Μπάσκετ: Ένωση και ΓΣΕ για το «Τραπέζι της Αγάπης»

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο ομάδων για να παρακολουθήσουν το μεταξύ τους φιλικό στο «Αλ. Δήμογλου», που έληξε με 78-56, και να στηρίξουν το έργο της Μητρόπολης ΦΝΘ

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Αλ. Δήμογλου» το φιλικό παιχνίδι – κοινωνικού χαρακτήρα, ανάμεσα στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας και τον ΓΣ Ελευθερούπολης. Στο κάλεσμα των δύο ομάδων ανταποκρίθηκε αρκετός κόσμος απ’ την Καβάλα και την Ελευθερούπολη, μιας και όπως είναι γνωστό τα έσοδα από τα εισιτήρια της αναμέτρησης θα δοθούν στο «Τραπέζι της Αγάπης» της Μητρόπολης. Στα αγωνιστικά η Ένωση επιβλήθηκε άνετα με σκορ 78-56, με την διαφορά να δημιουργείται στο 2ο ημίχρονο μιας και στο 1ο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης ήταν 13-16, 38-36, 61-50 και 78-56, σε μια αναμέτρηση που ήταν πολύ δυνατό τεστ και για τους δύο αντιπάλους που έχουν δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής που συμμετέχουν.

Σοβαρός τραυματισμός του Χάρη Πλιούκα

Στο περιθώριο του αγώνα η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Xάρη Πλιούκα ήταν αυτή που συζητήθηκε απ’ όλους. Ο άτυχος αθλητής χτύπησε σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση της Κυριακής στον αχίλλειο τένοντα και οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι υπέστη ολική ρήξη. Αν όντως συμβαίνει αυτό θα χάσει όλο το υπόλοιπο της χρονιάς και παράλληλα η Καβάλα ΒC θα στερηθεί των υπηρεσιών ένα σημαντικού «εργαλείου» στην πορεία της προς την επάνοδο στην Α2. Ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση του θα υπάρχει την Παρασκευή, όταν και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της μαγνητικής που έκανε την Τρίτη. Ο παίκτης παρακολούθησε, με νάρθηκα, το φιλικό μαζί με τον Σταύρο Κουμλέλη, που από την Πέμπτη θα ξεκινήσει τις προπονήσεις μετά την μικροεπέμβαση που υπέστη στο χέρι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε με την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα.