AO Καβάλας: 3-0 με… Βαλαβανόπουλο

Σ’ ένα ανοιχτό παιχνίδι πήρε τους 3 βαθμούς κόντρα στον Ξηροπόταμο, που αγωνίστηκε ανοιχτά, με μεγάλο πρωταγωνιστή το Ν. Βαλαβανόπουλο που σημείωσε όλα τα γκολ. Τέλος ο Μπερ. Ρομπέρ

Πιο δύσκολα απ’ ότι φαίνεται από το τελικό 3-0 κατάφερε να κερδίσει χθες στο «Ανθή Καραγιάννη» η ομάδα της Καβάλας τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για το 2018 που ταυτόχρονα ήταν και το τελευταίο του 1ου γύρου του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη δεν μπόρεσε καν να συμπληρώσει 18αδα (παρουσιάστηκε με όλους κι όλους 16 ποδοσφαιριστές) και βρήκε απέναντι του έναν αντίπαλο που μπορεί να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκε στα καρέ του για να πάρει το «Χ», κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Χατ – τρικ του 1ου σκόρερ

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά για να σταματήσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού και έτσι ο ΑΟΚ έχοντας ως αιχμή του δόρατος το Νίκο Βαλαβανόπουλο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στις αντεπιθέσεις και να «κλειδώσει» έτσι το «τρίποντο». Παράλληλα δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες και σε μια απ’ αυτές ο πρώτος σκόρερ της Καβάλας βρήκε και πάλι στόχο και έδωσε την μεγάλη σε έκταση νίκη στην ομάδα του. Απ’ την άλλη πλευρά πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ειδικά στο 1ο μισό του 2ου μέρους και ο Ξηροποτάμος πίεσε στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον εξαιρετικό (για ακόμα μια φορά) Δήμιζα, ενώ είχε και ένα δοκάρι! Το 1-0 έγινε στο 13’ μετά από πάσα του Αδαμάκη στον Βαλαβανόπουλο, που έφυγε μόνος του και πλάσαρε εύστοχα, ενώ το 2-0 στο 64’ και με το ίδιο «δίδυμο» με τον Αδαμάκη να κλέβει την μπάλα και να σεντράρει στον Βαλαβανόπουλο, ενώ το τελικό 3-0 έγινε ένα λεπτό αργότερα όταν μετά από σουτ του Χατζηκυριάκου και ασθενής απόκρουση του τερματοφύλακα ο νεαρός σέντερ φορ του ΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Φόρος τιμής στον Β. Χατζηραφαηλίδη

Αξίζει να τονιστεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ανέβηκαν στην εξέδρα του γηπέδου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Βασίλη Χατζηραφαηλίδη, στο σημείο όπου συνήθως παρακολουθούσε τους αγώνες της ομάδας, όπου τα μέλη της ΛΦΚ είχαν αναρτήσει μια φωτογραφία του. Στο σημείο βρέθηκε για λίγο και η σύζυγος του. Λουλούδια απέθεσαν επίσης και μέλη του ΣΦΑΟΚ. Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Κ. Ανυφαντάκης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για την αναμέτρηση εκτός από το να εκφράσει τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Παυλίδης (26’ Χατζηκυριάκου) , Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ντουρτμές (77’ Τσακιρίδης), Αδαμάκης, Θωμαϊδης (87’ Μπλιός), Βαλαβανόπουλος.

ΜΑ Ξηροποταμου: Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς, Πετρόπουλος, Γκαρακλίδης, Βραμέντζαλης, Βουτσινάς (75’ Κεσίδης), Καραγκιοζίδης (68’ Παπίτσας), Μπάμπουρας, Αμαραντίδης (51’ Δημητριάδης), Κουμπρόγλου (88’ Κέντογλου), Μπερούκας.

