συμμετοχή 46 τεχνικών απ’ όλη την Ελλάδα.

Πέμπτη 28/2: Παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους από την θέση του Γενικού Αρχηγού του ΑΟΚ ο Γιάννης Αντωνιάδης.