«Διαζύγιο» με τον Μπερτράντ Ρομπέρ

Εκτός από τις γνωστές απουσίες που είχε η ομάδα στο παιχνίδι με τον Ξηροπόταμο, προστέθηκε και μια άλλη με την οποία πιστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας μαζί του! Ο λόγος για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό Μπερτράντ Ρομπέρ, που παρακολούθησε με πολιτικά την αναμέτρηση, και αποτελεί πλέον παρελθόν από το «καραβάκι»! Εδώ και πολύ καιρό, τόσο στην τεχνική ηγεσία, όσο και στην διοίκηση, δεν ήταν ευχαριστημένοι από την προσφορά του Γάλλου στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία μαζί του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση μεταξύ της προσφοράς του στην ομάδα και των χρημάτων που δαπανούνταν γι’ αυτόν ήταν ανισοβαρής και γι’ αυτό προτιμήθηκε να χαθεί μεν μια έμπειρη μονάδα από το βασικό σχήμα, αλλά να αυξηθούν οι προοπτικές για μια ακόμα μεταγραφική κίνηση στην περίοδο του Ιανουαρίου που θα δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες για διεκδίκηση του τίτλου.

 

Γ’ Εθνική: Χέρι – χέρι

στην κορυφή Παραλίμνιο και Σκούταρι

Παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής το Σερραϊκό δίδυμο! Απόλλων Παραλιμνίου και Ελπίδα Σκουτάρεως μοιράζονται το… ρετιρέ με 4 βαθμούς διαφορά από την Καβάλα που είναι στην 2η θέση, έχοντας κερδίσει ο μεν πρώτος στην έδρα του την ΑΕ Διδυμοτείχου με 4-0, ο δε δεύτερος παίρνοντας σπουδαίο «διπλό» στην Ξάνθη από τον Ορφέα. Ο Αετός Ορφανού που επικράτησε στο ντέρμπι της Καβάλας που έγινε στη Χρυσούπολη επί του Νέστου με 1-0 και ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ εκτός έδρας νίκες σημείωσαν τόσο ο Άρης Αβάτου (1-0 στην Κομοτηνή επί του Ν. Σιδηροχωρίου) και οι Προσκυνητές (1-0 στις Σέρρες επί της Καρπερής). Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

– Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Άρης Αβάτου 0-1
(73’ Λαζαρίδης)

– ΜΑ Καρπερής – Δόξα Προσκυνητών 0-1
(48’ Κελεσίδης)

– Παραλίμνιο –Διδυμότειχο 4-0
(7’ Ναλμπάντης, 15’-28’-76’ Τάντιτς)

– Νέστος – Αετός Ορφανού 0-1
(40’ Τζαμπέγια)

– Καβάλα – ΜΑ Ξηροποτάμου 3-0
(13’-64’-65’ Βαλαβανόπουλος)

Ορφέας Ξάνθης – Ελπίδα Σκουτάρεως 0-1
(85’ Σ. Γεωργιάδης)

Η Βαθμολογία

    1. Παραλίμνιο 24 (22-5)
    2. Ελπίδα Σκουτάρεως 24 (15-8)
    3. Καβάλα 20 (17-8)
    4. Αετός Ορφανού 18 (11-10)
    5. Νέστος 17 (12-6)
    6. Άρης Αβάτου 17 (8-7)
    7. ΑΕ Διδυμοτείχου 13 (8-11)
    8. Ορφέας Ξάνθης 12 (7-10)
    9. ΜΑ Ξηροποτάμου 11 (6-13)
    10. Δόξα Προσκυνητών 11 (12-19)
    11. ΜΑ Καρπερής 8 (8-14)
    12. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 6 (6-21)

Η Επόμενη Αγωνιστική

Νέστος – Διδυμότειχο
Παραλίμνιο – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου
Αετός Ορφανού – ΜΑ Καρπερής
Άρης Αβάτου – Καβάλα
Δόξα Προσκυνητών – Ορφέας Ξάνθης
ΜΑ Ξηροποτάμου – Ελπίδα Σκουτάρεως